Music24 - All day music

QUEEN!

BOHEMIANS

 

 

 

 

 

 

OB 40. OBLETNICI IZIDA PRVE PLOŠČE NAJBOLJŠA ANGLEŠKA SKUPINA QUEEN TRIBUTE – THE BOHEMIANS

(Velika Britanija)

Sobota, 6. december 2013 ob 21.00, Cvetličarna, Ljubljana

THE BOHEMIANS (VB)

– Z NAJBOLJŠO QUEEN TRIBUTE SKUPINO OB 40. OBLETNICI IZIDA PRVE PLOŠČE “QUEEN

V soboto, 6. 12. 2013 ob 21.00 bo v Cvetličarni edinstvena priložnost, da podožitive skupino Queen z najboljšo tribute zasedbo iz Anglije – The Bohemians! Skupino smo pred tremi leti že videli v Cvetličarni in lahko rečemo, da so dejansko doživetje Queen! V trenutku, ko jih slišiš, te prevzamejo in popeljejo na neverjetno boemsko rapsodijo ob zvokih legendarnih uspešnic Queenov kot so “Somebody to love”, “Bohemian Rhapsody”, Radio Gaga”, “Don’t stop me now”, “We are the Champions”, “One Vision”, “I Want It All”, “We Will Rock You” in številnih drugih. Še tiste, ki ne verjamejo, da bodo kdaj imeli priložnost v živo občutiti ritem in energijo legendarne skupine, The Bohemians prepričajo v nasprotno. Brian May, kitarist originalne zasedbe, je po njihovem koncertu pristopil do njih in rekel: »Hvala, fantje, brilijantno!« Roger Taylor, bobnar originalne skupine, in Jim Jenkins, autor biografije skupine Queen, pa sta mnenja, da je njihova imitacija tako odlična, da je včasih že strašljivo. V Cvetličarno prihajajo v letu, ko se slavi 40. obletnica izida prve in istoimene plošče skupine Queen.

QUEEN – KRATKA BIOGRAFIJA

Britanska rock skupina Queen je bila ustanovljena leta 1971, v prvotni postavi s pevcem FreddiejEm Mercuryjem, kitaristom Brianom Mayem, basistom Johnom Deaconom in bobnarjem Rogerjem Taylorjem. Sprva pravi progresivni rockerji, so se sredi 70-ih umirili in usmerili v bolj komercialno oz. radijem prijazno glasbo, kar je bil prvi korak k mogočnemu uspehu in statusu legend, ki ga skupina uživa še danes. Člani skupine so v svoje glasbeno ustvarjanje radi vnašali še neslišane novitete in prepletali navdihe iz različnih žanrov od gospla in elektronike do funka in drugih.

Brian May in Roger Taylor sta igrala v skupini Smile, katere velik oboževalec je bil Freddie Mercury, ki je fanta spodbujal, da začnejo eksperimentirati z glasbo in nastopi v živo. Kmalu zatem se je Freddie pridružil skupini  in ime skupine spremenil v Queen.

Leta 1973 so izdali svoj studijski prvenec »Queen«, ki so ga kritiki pozitivno sprejeli. Istega leta se odpravijo na veliko turnejo po Veliki Britaniji in kmalu postanejo izjemno popularni po celotnem »kraljestvu«. Naslednje leto pa že sledi izid drugega albuma »Queen II« ter tretjega albuma »Sheer Heart Attack«, ki sta postavila temelje za mednarodni uspeh. Podajo se na svojo prvo ameriško turnejo.

Že leta 1975 izdajo svoj naslednji album »A Night at the Opera« in W»Bohemian Rhapsody«. Skladbe, ki so daljše od 5 minut in 55 sekund so obsojene na neuspešno radijsko predvajanje, vendar je »Bohemian Rhapsody« postal eden največjih hitov v zgodovini glasbe. Na vrhu britanskih lestvic se je obdržal kar 9 tednov zapored. Videospot za pesem velja za prvi avtentični promocijski videospot. Pred kratkim so »Bohemian Rhapsody« ponovno razglasili za najboljšo pesem vseh časov. »Night at the Opera« pa je postal njihov prvi platinasti album.

