Music24 - All day music

FESTIVALA LENT!

PIŠE SE LETO tudi letos v programu FESTIVALA LENT!

PS 16 FB COVER-01

 

 

 

 

 

1.7. MARIBOR / FESTIVAL LENT – VEČEROV ODER

FL 2016 Vecerov oder Kultur Shock FB 851x315 1. 7

KULTUR SHOCK :: EDO MAAJKA :: BRKOVI :: KOALA VOICE

Piše se leto sedaj že tretje leto zapored gostuje in nadaljuje svojo dolgo tradicijo znotraj programa Festivala Lent na lokaciji Večerovega odra.

Nič drugače ne bo letos, saj bomo zaradi znanih razlogov priča nekoliko drugačni različici zdaj že kultne štajerske rock čage Piše se leto. Festival bo letos na sporedu Festivala Lent v petek, 1. Julija, na prizorišču Večerovega odra. Lahko ponovimo, da se bo 24. ponovitev t.i. Smiljanovega koncerta sicer v okrnjeni programski verziji, a zato nič manj zanimiva ali atraktivna, sploh zgodila, se gre zahvaliti ekipama Piše se leta in Festivala Lent, ki sta združili moči in omogočili, da bo tradicija Piše se leta lahko živela dalje. Obenem pa je na ta način programsko obogaten tudi letošnji Festival Lent, za obiskovalce, ki imajo Lente pa je na ta način kompleten program ponujen brez doplačila.

Organizatorji se povsem zavedamo, da koncert, ki je v vseh teh letih postal obvezna destinacija študentov in dijakov ob koncu šolskega leta ter privabil več kot 130.000 obiskovalcev v polnih dvajsetih letih, morda ne uživa več take priljubljenosti, vseeno pa letošnji glasbeni izbor dokazuje, da ostaja festival zvest svoji bogati tradiciji in kvaliteti ter kaže, da gre za prireditev, ki ji v slovenskem merilu le s težavo najdemo ekvivalent. Pogled v zgodovino razkrije, da so se skozi leta na njegovem odru zvrstili praktično vsi pomembnejši rock izvajalci iz Slovenije in območja nekdanje Jugoslavije. Tako bo tudi letos, saj so izbrani in povabljeni nastopajoči že preverjena, priznana imena ali pa talentirana nova domača imena.

Letošnji festival bo kljub spremenjeni lokaciji tudi letos postregel z vrhunskimi domačimi in tujimi skupinami. Poudarek bo na punk rocku in indie rock zvoku, s tem, da bomo deležni res enkratnega sodelovanja skupine Kultur Shock in Eda Maajke, slednji pa bo nastopil tudi kot samostojen izvajalec v krajšem nastopu, na odru pa se bo za vrhunec večera pridružil že dvajset let delujoči angažirani izseljeniški “ZDA” balkanski punk rock atrakciji. Skupaj so za letošnji 1.maj v okviru skupnega novega in težko pričakovanega projekta objavili izjemno dobro sprejet single-pesem “Sloboda”, v nadaljevanju lahko pričakujemo še več tovrstnih skupnih pesmi. Medtem pa je tudi Edo po dolgem času predstavil svoj novi single s pomenskim naslovom “Ojojoj”! Za pravo porcijo poskočnega in s turbo folkom sarkastično začinjenega punk rocka bodo zadolženi čedalje popularnejši hrvaški Brkovi, otvoritev festival pa je pripadla mladi, a izjemno atraktivni in koncertno tudi na tujem zelo angažirani skupini Koala Voice. Mladostniško sproščen indie rock, ki so ga odlično predstavili z njihovim nabolj poslušanim in plesnim singlom “Go, Disco Go” je v teh dneh še nadgradil najnovejši “ Frida Nipl”. Privoščite si večer neodvisnega rocka, ki zaobjame vse najboljše, kar nam ponuja pestra paleta punka, rocka, balkana in indie rocka! Dobra zabava je tako zagotovljena!

