Music24 - All day music

Overjam festival 2015

OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVAL

Sotočje – Tolmin 12.-15.8.2015 – preparty 11.8. – www.overjamfestival.com

BannerFBGeneralLevyDEF

OVERJAM REGGAE FESTIVAL 2015 ZVEZDNIŠKI LINE-UP ZAKLJUČUJE Z GENERAL LEVYJEM IN PREDSTAVLJA OBFESTIVALSKE DEJAVNOSTI 

Na glavnem odru se ob že potrjenih festivalskih headlinerjih Gentlemanu, Max Romeu, Capletonu, Mellow Mood, Baby Chamu, Jugglerz in O.B.F. predstavlja še General Levy, Overjam pa skrbi tudi za kvalitetno in pestro obfestivalsko dogajanje.

General Levy na glavnem odru festivala v soboto, 15.8.2015!

General Levy je veteran angleške urbane glasbene scene. Prvi studijski album je izdal leta 1992 v sodelovanju z jamajško zvezdo Capletonom. Album Wickeder General je bil izbran za najboljši reggae album v letu 1992, pesem Heat pa za najboljši single. General Levy je bil izbran za najboljšega reggae DJ/MC po mnenju angleške reggae industrije, leto kasneje pa je veljal za najboljšega angleškega pevca na izboru The Black Music Awards, kar ga ja potrdilo kot najboljšega angleškega MC-ja. Leta 1994 je izdal pesem Incredible, ki je požela velik uspeh in se uvrstila med top 10 na angleški mainstream lestvici, postala pa je tudi eden največjih jungle komadov. General Levy bo s svojim showcase nastopom ogrel občinstvo za zvezdo sobotnega večera, Baby Chama!

Overjam University s predavanji o aktualnih temah in problematiki

Overjam University kot program predavanj, predstavitev, konferenc in debatnih delavnic za obiskovalce letos v treh dnevih predstavlja tri osrednje teme. Predavanja se odvijajo v popoldanskem času in so brezplačna za vsakogar, ki ga dnevna tema zanima:

Četrtek, 13.8.2015: EQUAL RIGHTS – PRAVICE ISTOSPOLNIH PARTNERJEV
Govornik: Mitja Blažič – novinar in predsednik LeGeBiTra – Društvo za uveljavljanje pravic in enakovrednega položaja gejev, lezbijk, biseksualcev in transeksualcev.

Petek, 14.8.2015: MONSANTO
Govornica: Cristina Micheloni iz Italijanskega združenja za agrikulturno biologijo (AIAB – Associazione Italiana per l’Agricoltura Biologica)
Naslov predavanja: Katera semena v agrikulturi? Napredek in razvoj agrikulture do leta 2030.

Sobota, 15.8.2015: MEDICINSKA KONOPLJA
Govornik: Gašper Petrač (Slovenski Konopljin Socialni Klub)
Naslov predavanja: Uporaba konoplje v zdravstvu

Ob predavanju se bo predstavila tudi slovenska organizacija Healthy Hemp, ki obiskovalcem festivala ponuja jedi in prehranske izdelke iz industrijske konoplje. Obiskovalci predavanja bodo lahko živila degustirali, ponudba hrane pa bo na festivalu na voljo v obliki stojnice cel čas.

Okusi sveta – hrana na festivalu

Letos Overjam s svojo kuhinjo vabi na popotovanje okoli sveta, ki se začne na koncertnem prizorišču, nadaljuje na plaži in zaključi v kampu.

Na koncertnem prizorišču festivalski partner Healthy Hemp ponuja vedno bolj priljubljene jedi iz industrijske konoplje v širokem spektru od solat, glavnih jedi do sladic in konopljinega piva, medtem ko indijska hrana predstavlja ščepec orienta. Severnoameriški stil s kančkom domačnosti bodo zastopale palačinke in slastni hamburgerji, pravo italijansko pico presenečenja bodo postregli pri Pizza degli Elfi, manjkala ne bo niti domača slovenska hrana in šnopc bar z bogato izbiro aperitivov.

Na plaži Overjam priporoča vrhunske veganske jedi in Smoothie bar, ki ponuja osvežilne koktejle v kombinaciji osvežilne reke in senčnih drevesnih krošenj. V kampu se predstavlja Overjam kantina, ki streže zajtrk, kavo, kosilo in večerjo – vse to po reggae prijaznih cenah!

Otroški program OVERJAM 4 KIDZ v boljši in lepši podobi!