Leta 1976 so se odpravili na turnejo po Ameriki in Japonski, spomladi tega leta so vsi štirje njihovi albumi bili uvrščeni na lestvico UK Top 20. Sledi izid novega albuma »A Day at the Races«, ki ponovno žanje ogromen uspeh, saj je bilo že prednaročil več kot 500.000. V Hyde Parku odigrajo brezplačen koncert pred 200.000 glavo množico.

Po dveh novih velikih ameriških turnejah leta 1977 izdajo že šesti album »News of the World« z legendarnimi komadi »We will rock you« in »We are the Champions«.

Tudi leto 1978 ne ostane brez izida novega albuma. Na albumu »Jazz« je oboževalce prevzel predvsem hit »Bicycle Race«. Queen koncertirajo na turnejah po ZDA in Kanadi. Naslednje leto se turneja nadaljuje po Evropi in na Japonskem.  Izdajo tudi prvi album v živo »Live Killers«. Nato leta 1980 izdajo že osmi studijski album »The Game«, ki že samo v Kanadi postane petkrat platinast. »Another One Bites the Dust« postane najbolj prodajan singel skupine. Kasneje izdajo še glasbo za film Flash Gordon in do konca tega leta Queen prodajo več kot 45 milijonov plošč po celem svetu.

Leta 1981 postanejo prva rock skupina, ki je koncertirala na stadionih v latinski Ameriki. V Sao Paolu so igrali pred 131.000 glavo množico. Skupno so na turneji po latinski Ameriki igrali pred okoli 479.000 oboževalci, vključno s petimi koncerti v Argenitni in dvema v Braziliji. Sredi njihove evropske turneje izide njihov dvanajsti album »Hot Space«.

Leta 1984 vrhove lestvic v 19-ih državah osvojita trinajsti album »The Works« in single »Radio Ga Ga«. Izjemno uspešen hit postane tudi »I Want To Break Free«, ki ga spremlja videospot, v katerem so vsi oblečeni v transvestite. Leta 1985 kot glavni nastopajoči stopijo na oder največjega festivala na svetu, Rock in Rio. S svojim spektakularnim nastopom na koncertu Live-Aid na Wembley stadionu ponovno pišejo zgodovino.  Dve leti kasneje sledi izid albuma »A Kind Of Magic«, ki takoj osvoji vrh lestvice UK Charts, naslovna pesem pa postane svetovni hit. Posnamejo drugi album v živo »Live Magic«, ki pristane na tretjem mestu UK Charts. Do leta 1991 izdajo še tri albume: »The Miracle« (1989), »Innuendo« (1991) in »Greatest Hits Two« (1991), ki se vsi trije povzpnejo na vrh lestvice UK Charts.

23. novembra leta 1991 Freddie Mercury javno naznani, da ima AIDS. Naslednjega dne je umrl doma v intimnem krogu svoje družine in prijateljev. Njegova smrt je pretresla vse oboževalce in poznavalce skupine Queen po celem svetu. V spomin in v dobrodelne namene ponovno izdajo »Bohemian Rhapsody« / »These Are The Days Of Our Lives«. Single se zavihti na vrhu lestvice UK Charts in se tam obdrži pet tednov, tako Queen postanejo prva skupina, ki je z eno skladbo dvakrat kraljevala na vrhu lestvice UK Charts.

Na nagradah BRITS leta 1992 posmrtno nagradijo Freddieja Mercurya za izjemne zaslužke in prispevke na področju britanske glasbe.

Leta 1995 Brian, Roger in John dokončajo skladbe, ki so jih začeli ustvarjati pred Freddijevo smrtjo in tako izide težko pričakovani album »Made In Heaven«. In s tem albumom so zaključili to obdobje skupine Queen.

Zanimivosti o skupini Queen:

–          Freddie je skupino poimenoval po hišnem ljubljenčku njegove babice »Queenie«.

–          Freddiejevo pravo ime je Farrokh Bulsara.

–          logotip Queen je izdelal Freddie Mercury (kot študent umetnosti). Logo vsebuje astrološka znamenja vseh štirih članov: 2 leva (Deacon in Taylor), rak (May) in dve vili za devico (Mercury).

