Music24 - All day music

OVERJAM

OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVAL

Sotočje – Tolmin

Overjam 2015

12.-15.8.2015 – preparty 11.8. – www.overjamfestival.com

GENTLEMANU SE NA GLAVNEM ODRU OVERJAM REGGAE FESTIVALA V VLOGI GLAVNIH NASTOPAJOČIH PRIDRUŽUJETA ZVEZDI JAMAJŠKE REGGAE GLASBE, MLAJŠI CAPLETON IN LEGENDA ROOTS REGGAE ZVOKA MAX ROMEO!

Gentlemanu se na glavnem odru Overjam reggae festivala v vlogi glavnih nastopajočih pridružujeta zvezdi jamajške reggae glasbe, mlajši cCpleton in legenda roots reggae zvoka Max Romeo!

Festival se bo odvijal v Tolminu od 12.-15.8.2015.

Četrto reggae zvezdo na glavnem odru razkrijemo kmalu!

V letošnjem letu Overjam Festival stremi k temu, da zadovolji vse – tako nove ljubitelje reggae glasbe kot tudi že redne vsakoletne obiskovalce, ki se jih je jamajška mrzlica prijela do te mere, da so si najcenejše vstopnice zagotovili pa predprodajni ceni, pa čeprav še ni bilo poznanih imen potrjenih glasbenikov.

Max Romeo bo kot ena glavnih zvezd festivala v Tolminu nastopil v petek, 14. avgusta, medtem ko bo Capleton obiskovalce obnorel v četrtek, 13. avgusta. Pred njim bo zbrane očarala črna goreča zvezda Hollie Cook, hči legendarnega bobnarja skupine Sex Pistols, Paula Cooksa. Že predhodno potrjena imena so Gentleman, Mellow Mood, O.B.F., Jugglerz, Fatman HI-FI in Brother Culture. Čakamo pa še potrditev četrte zvezde, ki bo imela čast zaključiti glavni oder festivala v soboto, 15. avgusta.

MAX ROMEO je bil z imenom Maxwell Livingston Smith rojen leta 1947 na Jamajki. Dom je zapustil pri svojih 14ih in delal na plantaži do svojega 18. leta, ko je zmagal na lokalnem tekmovanju talentov. To je spodbudilo selitev v glavno mesto Kingston, kjer je s skupino The Emotions v letu 1966 doživel preboj. The Emotions so izdali nekaj zaporednih hitov in leta 1986 je pevec, tedaj že poznan pod imenom Max Romeo, pričel svojo solo kariero.

Leta 1688 doživi preboj s pesmijo »Wet dream«, ki postane hit na Jamajki. Pesem je bila zaradi pretiranega seksualnega besedila prepovedana s strani BBC radia v Angliji, čeprav je pevec trdil, da se je šlo le za »streho, ki je prepuščala«. Vseeno »Wet dream« pristane na lestvici Top 10 v Angliji, kjer tudi vztraja šest mesecev.

Leta 1971 posname svoj drugi album »Let the Power Fail«, kjer prikaže svojo politično stran. Leta 1975 s producentom Lee »Scratch« Perryjem posname album »Revelation Time«, kjer se nahaja tudi pesem »Three Blind Mice«. Leta 1976 posname »War ina Babylon«, album, ki je še vedno velja za njegovo najboljše delo.

V New Yorku sodeluje s skupino Rolling Stones, leta 1992 obišče Anglijo ter posname albume »Fari – Captain of my ship«, »Our rights«, »Selassie I Forever« in leta 1999 tudi kompilacijo »The many moods of Max Romeo«.

Leta 2014 s svojima sinovoma, Ronaldom in Romariom, izda album »Father and Sons«.

Max Romeo  se bo k roots reggae koreninam vrnil na glavnem odru v petek, 14. avgusta!

Rojen z imenom Clifton George Bailey III leta 1967 na Jamajki, je svoje bodoče umetniško ime, Capleton, dobil od svojih prijateljev, ki so bili tako navdušeni nad njegovimi razumskimi sposobnostmi, da so ga poimenovali po najbolj znanem odvetniku v mestu. Svojo pravo glasbeno pot je spoznal šele pri svojih 18. letih, ko je kot mladi neuveljavljeni umetnik v Kanadi nastopil na odru zraven velikanov kot so Ninjaman in Flourgon. Poslušalci so bili navdušeni in on se ni več ozrl nazaj. Ko je Capleton prišel na sceno v poznih 80ih, je bil dancehall zelo drugačen kot je zdaj. Vse kar je ustvaril, je pristalo na lestvicah in mladostni umetnik s spretnim besednim zakladom ter hardcore glasom se je hitro uveljavil kot eden izmed najbolj zanesljivih ustvarjalcev dancehall uspešnic. Vendar si niti on ni mogel predstavljati, da bo 11 let kasneje, v začetku novega tisočletja, postal vodilni glas dancehalla.

