Music24 - All day music

BEŽIGRAD FEST

Bezigradfest

Od 1. do 30. 6. 2013, Novo poletno prizorišče v Cvetličarni, Ljubljana.

BEŽIGRAD FEST, mesec brezplačnih koncertov, to soboto, 1. 6., odpira nov letni vrt cvetličarne sskupino Urban & 4

Prestolnica bo program poletnih večerov letos popestrila z novim odrom – prenovljeni ljubljanski klub Cvetličarna junija 2013 odpira svoje poletno prizorišče s kar mesec dni trajajočim festivalom Bežigrad fest, kjer bodo obiskovalci lahko vsak večer v juniju uživali na brezplačnih koncertih in na nekaj stand up predstavah.

 

In kaj vse si bodo obiskovalci Cvetličarne lahko ogledali brezplačno? Ekipa Cvetličarne je pripravila repertoar v svojem prepoznavnem slogu glasbenih poslastic. Že to soboto, 1. 6. 2013 bo ob 20.00 otvoritev festivala z odlično reško zasedbo Urban & 4. Damir Urban je eden najbolj prepričljivih avtorjev in pevcev s hrvaške glasbene rock scene in bo tudi tokrat pripravil eksplozivno koncertno retrospektivo pesmi z vseh samostojnih albumov kot tudi najboljših skladb iz časov, ko je še bil v skupini Laufer. Ravno koncerti, ki so prežeti s posebno energijo in improvizacijo, ga ločujejo od večine hrvaških glasbenikov.

 

V bogatem celomesečnem programu pa se boste lahko srečali z glasbo skupin, kot so Elemental, Gušti, Katalena, Zlatko, Janez Bončina Benč, Noctiferia, Res Nullius, Demolition Group, Zmelkoow, Tinkara Kovač, Neisha in mnogi drugi.

 

Cvetličarna svoja poletna vrata odpira že z jutranjo kavo ob 8. uri v prenovljenem, udobnem, prijetnem, senčnem vrtu, festivalsko vzdušje pa se nadaljuje zvečer s pričetkom koncertov ob 21. uri vsak dan.

 

PROGRAM FESTIVALA:

 

URBAN & 4

Sobota, 1. junij 2013

 

Na otvoritvi Bežigrad festa v Cvetličarni se 1. 6. 2013 obeta prvovrstni koncert reške rock zasedbe Urban & 4. Damir Urban je eden najbolj prepričljivih avtorjev in pevcev s hrvaške glasbene rock scene in bo tudi tokrat pripravil eksplozivno koncertno retrospektivo pesmi z vseh samostojnih albumov kot tudi najboljših skladb iz časov, ko je še bil v skupini Laufer. Ravno koncerti, ki so prežeti s posebno energijo in improvizacijo, ga ločujejo od večine hrvaških glasbenikov.

Damir Urban je v svojo glasbo vtkal prvine rocka, trip hopa in modernejših ritmov, skupaj z mogočnim vokalom. S svojimi energičnimi nastopi si je karizmatični reški pevec pridobil oboževalce ne le na Hrvaškem, ampak tudi v Sloveniji že v času, ko je bil član zasedbe Laufer, tako z njimi kot na samostojni poti pa požel številne glasbene nagrade.

Ko so leta 1996 Laufer prenehali z delovanjem, je Damir Urban okoli sebe zbral skupino prijateljev, poimenujejo se URBAN & 4, s katerimi se je lotil solo albuma »Otrovna kiša«.

Leta 1998 je Urban&4 pri založbi Croatia Records izdal album »Žena-dijete«, s katerim je spet osvojil Porina za najboljši rock album in najboljši album alternativne glasbe. Album je osvojil tudi kar nekaj hrvaških rockovskih nagrad Crni mačak.

Oktobra in novembra 2004 je Urban na Reki posnel in izdal svoj tretji album, ki nosi naslov »Retro«. Tematski, izjemno osebni album z vrnitvijo k tršim rokovskim ritmom je razveselil vse ljubitelje dobre glasbe.