OVERJAM 4 KIDZ je projekt, ki ga vodi Nanaja team in zajema izkušeno in izobraženo osebje z enim samim vodilom – ustvariti povsem svoj magični otroški svet na Overjam festivalu! Letos se Overjam 4 Kidz širi in nadgrajuje: premaknili smo ga v senco dreves, skrili pred festivalsko mrzlico in gnečo, a ga vseeno obdržali povezanega s celotnim dogajanjem.

Kreativne delavnice, ples, petje, športne aktivnosti in team buliding se bodo odvijali vsak festivalski dan med 11. in 16. uro.

Otroci bodo:

– izdelovali svoje lastne igrače  s pomočjo različnih kreativnih tehnik

– izdelovali spominčke, ki jih bodo vezali na Overjam izkušnjo

– spoznavali nove prijatelje

– uživali v čudoviti naravi in izkoristili vse njene dobrine

– brezmejno peli in plesali J

– prejeli diplomo, ki jih bo povezala v »Overjam4Kidz« družino&skupnost

Overjam 4 Kidz območje bo opremljeno s preprogami, šotori, mizicami, visečimi mrežami in zaščiteno z zaščitnimi trakovi. Mogoč bo dostop do elektrike, stranišč in pitne vode. 

Kreativne in športne delavnice bodo zapolnile čas pred glasbenimi nastopi

10:00: Joga za dobro jutro na plaži v družbi karizmatične učiteljice.
11:00: Pilates za raztezanje in krepitev mišic na plaži ob energični vaditeljici.
12:00: Hulahop v bližini dancehall arene bo popeljal v otroštvo.
13:00: Izdelovanje iz gline.
13:00 do 18:00: Izdelovanje različnih afriško-jamajških stilov pričesk.
14:00: Glasbena delavica z raznolikimi inštrumenti.
15:00 do 18:00: Žongliranje in hoja po vrvi.
15:30 do 17:00: Bobnanje ob dub prizorišču.
17:00 do 19:00: Dancehall plesni tečaj v dancehall areni.

FESTIVAL :

Začetka zdaj že četrtega in priljubljenega OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVALA, ki se bo med 12. in 15. avgustom 2015 odvijal na travnikih in v gozdovih Tolmina ter na prelepih plažah Soče in Tolminke, tako ne gre zamuditi! Organizator zdaj že tradicionalno pripravlja tudi predfestivalski dan z glasbenim dogajanjem na plaži v torek, 11.8.

Overjam festival, večkrat omenjen med desetimi najboljšimi evropskimi festivali, v prvi vrsti stremi k predstavitvi vrhunskega glasbenega programa, ki pokriva vse veje prave reggae glasbe: roots, new-roots, rub-a-dub, dub, dancehall, rocksteady, jungle in raggamuffin. Predstavljeni bodo trije odri (“yellow” glavni oder z glasbo v živo, “red”z dancehallom na plaži in “green” z dubom, na plaži, v gozdičku pod zvezdami).

PONUDBE IN UGODNOSTI:

Overjam ponuja preprodajo in pakete, ki obiskovalcem omogočajo cenejšo udeležbo. Celofestivalska vstopnica, ki omogoča 5 dni v raju z vključenim kampiranjem, do 20.6.2015 stane 79€.

Nakup je mogoč na uradni Overjam trgovini:   http://bit.ly/overjamshop

ali na vseh Eventimovih prodajnih mestih: http://www.eventim.si/si/vstopnice/overjam-international-reggae-festival-tolmin-sotocje-389042/event.html

Celofestivalska vstopnica:

poletna ponudba          do 10.08.                     89€
na vhodu festivala                                            105€
skupine +10 oseb        22.03. – 31.07.           70€/osebo

Vstopnice:

1-dnevna                                  na vhodu          30€                 predprodaja : 25€
2-dnevna                                  na vhodu          55€                 predprodaja : 45€
3-dnevna                                  na vhodu          80€                 predprodaja : 70€
1-dnevno parkiranje                na vhodu          5€                   ni predprodaje
celofestivalsko parkiranje        na vhodu          10€                 ni predprodaje
avtodom kampiranje   na vhodu          30€                 predprodaja : 20€
2015 T-Shirt                             na festivalu     15€                 predprodaja : 10€

 

 