Pesem »Tour« ni samo postala himna, pač pa mu je zaradi hip hop remixa tudi prinesla veliko število novih poslušalcev in sodelovanje z rap zvezdnikoma Method Manom in Q-Tipom. Albumi so bili toplo sprejeti, a ko se je tisočletje zaključevalo, je tudi Capleton začutil, da je čas, da se vrne k svojim reggae koreninam.

Capleton bo udaril na glavnem odru v četrtek, 13. avgusta! 

Hollie Cook se je rodila in odraščala v zahodnem Londonu. Ob očetu Paulu Cooku, bobnarju skupine Sex Pistols, je bila glasba vedno prisotna v njenem življenju. Že zelo mlada je bila profesionalni model, igralka in pevka, vendar je hitro zapustila šolo za slikarstvo ter se posvetila glasbeni poti. Temu je sledilo več sodelovanj z večimi glasbeniki in ena izmed pesmi se je tudi zavrtela v seriji Grey’s Anatomy. Njena solo kariera bazira na kombinaciji pevk Janet Kay in Phyllis Dillon ter na vplivu skupin deklet iz 60ih let – rezultat je sama poimenovala “tropical pop”. Hollie trenutno svoje sposobnosti posoja skupini The Rotten Hill Gag, ki so na turneji s skupino Big Audio Dynamite.

Hollie Cook bo občinstvo očarala na glavnem odru v četrtek, 13. avgusta!

Brother Culture, rojen v Londonu, je svojo kariero začel leta 1982 in nastopal v ZDA, v Kanadi, na Karibih in na Jamajki. V začetku 90ih je začel kot MC v londonskem Dub klubu, kjer je pridobil poznanstva z dub in roots producenti. Skozi leta je dokazal, kako dobro zna prilagoditi svoj unikatni stil novim glasbenim okusom in zvokom, od leta 2000 pa nastopa po celem svetu kot priznani MC umetnik, ki širi pozitivno sporočilo reggae glasbe.

MC Brother Culture bo na dub odru zabobnel v sredo, 12. avgusta! 

Fatman Hifi, soundsystem iz Londona, ki je nastal leta 1974. 3 leta kasneje je Fatman odprl trgovino s ploščami v Tottenhamu. Leta 1979 je zmagal v Sound System Vote na Black Echoes British Reggae Awards. V 90ih si je soundsystem si vzel premor, medtem ko se je Fatman osredotočal na produkcijo, distribucijo in promocijo zvoka Gold Star Muzik, v produkciji njegovega sina. Zdaj je Fatman Hifi  zopet aktiven in ponovno nastopa z ljudmi kot sta Sir Coxsone in King Tubby.

Fatman Hifi soundsystem bo zatresel dub areo v soboto, 15. avgusta!

Njegovo ime je Tilmann Otto, vsem poznani Gentleman, prvi, ki je, zahvaljujoč svoji magični melodiki, z reggae glasbo pritegnil širše množice v Evropi in zaslovel izven Jamajke, matere reggae kulture. Njegove uspešnice, ki jih niza eno za drugo, so v glasbenem svetu označili kar za “himne”: SUPERIOR, DEM GONE, SEE DEM COMING, JAH INA YOUR LIFE, RAINY DAYS, TO THE TOP, CELEBRATION, FIRE AGO BUN DEM, RUNAWAY itd. Zagotovo je še 30 skladb, ki bi si zaslužile omembo, da o sodelovanju z drugimi slavnimi imeni sploh ne govorimo, pozabiti pa ne smemo niti na odobravanje in spoštovanje, ki ju Gentleman žanje tako v reggae glasbenem svetu kot tudi izven njega in po vseh kontinentih.

Gentleman se bo predstavil na glavnem odru 12. avgusta! 

Mellow Mood, italijanska zasedba iz Pordenona, je z ustvarjanjem začela leta 2005, leta 2009 pa so posneli prvi album “Move!”, ki jih je v produkciji Paola Baldinija ponesel na mednarodno reggae sceno – v samozaložbi je požel nenapovedan uspeh, dva singla, “Only You” in “Dance Inna Babylon”, pa sta zbrala več kot deset milijonov ogledov na youtube kanalu. Z elementi roots-reggaeja, rocksteadyja in tribal clubbinga album “Well Well Well”, izdan leta 2012, energičen in eleganten, skupino Mellow Mood uvršča med glavne akterje reggae generacije po celem planetu.

