Music24 - All day music

OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVAL

 

 

BannerFBGeneralLevyDEF

 

 

 

 

 

Sotočje – Tolmin

12.-15.8.2015 – preparty 11.8 .2015 

ŠE MANJ KOT TEDEN DNI DO ZAČETKA!

OVERJAM REGGAE FESTIVAL 2015 ŠE ZADNJIČ PRED ZAČETKOM ČETRTE EDICIJE VABI V DRUŽBO NAJVEČJIH REGGAE ZVEZD NA PLAŽO, TRAVNIKE IN V GOZDOVE PRAVLJIČNEGA SOTOČJA V TOLMINU! 

Main stage, dancehall in dub headlinerji Gentleman, Max Romeo, Capleton, Mellow Mood, Baby Cham, Jugglerz, O.B.F. in General Levy kronajo največji reggae festival v regiji, ki poleg vrhunske glasbe ponuja tudi kvalitetno obfestivalsko dogajanje, ki skrbi za pestrost in udobje obiskovalcev.

Medijsko odmevnega festivala se bo udeležilo občinstvo iz več kot dvajsetih svetovnih držav, med njimi iz Rusije, Avstralije, Latvije, Švedske in Velike Britanije. Poleg domačih obiskovalcev in prebivalcev nekdanje skupne države največjo udeležbo potrjujejo italijanski in avstrijski reggae navdušenci.

Meteorologi napovedujejo sončno in vroče vreme, zato hlajenja v reki, poležavanja na plaži in počitka pod krošnjami dreves ne bo manjkalo!

Predfestivalski dan v torek, 11.8.! 

V želji, da vsak obiskovalec najde svoj najljubši prostor za šotor in se v miru vpelje v festivalske počitnice, Overjam ponuja glasbeno dogajanje v družbi DJ-ev že v torek zvečer na plaži, ki že preverjeno vsako leto predstavlja odlično uverturo v naslednje festivalske dni. Ta večer je za imetnike festivalske vstopnice brezplačen.

Kampiranje in osnovne informacije

Kampiranje je za vse obiskovalce s festivalsko vstopnico brezplačno. V šotorišče vstop z avtomobili ni mogoč, poskrbljeno pa bo za ločen prostor za obiskovalce z avtodomi.

Ker Overjam skrbi za dobrobit vseh živih bitij, kurjenje odprtega ognja na festivalu ni dovoljeno, prav tako pa na koncertno območje ni dovoljen vstop živalim. Če svojega pasjega ljubljenca ne morete pustiti doma, vam lahko dela družbo ob šotoru, vendar mora biti na povodcu. Koncertov se v dobro njega samega in ostalih obiskovalcev ne sme udeležiti.

V šotorišču in na celotnem festivalskem območju bo poskrbljeno za pitno vodo, tuše, stranišča in umivalnice. Poskrbljen bo tudi dostop do sanitarnih objektov za invalide.

Vstopnice

Festivalska blagajna se odpre ob 11. uri dopoldne in zapre ob 1. uri zjutraj.

Festivalski dan za enodnevnega obiskovalca traja do 14. ure naslednji dan. Po tej uri začne veljati festivalska vstopnica za tekoči dan.

Nakup vstopnic je mogoč na uradni Overjam trgovini…

ali na vseh Eventimovih prodajnih mestih…

Celofestivalska vstopnica:

poletna ponudba         do 10.08.                     89

na vhodu festivala                                          105

Vstopnice:

1-dnevna                               na vhodu       30€                  predprodaja : 25€

2-dnevna                               na vhodu       55€                  predprodaja : 45€

3-dnevna                               na vhodu       80€                  predprodaja : 70€

1-dnevno parkiranje                na vhodu   5€                    ni predprodaje

celofestivalsko parkiranje na vhodu       10€                  ni predprodaje

avtodom kampiranje           na vhodu       30€                  predprodaja : 20€

2015 T-Shirt                            na festivalu 15€                  predprodaja : 10€ 

Overjam University s predavanji o aktualnih temah in problematiki

Overjam University kot program predavanj, predstavitev, konferenc in debatnih delavnic za obiskovalce letos v treh dnevih predstavlja tri osrednje teme. Predavanja se odvijajo v popoldanskem času in so brezplačna za vsakogar, ki ga dnevna tema zanima:

Četrtek, 13.8.2015: EQUAL RIGHTS – PRAVICE ISTOSPOLNIH PARTNERJEV
Petek, 14.8.2015: MONSANTO
Sobota, 15.8.2015: MEDICINSKA KONOPLJA

Ob predavanju se bo predstavila tudi slovenska organizacija Healthy Hemp, ki obiskovalcem festivala ponuja jedi in prehranske izdelke iz industrijske konoplje. Obiskovalci predavanja bodo lahko živila degustirali, ponudba hrane pa bo na festivalu na voljo v obliki stojnice cel čas.