Zadnje NOVICE

 • IZŠTEKANI BOWRAIN
  • Pianist, komponist in glasbeni producent Tine Grgurevič BOWRAIN je nenavadna, široka, nepredvidljiva glasbena osebnost. Svojo večžanrskost, nadžanrskost, lahko bi rekli tudi nežanrskost bo predstavil v tokratni oddaji IZŠTEKANI na Valu 202. Na pot se podaja z več kot dvajsetčlansko posadko: z godalnim triom, s pevskim zborom in s številnimi gostujočimi pevci. Prerez skozi pestro delo
  • 19.04.2024
 • LUKA NIŽETIĆ
  • Z novim singlom in videospotom “Manistra na pome” preizkuša meje naše domišljije.    Dalmatinski glasbenik, master chef zmagovalec ter večni optimist, Luka Nižetić je objavil novi videospot ‘Manistra na pome’, v pripravi pa je tudi novi album.Govorimo o subtilni, nežni ter senzualno – plesno atraktivni skladbi, ki je podčrtana z ljubeznijo do tradicionalne dalmatinske jedi – testenin
  • 19.04.2024
 • DIMEK IN DAVOR KLARIĆ
  • Na samostojni glasbeni (stran)poti!Prvenec ‘Za žejne in srečne’ izide 13.4., novi single ‘Blues ob žici’. Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarić izdajata ‘Za žejne in srečne’. Album je plod njunega šestletnega druženja, v okviru katerega sta snovala in ustvarjala glasbene zgodbe, ki bodo kmalu pred vami. Album uradno izide v soboto, 13. aprila, avtorja pa
  • 19.04.2024
 • Raiven
  • Barcelona, London, Amsterdam, Stockholm, Ljubljana … Malmö!Predevrovizijska vročica se je iz Madrida preselila v Barcelono in London. V roku 24 ur – in na zračni razdalji približno 1.139 kilometrov – je Raiven dva večera zapored hipnotizirala evrovizijsko občinstvo z Veroniko.“Oba dogodka sta bila zelo naporna, ampak nagrajujoča. V Barceloni sem nastopila na večjem prizorišču kot v
  • 19.04.2024
 • Orlek
  • Po več desetletjih Punca s Šohta spet in še vedno aktualna!Orlek in Matevž Šalehar – Hamo posneli novo različico kultne skladbe. ‘Punca s Šohta’, legendarna skladba še bolj legendarnih Orlekov, je danes še vedno in še kako aktualna. Prvič je bila objavljena pred skoraj tridesetimi leti, na tretjem, leta 1995 izdanem albumu Orlekov ‘Adijo knapi’. Danes
  • 19.04.2024
 • Ice on Fire
  • Ice on Fire leto 2024 nadaljujejo udarno. Tokrat z nekoliko drugačno skladbo, saj stoji na temeljih poezije Daneta Zajca, uglasbil in napisal pa jo je Gregor Strasbergar Stras že pred 10-imi leti.     “Ptice so naše sanje, naše upanje, in smisel življenja. Ne glede na to, kako sam si, kako težko ti je, kdo vse te kritizira,
  • 19.04.2024
 • Psihomodo pop
  • Psihomodo pop verjamejo v čudeže(ter v svoj novi album)! » V glasbenem ustvarjanju skupine Psihomodo pop ni zgrešenih metkov. Veliko njihov pesmi je vklesanih v kamen za vse večne čase, pesmi bodo čakale nove generacije, da se jih naužijejo. Do sedaj niti en njihov album ni doživel zavrnitve, ne pri občinstvu in tudi ne pri glasbenih
  • 19.04.2024
 • Fehtarji
  • Fehtarji ob premieri nove skladbe in videospota, v katerem se jim je pridružil tudi Denis Avdić: “25. maja pripravljamo največji open air spektakel pod gorami.” ZAN’GA DEJ…      FOTO: Žan Zajc, Innea StudioFehtarji, ki so se prejšnji mesec v Dallasu družili z Luko Dončičem, danes predstavljajo novo pesem in videospot z naslovom Zan’ga dej. Nova pesem napoveduje
  • 19.04.2024
 • BOOOM!
  • BOOOM! IZŠEL JE ALBUM ODISEJA Pesem ‘Avantura’ je Popevka tedna – 18. 4. v živo z bendom na Radiu Koper iz studia Hendrix – 15. 5. koncert v SiTi Teatru BTC Skupina BOOOM! se je v vikend podajala s svojo prvo Popevko tedna na Valu 202 (‘Avantura’), zdaj lahko končno prisluhnete njihovemu dolgometražnemu prvencu ‘Odiseja’, že v četrtek pa bodo album v zvoku
  • 19.04.2024
 • KATJA KOROŠEC
  • KATJA KOROŠEC z novo skladbo ‘Preberi me’ celi stare rane         Po lanskoletnem izidu njenega prvega albuma TI SI TA, bivša tekmovalka za naziv miss športa, Katja Korošec, na radijske valove in med svoje poslušalce pošilja skladbo PREBERI ME, ki prinaša močno sporočilo v preprostih besedah. Skladba Roka Lunačka in Krešimirja Tomca, se dotika teme izražanja čustev
  • 19.04.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021