Luka Kreže, sin pokojnega Smiljana, je ob priložnosti povedal: “Duh Piše se leta živi dalje. To je naša dolžnost, predvsem do Mariborčanov, pa tudi do vseh, ki so dolga leta prihajali v Maribor na največjo štajersko rock čago. Zaradi zmanjšanja sponzorskih sredstev iz leta v leto, smo se enostavno znašli v situaciji, ko si več ne moremo privoščiti megalomanske produkcije, a programsko še vedno vztrajamo zvesti kvaliteti. Letošnji program bo potešil tako tiste, ki prisegajo na uveljavljena imena, kot tiste, ki jim bolj ležijo mlade in vzpenjajoče se skupine.”

Za nadaljevanje tradicije smo odgovorni vsi, organizatorji in tisti, ki si v bodoče želite boljšega in večjega Piše se leta. To nam lahko v prihodnosti uspe samo v sodelovanju in v medsebojnem zaupanju. S skupnimi močmi moramo prepričati te, ki nam lahko prisluhnejo in predvsem tudi finančno pomagajo ter verjamejo, da je v nekoliko spremenjeni formi vredno ohraniti bogato tradicijo festivala Piše se leto.

Ekipa se zaveda odgovornosti, zato je tudi letos navkljub težkim časom, ko se je znašla v situaciji ali opustiti festival ali se boriti in vztrajati dalje, izbrala težjo pot vztrajanja – za Smiljana, za vse nas, za Maribor in za Slovenijo.

Torej, vabljeni, pričakujemo vas in ne pozabite: prizorišče je ograjeno in število vstopnic v prodaji je omenjeno, zato bodite hitri. Potrebna je Lenta ali običajna dnevna vstopnica (10€).

Video napoved Piše se Leto 2016:

Več o letošnjem pomenu Lente:

Cena Lente v predprodaji ostaja 20 €!

Ceno Lente že nekaj let ohranjamo enako: 20 € v predprodaji (od 18. maja do 19. junija) in 25 € v redni prodaji. Za študente in dijake so Lente še dostopnejše, in sicer v predprodaji 10 €, v redni prodaji pa 15 €.

Z Lento si zagotovite:
- kartico za vstop na prizorišča,

– praktično zloženko s pregledom celotnega festivalskega dogajanja,

– popust za vse programske vrhunce festivala oz. prireditve s posamezno vstopnico,

poleg tega pa je Lenta tista, ki vam ponuja še ogromno drugih možnosti, ugodnosti in brezplačnih storitev:

– brezplačno vstopnico za ogled Beloruskega državnega orkestra Khoroshki v SNG Maribor 22. junija 2016,

– brezplačni avtobusni prevoz na vseh mestnih linijah v Mariboru med 24. 6. in 2. 7.,

– brezplačen vstop v Pokrajinski muzej Maribor, Umetnostno galerijo Maribor in Muzej narodne osvoboditve med 24. 6. in 2. 7.,

– in 50% popust za vstopnico na kopališču Mariborski otok do 3. 7.
Vse informacije o programu, vstopnicah, novice,

Predstavitev nastopajočih:

KULTUR SHOCK

Gino Yevdjevich (vokal, trobenta, tolkala)

Val Kiossovski (kitara, vokal)

Mario Butkovic (kitara)

Chris Stromquist (bobni in tolkala)

Guy M. Davis (bas, vokal)

Amy Denio (saksofon/klarinet, vokal)

Stil skupine Kultur Shock je nemogoče definirati – kritiki in poslušalci jih primerjajo SOAD, Gogol Bordello, Manu Chao, Gang of Four, The Pogues in balkansko ljudsko glasbo, punk-rokom in heavy metalom. Nič ne more nič hudega slutečega poslušalca pripraviti na to, kar bo zaslišal iz zvočnikov doma ali doživel na enem izmed legendarnih koncertov, po katerih skupina slovi.

Skupina prihaja iz Seattla, sestavljajo pa jo med drugim priseljenci, ki prinašajo močne vplive iz svojih kultur, in skozi leta je bend razvil svoj lasten žanr z značilnim zvenom. Izdali so 3 live in 8 studijskih albumov ter igrali na več kot 1000 koncertih po Evropi in Ameriki. Trenutno praznujejo svojo 20. obletnico. Na skoraj vseh nastopih nastopajo kot glavni izvajalci (pravijo, da so zelo slaba predskupina), pokazali so se na številnih festivalskih odrih in igrali kot predskupina izvajalcem, kot so Iggy Pop, Manu Chao, The Whalers, Gogol Bordello, Burning Spear in Sepultura.

