Music24 - All day music

Kurzschluss razkriva celoten program

Kurzschluss razkriva celoten program

 

Program_KS.JPG

Ljubljana, 19.11.2013 Po tem, ko je pred slabim mesecem dni na Facebooku oznanil svoj obstoj in v treh tednih požel zanimanje 8.000 ljubiteljev, je Kurzschluss PopUp Clubbing pripravljen, da ponudi tisto, za kar je tu – glasbo. Kar 10 večerov bo v zelo kratkem obdobju žanrsko zadovoljilo  vsak okus. Ljubljana bo namreč v letošnjem prednovoletnem obdobju priča najkrajšemu obdobju odprtja kluba doslej.

Fenomen Kurzschluss

Nov PopUp klub je s svojo inovativno idejo kluba z omejenim rokom trajanja in pestrim programom zvenečih imen tujih in domačih glasbenikov še pred odprtjem dodobra zatresel slovensko party sceno. Kurzschluss bo v letošnji prednovoletni ediciji med 13. decembrom in 3. januarjem ponudil neponovljive, žanrsko pestre, inovativne ter scensko dovršene dogodke, ki se bodo odvijali v kletnih prostorih Slovenijalesa.

Program razkrit

Letošnji veseli december ne bo en sam véliki dogodek, ampak več njih. Bo serija najboljših zabav v mestu, konceptualno neponovljivih. Urbani PopUp clubbing bo v kratkem časovnem obdobju ponudil več kot 10 dogodkov s pestrim glasbenim in plesnim programom z večeri elektronske, hiphop in druge urbane mešanice funky ritmov, ne bo pa manjkalo niti vodilnih imen iz sveta elektronske glasbe in svežih newcomerjev, ki trenutno v svetu že pobirajo najbolj prestižne glasbene nagrade.

13.12.2013

YELLOW CARPET OPENING

The Correspondents (UK)

Sylvain, Peter Gold

Otvoritveni večer PopUp kluba na petek trinajstega bo s sprehodom po rumeni preprogi poskrbel za nepozabno uverturo v serijo desetih vrhunskih dogodkov s pestrim glasbenim in plesnim programom, ki bodo poskrbeli za nepozabno božično novoletno obdobje, ki je pred vrati.

V otvoritveni večer nas bo popeljal britanski dvojec alternativne elektronske zasedbe The Correspondents, ki slovi po vrhunskih koncertnih nastopih. Na najslavnejšem evropskem festivalu Glastonbury so si prislužili laskavi naziv top 10 bendov leta 2010. Da bodo obiskovalci ogreti na primerno plesno vzdušje bosta poskrbela domača didžeja Peter Gold in Sylvain.

14.12.2013

THE ORIGINAL DISCO PARTEE
Tom Wieland aka 7Samurai (Wien, AUT)
Coppa MC (UK)
JAMirko (RDYO DJs)
K’Pow (warm up set)

Kaj je bolj primernega za vročo soboto otvoritvenega Kurzschluss vikenda, kot originalni Disco Partee. Poleg brezčasnih disco klasik, bomo tokrat predstavili tudi manj poznane, eksluzivne disco redkosti, ki so nastale v kultnem newyorškem klubu Paradise Garage v 70ih in 80ih letih prejšnjega stoletja. Na glasbeno popotovanje skozi čas nas bo popeljal legendarni dunajski DJ in glasbeni poznavalec Tom Wieland, znan tudi pod imenom 7Samurai. Ob njem bo za gramofoni stal domačin in originalni “disco freak” JAMirko, ki je v zadnjih desetih letih s svojo ekipo RDYO DJs, poskrbel za zdaj že kultne pustne  disco zabave. Za tisti pravi Kurzschluss presežek bo poskrbeli “Master of Ceremonies” in vokalist Coppa MC. Britanec, ki trenutno živi v Berlinu, je eden tistih, ki za mikrofonom v živo pravilno in vrhunsko dopolnjuje DJ-jevo zgodbo. Ker je to na disco partijih to prava redkost, bo decembrska Kurzschluss Disco edicija prava ekskluziva.