THE BOHEMIANS – BIOGRAFIJA

Londonska zasedba The Bohemians je bila ustanovljena leta 1996, da bi počastili skupino Queen in hkrati uprizorili norost 70-ih in magijo 80-ih. Sami sebi so želeli dokazati, da so najbolj dinamična in razburljiva tribute skupina.

Že naslednje leto so kot predskupina The Cross (nekdanja skupina Rogerja Taylorja) nastopili na Mednarodni božični zabavi kluba oboževalcev skupine Queen.

Koncertirali so že po vsej Veliki Britaniji, Evropi in drugod po svetu ter s svojim nastopom in izvedbo vedno znova navdušili publiko na raznih nogometnih stadionih, festivalih, dvoranah in drugih prestižnih prizoriščih.

Leta 1998 so pred več kot 2.500 oboževalci Queenov nastopili kot glavna skupina na Kongresu mednarodnega kluba oboževalcev skupine Queen.

Leto kasneje so ponovno nastopili kot predskupina Briana Maya in The Cross na posthumni rojstnodnevni zabavi Freddieja Mercuryja, ki ga je organiziral klub oboževalcev.

Med leti 2000 in 2004 so se podali na svetovno turnejo in med drugim koncertirali na Kitajskem, v Jordaniji, Švici, na Nizozemskem, v Belgiji in na Irskem.

V zelo produktivnem letu 2006 so prepotovali več kot 15.000 kilometrov, nastopili pred več kot 25.000 ljudmi in v tem času odigrali tudi do 5 koncertov v enem vikendu. V Ockleyu so pred več kot dva tisoč ljudmi odigrali koncert, ki so ga tudi posneli in poleti 2007 izdali na DVD-ju »Live Rhapsody«. Tega leta so podrli tudi lastni rekord v številu koncertov.

Do 2010 so imeli turneje po Ukrajini, Indiji, Rusiji, na Portugalskem, v Švici in na Nizozemskem. V prvi polovici 2010 so nadaljevali z izjemno uspešno turnejo po Veliki Britaniji, kjer so napolnili različna koncertna prizorišča. Junija so nastopili na Rhodes Rock Festivalu v Grčiji, nato pa je sledil festivalski zaključek na domačih tleh.

Vokalist Rob Comber s svojo osebnostjo in svojimi odrskimi norčijami vrhunsko pooseblja legendo Freddieja Mercuryja, kitarist Christopher Gregory se z unikatom Red Special trudi čim bolj približati edinstvenemu in neponovljivemu stilu Briana Maya, bobnar Wayne Bourne in basist Kevin Goodwin pa skrbita za nezamenljivo ritem sekcijo.

Njihov energičen dvourni nastop s popolnim light-showom, odrsko sceno in pirotehniko jim je prislužil naziv najbolj pristne Queen Tribute zasedbe.