Video…

EDO MAAJKA

Edin Osmić, bolj znan ko Edo Maajka, rojen je 22. 12. 1978. v Brčkem (BIH). Kot begunec je 19992 prišel na Hrvaško in končal srednjo tehnično šolo.

Nato se je vrnil v Bosno in Hercegovino, kjer je študiral strojništvo in kriminalistiko v Tuzli. Ob deseti izdaje prve BiH hip hop radijske oddaje FMJAM je Edo srečal DJ Soul in Errol ter postal sestavni del FMJAM ekipe. Pozneje so se Edo, Frankie, DjSoul, Hamaz in Lightning (vokal Defencea) odločili, da združijo moči in oblikujejo skupino Disciplinska Komisija.

Demo pesmi skupine Defence postane radijski hit v severni Bosni in njihovi koncerti v Tuzli 1999 so množično obiskani.

Po letu dni Edo opusti študij in se vrne v Zagreb ter posname pesmi Minimalni rizik in Mahir i Alma. Obe pesmi sta postali hit zagrebške scene na radiu 101 v oddaji Demo Blackout, ki sta jo vodila DJ Phat Phillie in DJ FRX.

Njegov prvenec “Poslušajte Matere” izide iz leta 2002, Edo postane novinec leta na Hrvaškem, Bosni in Hercegovini in tudi na področju Slovenije, Srbije in Makedonije je dobro sprejet.

Z drugim albumom No Sikiriki Edo učvrsti svoj status enega najboljših MC-ja na Balkanu. Nastopa s spremljevalno skupino Lexaurin in z DJ Soul, DJ Olidobolli, v skoraj vseh mestih nekdanje Jugoslavije in v mnogih klubih in festivalih po Evropi.

Tudi tretji album Stigo Ćumur zaslovi. Prične sodelovati z glavnimi na srbski hip hop sceni: Wikluh Sky, AJS Nigrutin, Timbe in Marchello in Bassivity ekipo.

Prav tako prične sodelovati s skupinami, kot so T TBF, Hladno Pivo, Pips Chips i Videoclips, Diyala, Frenkie, Letu Štuke, Skroz, Defence, Sinestet, Dado Topić, Diyala, Studio Morris, Davor Erceg, the Books of knjige, Bolesna Braća, Nered, Stoka, General Woo, Elemental, El Bahattee in mnogimi drugimi.

Je avtor glasbe za film Srđana Vuletića Ljeto u Zlatnoj Dolini in hip hop muzikal Beraška opera za gledališče iz Tuzle.

Njegove pesmi govorijo o socialnih nepravicah, ljubezni, sovraštvu, vojni, nacionalizmu, ljudeh, hip hopu, grafitih …

BRKOVI

Brkovi so Hrvaška Turbofolk – Punk Rock glasbena atrakcija iz Zagreba. Skupina je združila dva zelo oddaljena žanra in odprla novo prenovljeno shemo dveh starejših glasbenih smernic. Od turbofolka uporabljajo značilna emocionalna besedila združene z ostrino Punk Rock – a in Heavy Metala. Albume objavljajo v samozaložbi, ker menijo, da z današnjimi tehnologijami in njihovo glasbo ne potrebujejo založnikov in managerjev. Trenutno spadajo med ene najbolj iskanih glasbenih skupin novejšega časa iz prostora bivše Jugoslavije.

Albumi

– Punkfolkwellness (2010)

– Društvo Brkatih Mladića (2011)

– Balkanski Esperanto (2012)

– Brkati Gosti (2013)

– Pizda Materina (2014)

KOALA VOICE:

Trampuš (kitara, vokal)

Miha Prašnikar (bobni)

Domen Don Holc (kitara)

Tilen Prašnikar (bas)

Štiričlanska zasedba iz Zasavja, ki v povprečju šteje 22 let, je bila opažena na skoraj vseh tekmovanjih za mlade skupine v Sloveniji. Med najbolj izpostavljenimi so Špil liga, ki poteka v organizaciji ljubljanskega CUK Kino Šiška, VičStok in Klubski maraton Radia Študent.

