Music24 - All day music

GRACE JONES, 30.8.2017, Dimensions festival, Pula

Grace_Jones_02

Bio / Grace Jones

Grace Jones (rojena Grace Mendoza), jamajško-ameriška pevka, supermanekenka in filmska igralka, rojena 19. maj 1948, Spanish Town, Kingston, Jamajka  (za njeno leto rojstva navajajo tudi leti 1948 in 1954).

Grace Jones Official

Jonesova je znana po svojih postmodernističnih oblekah in nastopanju. S fizičnim napadom na britanskega voditelja klepetalnih predstav (chat show) Russella Hartyja si je pridobila sloves vročega značaja. Pri pogovoru z drugim gostom ji je Harty obrnil hrbet.

Grace Jones – I’ve Seen That Face Before

Začela je peti v disko slogu. Nato se je usmerila v duhovit pop in reggae. Na albumih, kot je na primer Nightclubbing so gostovali pomembni jamajški glasbeniki, predvsem znamenita ritem sekcija Sly in Robbie (Sly & Robbie). Kasneje je snemala hip hop plošče.

Grace Jones – Slave to the Rhythm

Leta 1985 je v filmu A View to a Kill igrala Bondovo dekle May Day v nadaljevanju filmov o Jamesu Bondu in še v nekaterih filmih in TV nadaljevankah.

Grace Jones – Hurricane (Full Album)

Grace_Jones 1

Diskografija:

Portfolio /Island 1977

Fame /Island 1978

Muse /Island 1979

Warm Leatherette /Island 1980

Nightclubbing /Island 1981

Living My Life /Island 1982

Island Life /Island 1985 – izbrani singli

Slave to the Rhythm /Manhattan/Island 1985

Inside Story /Manhattan 1986

Bulletproof Heart /Capitol 1989

Private Life: The Compass Point Sessions /Island 1998

Universal Masters Collection /Universal 2003

Ultimate Collection/2006

Hurricane / 2008

Box set Disco / 2015

Dimensions festival

Dimensions_Full_Line-up__All_new_names_

 

 

Vir: You tube

Wikipedija

Dimensions festival

 

Zadnje NOVICE

No Banner to display

Naslednji EVENT

No Banner to display