Okusi sveta – hrana na festivalu

Letos Overjam s svojo kuhinjo vabi na popotovanje okoli sveta, ki se začne na koncertnem prizorišču, nadaljuje na plaži in zaključi v kampu.

Že utečen sistem nakupa hrane in pijače na festivalu je negotovinsko poslovanje – plačilna kartica, ki jo obiskovalec poljubno polni. Zadnji dan lahko naložen evrski znesek refundira.

Na koncertnem prizorišču festivalski partner Healthy Hemp ponuja vedno bolj priljubljene jedi iz industrijske konoplje v širokem spektru od solat, glavnih jedi do sladic in konopljinega piva, medtem ko indijska hrana predstavlja ščepec orienta. Severnoameriški stil s kančkom domačnosti bodo zastopale palačinke in slastni hamburgerji, pravo italijansko pico presenečenja bodo postregli pri Pizza degli Elfi, manjkala ne bo niti domača slovenska hrana in šnopc bar z bogato izbiro aperitivov.

Na plaži Overjam priporoča vrhunske veganske jedi in Smoothie bar, ki ponuja osvežilne koktejle v kombinaciji osvežilne reke in senčnih drevesnih krošenj.

V kampu se predstavlja Overjam kantina, ki streže zajtrk, kavo, kosilo in večerjo – vse to po reggae prijaznih cenah!

Otroški program OVERJAM 4 KIDZ v boljši in lepši podobi!

OVERJAM 4 KIDZ je projekt, ki ga vodi Nanaja team in zajema izkušeno in izobraženo osebje z enim samim vodilom – ustvariti povsem svoj magični otroški svet na Overjam festivalu! Letos se Overjam 4 Kidz širi in nadgrajuje: premaknili smo ga v senco dreves, skrili pred festivalsko mrzlico in gnečo, a ga vseeno obdržali povezanega s celotnim dogajanjem.

Kreativne delavnice, ples, petje, športne aktivnosti in team buliding se bodo odvijali vsak festivalski dan med 11. in 16. uro.

Otroci do 12. leta starosti imajo vstop na festival brezplačen, otroci do 16. leta starosti pa morajo festival obiskati v družbi staršev oz. zakonitih skrbnikov.

Kreativne in športne delavnice bodo zapolnile čas pred glasbenimi nastopi

10:00: Joga za dobro jutro na plaži v družbi karizmatične učiteljice.
11:00: Pilates za raztezanje in krepitev mišic na plaži ob energični vaditeljici.
12:00: Hulahop v bližini dancehall arene bo popeljal v otroštvo.
13:00: Izdelovanje iz gline.
13:00 do 18:00: Izdelovanje različnih afriško-jamajških stilov pričesk.
14:00: Glasbena delavica z raznolikimi inštrumenti.
15:00 do 18:00: Žongliranje in hoja po vrvi.
15:30 do 17:00: Bobnanje ob dub prizorišču.
17:00 do 19:00: Dancehall plesni tečaj v dancehall areni.

FESTIVAL :

Začetka zdaj že četrtega in priljubljenega OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVALA, ki se bo med 12. in 15. avgustom 2015 odvijal na travnikih in v gozdovih Tolmina ter na prelepih plažah Soče in Tolminke, tako ne gre zamuditi! Organizator zdaj že tradicionalno pripravlja tudi predfestivalski dan z glasbenim dogajanjem na plaži v torek, 11.8.

Overjam festival, večkrat omenjen med desetimi najboljšimi evropskimi festivali, v prvi vrsti stremi k predstavitvi vrhunskega glasbenega programa, ki pokriva vse veje prave reggae glasbe: roots, new-roots, rub-a-dub, dub, dancehall, rocksteady, jungle in raggamuffin. Predstavljeni bodo trije odri (“yellow” glavni oder z glasbo v živo, “red” z dancehallom na plaži in “green” z dubom, na plaži, v gozdičku pod zvezdami).