Februarja 2015 so s priznanim slovenskim kitaristom in producentom Petrom Deklevo posneli album Kangaroo’s Neighbour, ki jih je peljal v svet. Najprej na ruski festival Wild Mint, nato pa so sledili nastopi širom Evrope. V lanskem letu so nastopili na festivalih Reeperbahn v Hamburgu, Waves Vienna in Waves Bratislava na Dunaju in Bratislavi, Eurosonic Nordeslaag v Groningenu ter na Tallinn Music Weeku.

Seveda pa skupina ne nastopa samo v tujini. Na domačih tleh so samo lanu uspešno izvedli več kot 50 koncertov. Pred njimi je festivalsko poletje, kjer bodo med drugim nastopili v Liverpoolu, Litvi in Nemčiji.

Za podkrepitev kvalitete skupine dodajamo še nekaj citatov slovenskih glasbenih kritikov, ki so bili na njihovih nastopih:

Koala Voice je mlada slovenska glasbena skupina – lahko bi jih umestili v indie žanr, a se ta oznaka vsakokrat izkaže za nehvaležno. Z gotovostjo pa jih lahko, če jih želimo spodobno predstaviti, vsaj po sili razmer popredalčkamo med »strmo vzpenjajoče se«, »perspektivne« in »razvijajoče se« bende. (Izak Košir, Dnevnik).

Naj vas torej to, da so člani skupine Koala Voice mladi, ne zavede. V glasbi, ki jo igrajo, se zelo dobro znajdejo. Še več, ugotovimo celo, da njihov dobro producirani prvenec ponuja veliko več od tega, kar trenutno zmore ponuditi marsikateri uveljavljeni slovenski bend ali izvajalec: neobremenjenost, mladostno zagnanost, predvsem pa iskreno ljubezen do tega, kar počnejo. In tudi do tega, kar čutijo. (Mladina).

Na premiernem koncertu se je v vlogi predskupine izvrstno znašla zasedba Koala Voice, sicer zmagovalka Špil lige in letošnja udeleženka Klubskega maratona, o kateri se na domači sceni že lep čas širi dober glas. Upravičeno. Rockovsko obarvane skladbe, na katere se lepijo pritikline popa in disca, gredo hitro v uho, navdušijo z optimističnim, igrivim razpoloženjem, četverec pa se zelo dobro znajde tudi na odru. (Mladina).

Garažni pop, ki meji na rock in skoraj disko, suverena izvedba in spontana igrivost prvega glasu skupine so bile odlike zasavske dijaške skupine Koala Voice, ki so postali prvaki prve Špil lige. (Klavdija Kopina, www.rtvslo.si)

Koala Voice so zelo mlada zasedba, ki že nekaj časa – povsem upravičeno – opozarja nase. Sinoči so Manca Trampuš (kitara, vokali), Domen Holc (kitara), Miha Prašnikar (bobni) in Tilen Prašnikar (bas) predstavili prvenec, ki je izšel te dni. Zasedba je zavezana alter pop rocku z občasnimi diskoidnimi podtoni, njen zvok pa zveni kompaktno in suvereno. (Zdenko Matoz, Delo).

VSTOPNICE:

Predprodaja vstopnic: Lenta (Narodni Dom Maribor), dnevna karta : 10€.