19.12.2013

KINKY MALINKI

Hot Since 82

KINKY RESIDENT: Tristan Ingram

Alex Cvetkov

Kinky Malinki, eden izmed vodilnih klubskih večerov v Londonu, letos praznuje svojo 15. obletnico. V tem času so uspeli zabavati množice bodisi v klubih, ki gradijo klubsko zgodovino, bodisi v klubih, ki so del klubske kulture danes (Ministry of Sound, Pacha London,…), s številnimi rezidencami v najboljših klubih po svetu (Ibiza, Marbella, Dubai, pa tudi hrvaški Pag).

Kinky Malinky slovi po najboljših plesnih hitih mainstream glasbe vrhunskih didžejev. Tako lahko pričakujemo nastop vzhajajočega deep house didžeja Hot Since 82 skupaj s Kinky rezidentom Tristan Ingramom in domačim talentom Alex Cvetkovom.

20.12.2013

DANCE & DISORDER

IntoSomething+Multipraktik, Eddy Ramich & Kontrapunkt, Rita Maia & Fedja, Mique & Lavka, Roja & Ajo.

Dance & Disorder se vrača. Elementarno in udarno. Obetajo se praznični valčki, lepi palčki in 360 stopinjski prevalčki. Dance & Disorder sporočajo: “Tokrat prihajamo v oblekah in starejši, a nič kaj pametnejši! 20 Dec(ibeli)ember. Stay tuned. Follow the paper trail. Dali bomo signal … pa čeprav bo kratek stik!«

21.12.2013

Supra Travel 5th Anniversary Bash:

THE REAL SOUND OF UK

Rudimental DJ, SevdahBABY live, JAMirko, Massimo, Koltek

Leta 2008 je Supra postavila svojo zvezdo na zemljevid potovanj za mlade in do danes s partnerji  uspešno soorganizirala že več kot sto zabav, ki se jih drži krovna opazka »notorično«. Od njihovega prvega partya v Celju – kamor so pripeljali danes titanskega zvezdnika, Davida Guetto, do številnih velikih imen svetovnih didžejev kot so Bob Sinclar, pa Tiësto … so šli v Supri resnično Above & Beyond.

Bilo bi smešno, če pete obletnice ne bi praznovali v Supra slogu, zato jim bodo pomagali tistih 5 svečk upihniti nihče drug kot britanska senzacija Rudimental. Slednji so bili nominirani v kar treh kategorijah evropskih MTV nagrad in bili izbrani za najboljšo festivalsko skupino tega poletja. Tokrat sicer ne bomo uživali v nastopu živega banda, a bo zato njihov DJ set zagotovo poskrbel za poskakovanje slehernega obiskovalca na edinstveno mešanico drum&bass funky ritmov podkrepljenih z izjemnimi vokali. Britanske narekovalce trendov bo podprla priznana srbska zasedba SevdahBABY LIVE, ki bo obiskovalce predhodno dodobra ogrela s prvovrstnim združevanjem digitalne glasbene matrike z lepoto nastopa v živo izkušenih instrumentalistov.

25.12.2013

FankaNaManka Special:

FUNKY XMASS

JAMirko & Ubu (RDYO DJs), DJ Perry Louis & The JazzCotech Dancers (London, UK), Heavy Reeffs live.
FankaNaManka je ljubljansko glasbeno gibanje, ki izhaja iz kroga glasbenikov-ljubiteljev funk glasbe, ki so bili tesno povezani z kultnim bendom iz 90ih Heavy Les Wanted. Manko funka v slovenskem prostoru sta v klubskem smislu v novem tisočletju zapolnjevala legendarna zbiratelja vinilnih plošč, selektorja in didžeja JAMirko in Ubu (bobnar in kitarist v bandu HLW).
Že od leta 2006, ko nas je zapustil James Brown, največja svetovna ikona in boter funk in soul glasbe, posvečamo ta božični datum funk-u in ga slavimo kot party vseh navdušencev funk, soul in groove plesnih ritmov.

Tokrat praznujemo z gosti iz Londona; DJ Perry Louisom in njegovimi JazzCotech plesalci, premierno bo pa nastopil novi funk band Heavy Reeffs, kjer bosta JAMirko in Ubu z nekaj člani HLW spet za svojimi inštrumenti.

