Music24 - All day music

Metalsteel

Metalsteel

 

 

 

 

 

 

Izdali nov, konceptualni album ‘Beyond the stars’

Metalsteel, naša vodilna heavy metal institucija, je v soboto, 9. decembra, s koncertom v domačih Medvodah, na svet pospremila nov, njihov že sedmi album ‘Beyond the stars’. Zasedba z lastno glasbeno identiteto, ki v svojem izrazu združuje surovo agresijo z melodičnimi aranžmaji, heavy metal s progresivnimi elementi, je tokrat pripravila dovršen in oster konceptualen album.

Z novim albumom ‘Beyond the stars’ se Metalsteel dotikajo evolucijske teorije – od danes tja v prihodnost. Konceptualni album prinaša pripoved o prihodu zunajzemeljske civilizacije na naš planet. Njihov namen pa ni uničenje in podreditev človeka ampak dvig naše duhovne zavesti in novo evolucijsko stopnjo.

”Človeštvo je v današnjih časih skrenilo s poti, izgubili smo kompas, moralne in čustvene vrednote. Postali smo povsem obsedeni in odvisni od moderne tehnologije, ki nas je že spremenila v robote. Zato nas ponovno obiščejo Nezemljani, ki želijo naš razvoj ponovno usmeriti v pravo smer in nas osvoboditi,” o konceptu in zgodbi albuma pravijo Metalsteel.

Za eno od skladb iz albuma, ‘The End Of The World’, so Metalsteel posneli tudi videospot, ki je že na ogled tukaj.

Videospot ‘The End Of The World’ je režiral basist Matej Sušnik, nastal pa je v sodelovanju s produkcijo Max Visuals.

Album ‘Beyond the stars’ so Benjamin Kic (kitara, vokal), Rok Tomšič (kitara), Matej Sušnik (bas kitara) in Daša Trampuš (bobni) snemali hkrati, kar je dandanes prej izjema kot pravilo. Posnet je bil v studiu Jork in studiu Safe&Sound. Za celotno zvočno podobo je poskrbel Benjamin Kic, za ilustracijo Mark Jordan, za fotografije Max Petač, za grafično oblikovanje Mihaela Žitko. Album bo v začetku leta 2018 izšel tudi na vinilu.

Metalsteel so novi album pretekli konec tedna predstavili domačem občinstvu v Klubu Jedro Medvode. Poleg novih so odigrali tudi skladbe iz prejšnjih albumov, ki so med slovenskimi ljubitelji težkometalne glasbe že pridobile status legendarnih skladb.

Zadnje NOVICE

Naslednji EVENT