Zadnje NOVICE

 • Ogenj
  • Ogenj z novo skladbo »Perce«, ki je  hibrid med praznično pesmijo in uspavanko.            Ogenj je folk rock zasedba iz hrvaške Koprivnice, njihova glasba se vedno pogosteje vrti na slovenskih radijskih postajah. Novi singel je mešanica med uspavanko in pa praznično pesmijo.Pesem je posvečena pevčevi hčerki, ki se je že rodila peresno lahka. Deklica, lahka kot pero, je
  • 17.07.2024
 • Emil Memon
  • Emil Memon – “It’s a line…”S singlom Emil najavlja izid albuma “Jacki6”, ki bo izšel avgusta 2024.   Emil Memon –  Jackie 6Emil Memon s singlom »It’s a line …« najavlja izid novega albuma, ki ga jepoimenoval Jackie 6, po Jackie 60 klubu, ki se je v preteklosti nahajal v četrti “Meat packingdistrict “ na Manhattnu v
  • 08.07.2024
 • REGINA
  • REGINA – DANES NA MMS S SREČNO ŠTEVILKO 13             Kraljica festivalov se vrača na oder MMS.  Regina bo danes stopila na oder MMS, v drugačni luči, kot ste jo vajeni. Sama pravi: »Od festivalov sem se zavestno odmaknila, a  povabilu Ferija Lainščka sem se odzvala brez razmišljanja, ker je z njim tako lepo delati in letos praznujeva 20
  • 08.07.2024
 • SZJ – Anabe
  • SZJ – Anabel na MMS-u s poletno uspešnico Bilo bi lepo .           Anabel je na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca, ki jih je gostil portoroški Avditorij, predstavila novo poletno uspešnico ‘Bilo bi lepo’. 25-letna pevka je z ganljivo izvedbo navdušila tako občinstvo kot žirijo. 👉VIDEOSPOT SI LAHKO OGLEDATE TUKAJPesem ‘Bilo bi lepo’ pripoveduje zgodbo o ljubezni, ki
  • 08.07.2024
 • FOLK IDOLI
  • Zasavska rock zasedba se je na 43. festivalu Melodije morja in sonca predstavila s skladbo “Lejla”        Avdio – Folk idoli – LejlaFOLK IDOLI – LEJLA (DENIS HORVAT/ TADEJ PROSENC, DENIS HORVAT) Režija: TINA NOVAK Scenografija: MOJCA VILHAR Oblikovanje luči: GREGOR SMRDELJ – GRGA Oblikovanje vsebin za LED zaslone: DEN BARUCA (THENVISION) Glasbena producentka: KSENIJA KOS Mojster zvoka:
  • 08.07.2024
 • BEPOP
  • VALOVI MORJA BEPOP DEKLETA PONESLI NA 3. MESTO       Bepopovke Alenka, Ana in Tinkara so na letošnjem 43. festivalu Melodije morja in sonca navdušile z novo pesmijo, himno poletju ‘Valovi morja’. Gre za pesem s pozitivnim sporočilom, ki v sebi nosi močan poletni utrip. Pesem so močno začutili tudi poslušalci, strokovna žirija in radijske postaje ter ji namenile odlično 3. mesto. Valovi
  • 08.07.2024
 • LUKA NIŽETIĆ
  • LUKA NIŽETIĆ z novim singlom in videospotom – “Vrića sriće” razkrije pravi recept za poletno srečo.        foto: Petra Nižetić Za vroče dni nam Luka prinaša pravo nalezljivo, poletno, pozitivno, zabavno pesem ‘Vrića sriće’, ki jo je nedavno premierno predstavil na Melodijah Jadrana. Luka je na novem singlu ponovno združil moči z Branimirom in Marijem Mihaljevićem, avtorjema glasbe in besedila,
  • 06.07.2024
 • SANDRO BASTIANČIĆ
  • SANDRO BASTIANČIĆ in ‘NA RUBU SNA’!     Sandro Bastiančić – avtor fotografije; Robert KalčićReški kantavtor Sandro Bastiančić je z novim singlom ‘Na rubu sna’ še en korak bližje cilju na zadnji postaji te zgodbe – izidu  albuma z naslovom ‘Priča’.  Nova “laganica” izpod kitare Sandra Bastiančića z vokalnim pridihom Martine Majerle prinaša atmosferično balado, ki sprosti um in ga
  • 05.07.2024
 • TURISTI
  • Reški TURISTI z novim singlom“CALIFORNIA”      ‘California’ je drugi singel reških Turistov iz njihovega aktualnega studijskega dela – EP-ja “7”, na katerem so združili sedem enotnih skladb, ki skupaj z atmosfero in besedili tvorijo celoto. Vlado Simcich Vava, avtor glasbe in besedila, ki prepleta sanje in resničnost, s pesmijo poslušalcem ponuja drugačno dimenzijo zvoka, ki ponovno poudarja odličen
  • 03.07.2024
 • Zaljubljeni Dejan
  • PESEM JE PRVIČ V CELOTI NAPISAL SAM  Dejan Dogaja s svojim bendom danes predstavlja novo skladbo in videospot za pesem Obljubim. “Ta pesem je stara približno šest let. Takrat smo posneli tudi prvi demo posnetek, potem pa se iz tega ni zgodilo nič.  Vsake toliko časa sem se spomnil nanjo in jo komu pokazal, saj sem sprva želel,
  • 03.07.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021