26.12.2013

1605 LABEL NIGHT

Phunk Investigation (IT) & Home crew

Globalno gibanje pod taktirko Umeka presega glasbene okvire in je že zdavnaj prešlo v kult. Člane Fotr izbira previdno in brez kompromisov, medtem ko jim legija simpatizerjev lačno sledi po vsem svetu – od Pariza do Londona, od Toronta do Miamija. 26. decembra bodo sixteenofiverji končno pustili pečat doma. 1605 kolektiv bo zastopal italijanski duo Phunk Investigation, podporo pa jima bo nudila peščica domačih izbrancev. Eden izmed bolj vročih dogodkov na programu, ki dviga nivo zanimanja preko standardnih gabaritov.

 

27.12.2013

RED PARTY CLUB EDITION

Tom Staar (UK), Roul and Doors (NL), Kosta Radman.

Red Party je v manj kot 2 letih na slovenskem glasbenem trgu postal sinonim za največje partije, na katerih nastopajo zgolj in samo DJ velikani. Serija zabav, ki je uspela v kratkem doseči status kultnih dogodkov (Tiësto, Armin van Buuren, Axwell,  David Guetta, Calvin Harris) je prejela tudi

mednarodna priznanja in se letošnji Red Party prestavlja na naslednje leto. Toda Red Party mora doživeti vsaj eno klubsko različico. Zato nam bo družbo delal Tom Staar. Svež, melodičen, z odličnim izborom največjih hitov prepletenih z deep elementi. Nastopil je na najboljših festivalih: Exit, Globalgathering, Sunburn, Creamfields, Electric Daisy London, itd. Isti večer pričakujemo še Roul and Doors – še en par v nizu nizozemskih glasbenih produktov, ki osvajajo svet. Njune komade si izposojajo v svojih setih največji: Tiësto, Hardwell, Fedde Le Grand, Sunnery James & Ryan Marciano.

28.12.2013

DIRTY SOULFUL BEATS

Ms Dynamite (UK), Roots in Session Sound (warm up set), Borka (Good Foot, rx:tx), Freeverse & Cookie (Filter)

Po dveh zelo uspešnih albumih je 31-letna Miss Dynamite trenutno vokalistka, ki se ne omejuje na noben glasbeni stil. Je predstavnica londonske underground bass glasbene scene in sodeluje z najvidnejšimi producenti, med drugimi Magnetic Men, Shy FX in Labrinth. Njeno gostovanje pri nas obeležuje enega zmed vrhuncev v nizu Kurzschlussovih dogajanj!

31.12.2013

KURZSCHLUSS NYE

Ne bomo povedali veliko, razen tega, da si omislite za ta večer poseben stil, sledite temi, izberite si svojo vlogo, sprostite se, bodite drzni. Najvišje pete. Najbolj svetleč suknjič. Malo bolj poudarjeno frizuro. Lahko teatralen make-up. Bo vse dovoljeno, brez omejitev. In bo tudi all you can drink. Za nenasitne, za vas. Do jutra. Preživite z nami zapiranje prvega pop-up kluba, divje, sproščeno, kvalitetno.

Prve vstopnice pošle v le nekaj minutah

Nov PopUp klub bo omejenih kapacitet, zato si svoj vstop zagotovite predčasno, da ne ostanete pred vrati. Prodaja vstopnic je v polnem teku preko sistema Eventim, vstopnice pa bodo na voljo tudi na vratih kluba, če ne bodo pošle že prej. Za določene kontingente so namreč bile razprodane v le nekaj minutah.