Mellow Mood bomo slišali na glavnem odru v sredo, 12. avgusta!

Jugglerz predstavlja nemški dancehall duo, DJ Meska in Shotta Paula. Od festivalov do najbolj hip klubov po svetu – Jugglerz rušita vse meje! Jamajka, Trinidad, Japonska, Bermudi, Miami: bila sta povsod in povsod ju želijo. Mixi DJ Meske se vrtijo po širnem svetu, glasbeni novinar Shotta Paul pa je celo izdal knjigo o reggae glasbi. Imata lastno založbo, lastno radijsko oddajo in nešteto sodelovanj z najboljšimi svetovnimi reggae glasbeniki – živita svoje sanje!

Dancehall areno bosta zatresla v sredini noči 12. avgusta!

O.B.F., francoska dub bojevnika Rico in G., sta z zbiranjem glasbe začela v poznih 90. letih. Kmalu sta ugotovila, da za kvalitetno izvedbo in zvok potrebujeta lasten soundsystem, s katerim sta osvojila ženevsko in francosko podzemlje. Pod vplivom različnih glasbenih zvrsti sta razvila svoj lasten stil – privrženca roots reggaeja glasbo mešata z digitalnimi elementi iz vsepovsod in tako ustvarjata unikatni zvok. Njun stil je sveža sapa na dub svetovni sceni. Redna in priznana glasbenika na evropski reggae sceni bosta obiskovalce Overjama na dub odru razmigala 13. avgusta!

FESTIVAL :

Začetka zdaj že četrtega in priljubljenega OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVALA, ki se bo med 12. in 15. avgustom 2015 odvijal na travnikih in v gozdovih Tolmina ter na prelepih plažah Soče in Tolminke, tako ne gre zamuditi! Organizator zdaj že tradicionalno pripravlja tudi predfestivalski dan z glasbenim dogajanjem na plaži v torek, 11.8.

Overjam festival, večkrat omenjen med desetimi najboljšimi evropskimi festivali, v prvi vrsti stremi k predstavitvi vrhunskega glasbenega programa, ki pokriva vse veje prave reggae glasbe: roots, new-roots, rub-a-dub, dub, dancehall, rocksteady, jungle in raggamuffin. Trije odri (“yellow” glavni oder z glasbo v živo, “red”z dancehallom na plaži in “green” z dubom, na plaži, v gozdičku pod zvezdami), dnevne aktivnosti, različne delavnice, otroški program v štirih jezikih (slovenski, nemški, italijanski in angleški), stojnice s spominki, press center, brezplačno kampiranje, hrana s celega sveta, avtodom kampiranje in še in še!

Vse to je OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVAL, neodvisni festival, ki s svojo edinstvenostjo vabi mlade in družine iz cele Evrope na petdnevne počitnice v idilični naravi z mednarodnim pridihom, pristnostjo, ščepcem posebnosti in z magičnim dotikom!

PONUDBE IN PAKETI:

Overjam ponuja preprodajo in pakete, ki obiskovalcem omogočajo cenejšo udeležbo.

Celofestivalska vstopnica, ki omogoča 5 dni v raju, do 20.3.2015 stane 69€.

Celofestivalska vstopnica:

pomladna ponudba    do 20.06.                       79€

poletna ponudba          do 10.08.                     89€

na vhodu festivala                                            105€

skupine +10 oseb         22.03. – 31.07.           70€/osebo

Vstopnice:

1-dnevna                                  na vhodu          30€                 predprodaja : 25€

2-dnevna                                  na vhodu          55€                 predprodaja : 45€

3-dnevna                                  na vhodu          80€                 predprodaja : 70€

1-dnevno parkiranje                na vhodu          5€                   ni predprodaje

celofestivalsko parkiranje         na vhodu          10€                 ni predprodaje

avtodom kampiranje   na vhodu          30€                 predprodaja : 20€

2015 T-Shirt                             na festivalu      15€                 predprodaja : 10€

 

 