Zadnje NOVICE

 • Yoko Nono
  • Yoko Nono predstavljajo debitantsko skladbo in videospot ‘Se ti zdi’!           Yoko Nono. Foto Rok MlinarYoko Nono so iz dnevne sobe, iz nočnih druženj in pogovorov o življenju in glasbi razvili in osnovali bobnar Blaž Horvat, kitarista Klemen Mlinar in Mark Žakelj, basist Nejc Klun ter pevec in tekstopisec Žan Koprivec Perjet. Vsak od njih je s
  • 28.03.2024
 • Kataya
  • »Vse, kar si zaželiš«Kataya ni le glasbenica, njen glas lahko prepoznamo v risanih filmih za naše najmlajše, saj se pevka med drugim ukvarja tudi s  sinhronizacijo najlepših animiranih filmov. Kot priznana vokalna igralka se je preizkusila v sinhronizaciji različnih Disneyjevih filmov in risanih serij za mlade.           »V tem delu zelo uživam, saj lahko tako pokažem različne
  • 28.03.2024
 • Big Foot Mama
  • Skupina Big Foot Mama v svojem 34. letu delovanja jadra na krilih novega, čisto svežega komada ‘Obseden z njo’. Pesem napoveduje naslednji, že deveti studijski album, ki bo predvidoma izšel prihodnje leto.         Foto: Tadej Kreft“Obseden z njo je zgodba o obsedenosti, ki tako močno zamegli razum, da vodi že skoraj v absurd … Pesem predstavlja nekakšno
  • 26.03.2024
 • ZLATI RAPETEK 2024
  • Program za starejše odrasle s področja hip hop kulture V letu 2024 Gala hala in Društvo Kapa premierno predstavljamo ZLATI RAPETEK, program za starejše odrasle, ki razširja vizijo in domet hip hop kulture.           Rap, beatbox, DJ-anje, beatmaking, ples in grafitiranje so pred 50 leti oblikovali mladostniško subkulturo, ki je z razcvetom prerasla starostni okvir in pustila močan
  • 26.03.2024
 • TINKARA KOVAČ in BAND
  •   Kino Šiška @26. oktobra ob 20. uri     Tinkara Kovač bo jeseni z original zasedbo v Kinu Šiška koncertno proslavila 20-letnico izida albuma O-range.  Tinkara Kovač se s koncertom v Kinu Šiška, 26. oktobra 2024, vrača na velike odre z all star zasedbo. Prav ob 20. obletnici izida albuma O-range je povabila takratno zasedbo (Matej Mršnik, Peter Dekleva,
  • 26.03.2024
 • MIRANA RUDANA
  • OZADJE 40 LETNE KARIERE LEGENDARNEGA MIRANA RUDANA »Vzponi in padci so del vsake glasbene kariere, tudi Miran jih je imel veliko«             Sreda, 20. marca 2024 – Cineplexx Ljubljana Rudnik – premiera dokumentarnega filma AMEN Premiera dolgo pričakovanega dokumentarnega filma “Amen” je v sredo zvečer pretresla dvorano Cineplexx Ljubljana Rudnik. Občinstvo je bilo priča ganljivi osebni zgodbi in glasbeni
  • 26.03.2024
 • REGINA
  •   Z NOVIM GLASBENIM STILOM IN Z NOVO SKLADBO “TE PLAVE OČI”             Regina napoveduje nov projekt v stilu elementov bossa nove, jazza in sambe. Prva skladba, ki najavlja tudi njeno novo ploščo se imenuje Te plave oči, v kateri je čutiti nove, barvite in pozitivne ritme in vibracije.  Pesem Te plave oči je izjemna kombinacija prekmurščine, za katero
  • 26.03.2024
 • Laka
  • LAKA Z NOVIM SINGLOM  ‘MAMA’ IN NAPOVEDJO IZIDA ALBUMA ZA ZALOŽBO DALLAS RECORDS! »Ženske morajo končno prevzeti svet, saj so ga moški popolnoma uničili. Živele mame!’Elvir Laković je s skupino Laka za hrvaško založbo Dallas Records izdal nov singel in videospot “Mama” ter napovedal skorajšnji izid istoimenskega albuma “Mama”. Na albumu bo osem pesmi, ki jih je
  • 25.03.2024
 • SENDI
  •   SVET UTVAR       Sendi, danes uveljavljena pevka, priznana jazzistka in učiteljica petja, nam po nedavni uspešni vrnitvi na pop glasbeno sceno predstavlja novo skladbo Svet utvar. V času tehno pop vala je bila Sendi kraljica slovenskih diskotek, z njenim največjim hitom Nemirna kri je na mah osvojila plesni podij in radijske frekvence.Sandra Klemm – Sendi je pred
  • 19.03.2024
 • FLIRRT – OSTANI ZA VEDNO
  •  Ljubezen, glasba, koncerti – in vse, kar je vmes. Po hitih ‘Kometa’ in ‘Ko leživa’ pošilja Flirrt v radijski eter in svetovni splet novo pesem ‘Ostani za vedno’. Po seriji manjših razprodanih dvoran se skupina že konec aprila vrača tudi na največje odre. ‘Ostani za vedno’ na spletnih platformah—>       ‘OSTANI ZA VEDNO’ je nova pesem skupine Flirrt,
  • 19.03.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021