Zadnje NOVICE

 • Jure Lesar
  • Jure Lesar in Krila ptice »LEP DAN«         Avdio – “Lep dan”Videospot in fotografije – “Lep dan” (Veruš Villangó)Poslušaj “Lep dan” na pretočnikihJure Lesar, obalni kantavtor iz Pirana ter neutrudni opazovalec življenja, nam predstavlja že peti singel in videospot iz prihajajočega tretjega studijskega albuma, ki bo izšel v jesenskem času letošnjega leta.Tokrat prvič izdaja singel skupaj s spremljevalno
  • 17.04.2024
 • Raiven
  • Raiven predstavila ožjo ekipo, ki jo bo spremljala na Evroviziji. Nov single in videospot ‘Ofelija’ Raiven je po zadnjem predevrovizijskem koncertu, ki je potekal v Stockholmu, v državi gostiteljici letošnjega izbora za pesem Evrovizije, dan preživela v družbi slovenskih medijev. V Cankarjevem domu, kjer bo konec tedna, v nedeljo, 21.4., pripravila koncert ob 10. obletnici kariere,
  • 17.04.2024
 • ROMAN VUKINA – Romc
  • Roman Vukina – Romc se predstavlja z novim singlom KJER AJDE VEČ NI.S samostojno kariero je pričel med korono, ko je napisal skladbo Svet se vrti, sledile so skladbe Kavalir, Verjamem v dobre ljudi in Edina si, na začetku letošnje pomladi pa se predstavlja z novo avtorsko skladbo. V pesmi se Roman spominja preteklosti in obuja spomine na otroštvo. Govori o realnosti današnjega sveta, kjer
  • 15.04.2024
 • Yoko Nono
  • Yoko Nono predstavljajo debitantsko skladbo in videospot ‘Se ti zdi’!           Yoko Nono. Foto Rok MlinarYoko Nono so iz dnevne sobe, iz nočnih druženj in pogovorov o življenju in glasbi razvili in osnovali bobnar Blaž Horvat, kitarista Klemen Mlinar in Mark Žakelj, basist Nejc Klun ter pevec in tekstopisec Žan Koprivec Perjet. Vsak od njih je s
  • 28.03.2024
 • Kataya
  • »Vse, kar si zaželiš«Kataya ni le glasbenica, njen glas lahko prepoznamo v risanih filmih za naše najmlajše, saj se pevka med drugim ukvarja tudi s  sinhronizacijo najlepših animiranih filmov. Kot priznana vokalna igralka se je preizkusila v sinhronizaciji različnih Disneyjevih filmov in risanih serij za mlade.           »V tem delu zelo uživam, saj lahko tako pokažem različne
  • 28.03.2024
 • Big Foot Mama
  • Skupina Big Foot Mama v svojem 34. letu delovanja jadra na krilih novega, čisto svežega komada ‘Obseden z njo’. Pesem napoveduje naslednji, že deveti studijski album, ki bo predvidoma izšel prihodnje leto.         Foto: Tadej Kreft“Obseden z njo je zgodba o obsedenosti, ki tako močno zamegli razum, da vodi že skoraj v absurd … Pesem predstavlja nekakšno
  • 26.03.2024
 • ZLATI RAPETEK 2024
  • Program za starejše odrasle s področja hip hop kulture V letu 2024 Gala hala in Društvo Kapa premierno predstavljamo ZLATI RAPETEK, program za starejše odrasle, ki razširja vizijo in domet hip hop kulture.           Rap, beatbox, DJ-anje, beatmaking, ples in grafitiranje so pred 50 leti oblikovali mladostniško subkulturo, ki je z razcvetom prerasla starostni okvir in pustila močan
  • 26.03.2024
 • TINKARA KOVAČ in BAND
  •   Kino Šiška @26. oktobra ob 20. uri     Tinkara Kovač bo jeseni z original zasedbo v Kinu Šiška koncertno proslavila 20-letnico izida albuma O-range.  Tinkara Kovač se s koncertom v Kinu Šiška, 26. oktobra 2024, vrača na velike odre z all star zasedbo. Prav ob 20. obletnici izida albuma O-range je povabila takratno zasedbo (Matej Mršnik, Peter Dekleva,
  • 26.03.2024
 • MIRANA RUDANA
  • OZADJE 40 LETNE KARIERE LEGENDARNEGA MIRANA RUDANA »Vzponi in padci so del vsake glasbene kariere, tudi Miran jih je imel veliko«             Sreda, 20. marca 2024 – Cineplexx Ljubljana Rudnik – premiera dokumentarnega filma AMEN Premiera dolgo pričakovanega dokumentarnega filma “Amen” je v sredo zvečer pretresla dvorano Cineplexx Ljubljana Rudnik. Občinstvo je bilo priča ganljivi osebni zgodbi in glasbeni
  • 26.03.2024
 • REGINA
  •   Z NOVIM GLASBENIM STILOM IN Z NOVO SKLADBO “TE PLAVE OČI”             Regina napoveduje nov projekt v stilu elementov bossa nove, jazza in sambe. Prva skladba, ki najavlja tudi njeno novo ploščo se imenuje Te plave oči, v kateri je čutiti nove, barvite in pozitivne ritme in vibracije.  Pesem Te plave oči je izjemna kombinacija prekmurščine, za katero
  • 26.03.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021