Zadnje NOVICE

 • IZŠTEKANI BOWRAIN
  • Pianist, komponist in glasbeni producent Tine Grgurevič BOWRAIN je nenavadna, široka, nepredvidljiva glasbena osebnost. Svojo večžanrskost, nadžanrskost, lahko bi rekli tudi nežanrskost bo predstavil v tokratni oddaji IZŠTEKANI na Valu 202. Na pot se podaja z več kot dvajsetčlansko posadko: z godalnim triom, s pevskim zborom in s številnimi gostujočimi pevci. Prerez skozi pestro delo
  • 19.04.2024
 • LUKA NIŽETIĆ
  • Z novim singlom in videospotom “Manistra na pome” preizkuša meje naše domišljije.    Dalmatinski glasbenik, master chef zmagovalec ter večni optimist, Luka Nižetić je objavil novi videospot ‘Manistra na pome’, v pripravi pa je tudi novi album.Govorimo o subtilni, nežni ter senzualno – plesno atraktivni skladbi, ki je podčrtana z ljubeznijo do tradicionalne dalmatinske jedi – testenin
  • 19.04.2024
 • DIMEK IN DAVOR KLARIĆ
  • Na samostojni glasbeni (stran)poti!Prvenec ‘Za žejne in srečne’ izide 13.4., novi single ‘Blues ob žici’. Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarić izdajata ‘Za žejne in srečne’. Album je plod njunega šestletnega druženja, v okviru katerega sta snovala in ustvarjala glasbene zgodbe, ki bodo kmalu pred vami. Album uradno izide v soboto, 13. aprila, avtorja pa
  • 19.04.2024
 • Raiven
  • Barcelona, London, Amsterdam, Stockholm, Ljubljana … Malmö!Predevrovizijska vročica se je iz Madrida preselila v Barcelono in London. V roku 24 ur – in na zračni razdalji približno 1.139 kilometrov – je Raiven dva večera zapored hipnotizirala evrovizijsko občinstvo z Veroniko.“Oba dogodka sta bila zelo naporna, ampak nagrajujoča. V Barceloni sem nastopila na večjem prizorišču kot v
  • 19.04.2024
 • Orlek
  • Po več desetletjih Punca s Šohta spet in še vedno aktualna!Orlek in Matevž Šalehar – Hamo posneli novo različico kultne skladbe. ‘Punca s Šohta’, legendarna skladba še bolj legendarnih Orlekov, je danes še vedno in še kako aktualna. Prvič je bila objavljena pred skoraj tridesetimi leti, na tretjem, leta 1995 izdanem albumu Orlekov ‘Adijo knapi’. Danes
  • 19.04.2024
 • Ice on Fire
  • Ice on Fire leto 2024 nadaljujejo udarno. Tokrat z nekoliko drugačno skladbo, saj stoji na temeljih poezije Daneta Zajca, uglasbil in napisal pa jo je Gregor Strasbergar Stras že pred 10-imi leti.     “Ptice so naše sanje, naše upanje, in smisel življenja. Ne glede na to, kako sam si, kako težko ti je, kdo vse te kritizira,
  • 19.04.2024
 • Psihomodo pop
  • Psihomodo pop verjamejo v čudeže(ter v svoj novi album)! » V glasbenem ustvarjanju skupine Psihomodo pop ni zgrešenih metkov. Veliko njihov pesmi je vklesanih v kamen za vse večne čase, pesmi bodo čakale nove generacije, da se jih naužijejo. Do sedaj niti en njihov album ni doživel zavrnitve, ne pri občinstvu in tudi ne pri glasbenih
  • 19.04.2024
 • Fehtarji
  • Fehtarji ob premieri nove skladbe in videospota, v katerem se jim je pridružil tudi Denis Avdić: “25. maja pripravljamo največji open air spektakel pod gorami.” ZAN’GA DEJ…      FOTO: Žan Zajc, Innea StudioFehtarji, ki so se prejšnji mesec v Dallasu družili z Luko Dončičem, danes predstavljajo novo pesem in videospot z naslovom Zan’ga dej. Nova pesem napoveduje
  • 19.04.2024
 • BOOOM!
  • BOOOM! IZŠEL JE ALBUM ODISEJA Pesem ‘Avantura’ je Popevka tedna – 18. 4. v živo z bendom na Radiu Koper iz studia Hendrix – 15. 5. koncert v SiTi Teatru BTC Skupina BOOOM! se je v vikend podajala s svojo prvo Popevko tedna na Valu 202 (‘Avantura’), zdaj lahko končno prisluhnete njihovemu dolgometražnemu prvencu ‘Odiseja’, že v četrtek pa bodo album v zvoku
  • 19.04.2024
 • KATJA KOROŠEC
  • KATJA KOROŠEC z novo skladbo ‘Preberi me’ celi stare rane         Po lanskoletnem izidu njenega prvega albuma TI SI TA, bivša tekmovalka za naziv miss športa, Katja Korošec, na radijske valove in med svoje poslušalce pošilja skladbo PREBERI ME, ki prinaša močno sporočilo v preprostih besedah. Skladba Roka Lunačka in Krešimirja Tomca, se dotika teme izražanja čustev
  • 19.04.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021