Music24 - All day music

Urbana kultura Ljubljana

Lansiranje Festivala urbane kulture Slovenija

– »Lublana je urbana« (30. 6. – 1. 7. 2017, več prizorišč, Ljubljana)

booka-shade-gallery-3

 

 

 

 

 

 

Ljubljana, Slovenija, 26. junij 2017. Še nekaj dni je do »kick off« dogodka Festivala urbane kulture Slovenija, »Lublana je urbana«, ki bo v petek, 30. junija in soboto, 1. julija obiskovalcem ponudil pestro dnevno-nočno dogajanje v treh sklopih na 10-ih prizoriščih, na katerih se bo zvrstilo več kot 30 različnih domačih in tujih izvajalcev.

Dogajanje na na Kongresnem trgu se bo začelo v petek, 30. 6. popoldne z nastopom slovenskih izvajalcev UBU ter Jamirko & Murat BEATTape, nadaljevalo z nastopom Franka Benbinija (Velika Britanija) iz legendarne glasbene skupine Fun Lovin´ Criminals, sledil pa bo nastop Jamirka s prijatelji ter lansiranje lastne produkcije festivala, glasbenega projekta Icon. V soboto bodo Kongresni trg razgreli Ichisan (Slovenija), Jazzanova ft. Paul Randolph (Nemčija) in Booka Shade live (Nemčija).

V soboto, 1. julija, se bo Slovenija prvič pridružila v praznovanju Mednarodnega dneva reggae glasbe, v Parku Tivoli bodo za atraktivno plesno popoldne poskrbeli Roots in Session, Rockers Dub Master Sound System, Dr. Bancho in številni drugi.

Oba dneva festivala se bodo na Petkovškovem nabrežju, v Centralni postaji, Žmavcu in drugod predstavljali mladi slovenski glasbeniki in ustvarjalci. V Moderni galeriji bo potekala tudi predstavitev projekta Slovenology. Za najbolj vzdržljive bo oba dneva na voljo serija after partijev v klubu K4, klubu Cirkus in na Metelkovi, kjer bodo med drugim nastopili Tom Trago (Nizozemska), 0 Phase (Velika Britanija), Mike Vale, DJ Dey, Ichisan in mnogi drugi.

Festival urbane kulture Slovenija, ki postavlja temelje trdne atraktivne in konkurenčne festivalske destinacije, ima za cilj v nekaj letih postati eden večjih festivalov v srednji Evropi. Obiskovalci bodo lahko doživeli bogastvo sodobnih trendov v kulturi in kreativnosti, od elektronske glasbe, dizajna, mode, vizualnega ustvarjanja do projektov z družbeno osveščevalnimi aspekti. To, sodobnemu turistu, informiranemu in digitaliziranemu “nomadu”, na kožo pisano doživetje bo dopolnjeno z občutenjem raznolike in izjemno ohranjene narave ter tradicionalne, tudi kulinarične dediščine.

Več o festivalu lahko preberete na: www.festivalslovenia.com

Zadnje NOVICE

Naslednji EVENT