Zadnje NOVICE

 • Victory
  • RAZHOD LEGENDARNE SKUPINE VICTORY Po 35 letih skupnega ustvarjanja se od skupine poslavlja eden od ustanovnih članov – Miki Vlahovič.             Po 35 letih nepozabnih glasbenih trenutkov, se razhaja legendarna skupina VICTORY. Od njih se namreč poslavlja eden od ustanovnih članov, Miki Vlahovič, ki trenutno intenzivno dela na svoji vedno bolj uspešni solo karieri. Razhod, kot poudarjajo, je
  • 24.02.2024
 • Dejan Krajnc
  • Dejan Dogaja ob premieri nove skladbe:  “Raketa je točno takšna, kot je bilo mojih prvih trideset let – poskočna, turbulentna, zabavna in nepozabna.” Dejan Krajnc, ki ustvarja pod umetniškim imenom Dejan Dogaja, je ob koncu prejšnjega leta dopolnil 30. rojstni dan, ki ga je praznoval v krogu prijateljev in družine. Pravi, da si boljše zabave ne bi
  • 21.02.2024
 • Paul Grem
  • Predstavljajo ‘Tam nekje’, še zadnjo skladbo z albuma ‘Luč preteklosti’       Paul Grem. Foto Arhiv izvajalca.Paul Grem so svojo skupno pot začeli v domačem Kopru pred petimi leti. Prijatelji in glasbeni ‘sodelavci’ pri različnih glasbenih projektih so združili moči in se povezali v novo zasedbo, ki je nase opozorila že s prvo skladbo Nočem plesat sam, kateri
  • 21.02.2024
 • Balladerov
  • »Kdor ne sanja, ne ustvarja, ne čuti in ne živi«, je sporočilo, ki med vrsticami najbolje opiše Balladerov novi singel. Že dobro desetletje na slovenski sceni prisotni klavirski kantavtor Balladero, ki se je z lani izdanim albumom Neon Srce podpisal pod že tri avtorske dolgometražne plošče in več kot trideset skladb, nadaljuje čvrsto bero izdanih
  • 21.02.2024
 • Luke Basija
  • Pesem Skrito v raju je trenutno ena od le dveh pesmi v slovenščini na iTUNES TOP 100 (hit med mladimi), najpogosteje predvajana pesem Luke Basija na radijih (uspešnica v najširši skupini poslušalcev) in ena najbolj iskanih skladb v Sloveniji na aplikaciji SHAZAM (naključni poslušalci aktivno iščejo naslov in izvajalca skladbe).  Skladbo streamaj TUSpomnimo kaj je Luka
  • 21.02.2024
 • SLOVENSKI BOOOM!
  • ZMAGAL V 2. POLFINALU EVROVIZIJSKEGA IZBORA V SAN MARINU Skladba ‘Dance Like This’ prihaja na radie po sobotnem finalu.   Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda so se med več kot 750 kandidati prebili v finale tekmovanja Una voce per San Marino (Glas za San Marino), kjer se bodo pomerili tudi z zvezdniki, kot so Loredana Berte,
  • 21.02.2024
 • Joker Out
  • Joker Out z novo skladbo predstavljajo še nepoznano stran benda.   “Everybody’s Waiting”           Ljubljana, 16.2.2024 – Tik pred veliko evropsko turnejo Joker Out predstavljajo nedvomno eno svojih najveličastnejših pesmi doslej – “Everybody’s Waiting”. To je prva izdaja skupine po njihovi začasni selitvi iz domače Ljubljane v London, kamor jih je peljala želja ustvarjanja novega albuma. “Everybody’s Waiting”
  • 17.02.2024
 • Gruzijski balet
  • Plesna mojstrovina, ki vzame dih:V Ljubljani ponovno gostuje Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili 15. april, Gallusova dvorana, Cankarjev dom Produkcija ART PARTNER bo 15. aprila v Ljubljano ponovno pripeljala plesni biser, Gruzijski nacionalni balet Sukhisvili. Gledalce po vsem svetu navdušujejo z dih jemajočimi akrobacijami in plesnimi elementi, ki povezujejo tradicionalno folklorno dediščino z akrobatsko eleganco in sodobno plesno
  • 17.02.2024
 • 8. marec 2024
  • DAN ROCK ŽENA Z VELIKIM IMENOM SVETOVNE METAL SCENE!Naslednje leto bo festival vse-ženskih rock skupin Dan rock žena praznoval že 10. obletnico, toda praznovanje so organizatorke očitno pripravile že letos, saj iz Sao Paula v Braziliji, prihajajo v goste trenutno najbolj zaželene predstavnice thrash metala NERVOSA, ki bodo svojo evropsko turnejo začele prav v Ljubljani.
  • 17.02.2024
 • Žan Serčič
  • ‘Žan Serčič Live at Media Center’ prinaša 19 živih izvedb vseh Žanovih hitov in tretjega albuma ‘Ljubezenske igre’ .   Eden naših najbolj priljubljenih glasbenih avtorjev in izvajalcev vam ob valentinovem podarja svoj prvi koncertni album, ki je odličen prerez njegovega dosedanjega opusa. – V živo ga že lahko ujamete na koncertni turneji Ljubezenske igre po vsej
  • 17.02.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021