V času od plošče »Retro« je Urban s skupino 4 ogromno koncertiral in pripravljal ploščo z naslovom »Hello!«, ki jo je produciral Chris Athens (Coldplay, Erykah Badu, Beastie Boys, Johnny Cash). Plošča je prejela odlične ocene tako poslušalcev kot kritikov, ki jo uvrščajo med vrhunce Urbanove lirike, ki je od nekdaj slovela na njegovi intimni izpovedi in umetniški refleksiji vsakdana. Najbolj znani skladbi, za kateri je bil posnet tudi videospot sta »Magnet« in »Hiroshima«. Leta 2010 je izdal še album »No mix, No sex!« …

Poleg glasbe pa se je Urban ukvarjal tudi z igro (film Mondo Bobo; gledališka predstava Dama s kamelijama) in glasbo za gledališče predstave (Rock’nRoll, 1998) in balet noir (Torsija, 2004) ter se ukvarjal s slikarstvom. Urban je bil v letih 2004 – 2009 član sveta za novo kulturo medijev pri ministrstvu Republike Hrvaške. Osvojil je nagrado Zlatna koogla za najboljšega izvajalca, kar dokazuje, da je Urban & 4 najmočnejši prav na živih koncertnih nastopih.

 

NARAT Z BANDOM

Nedelja, 2. junij 2013

 

Boštjan Narat, glasbenik, filozof, vodja skupine Katalena in kantavtor se po odmevnem solo prvencu »Strah je odveč« ter po petem albumu Katalene »Noč čarovnic« znova vpisuje v slovenski glasbeni prostor. Pri svojem novem kantavtorskem projektu združuje moči z izkušenimi in preizkušenimi glasbenimi sopotniki: Matevžem Kolencem, članom skupine Melodrom, ki se podpisuje pod aranžmaje, električne kitare in bas, Polono Janežič, ki podobno kot pri Melodrom in Kataleni pri novem Naratovem projektu skrbi za klaviature, Jeleno Ždrale, prvo violino slovenske glasbene scene, ter Blažem Celarcem, bobnarjem in tolkalistom, članom skupin Brina, Hamlet express, Mildreds in Los Hermanos muy simpaticos. Pesmi, ki so nastajale v zadnjem letu in ki jih (vsaj nekatere) redni obiskovalci Naratovih kantavtorskih koncertov že poznajo, tako pridobivajo novo, svežo in predvsem za prostor, v katerem nastajajo, netipično podobo, ki je v obliki albuma Konec sveta vedno pride nenapovedano javnosti na voljo od maja 2012. Po koncertu v Ljubljani so nadaljevanje leta 2012 zaznamovali koncerti v Mariboru, v Studio 14 v Ljubljani, v oddaji Izštekani, na Ptuju, v Goriških Brdih, v Gornji Radgoni ter sodelovanje pri projektu R.E.M.

 

STAND UP

Ponedeljek, 3. junij 2013

 

JANEZ BONČINA BENČ

Torek, 4. junij 2013

 

Janez Bončina – Benč je eden vodilnih avtorjev in izvajalcev slovenske in nekdanje jugoslovanske rock glasbe. Že sredi 60-tih je s prijateljem Tomažem Domiceljem v skupini Helioni opozoril na svojo glasbeno nadarjenost, s skupino Mladi levi pa je ustvaril projekte, ki so pomenili začetek slovenskega pop rocka. Nato je  sodeloval z mednarodno zasedbo The Generals, leta 1972 je ustanovil rock skupino Srce. Z elitnimi jugoslovanskimi glasbeniki je leta 1975 osnoval skupino September, njihova glasba, ki je združevala jazz in rock, pa je bila odmevna tudi v mednarodnem prostoru. V obdobju 1976–1979 so gostovali v Sovjetski zvezi, Belgiji, Italiji, na Kubi, v Nemčiji, Franciji in nazadnje v ZDA, kjer so posneli svoj drugi album.

Leta 1983 se je Benč ponovno vrnil na glasbeno sceno, in sicer s samostojnim albumom »OB ŠANKU«, ki ga je ustvaril z izvrstnim aranžerjem Gregom Forjaničem. S skupino Karamela je gostoval v Italiji, Nemčiji in Sovjetski zvezi, posnetke s turneje pa je kasneje objavil na Live albumu. Leta 1988 je ustanovil divjo in udarno zasedbo mladih glasbenikov Yunk – Junaki nočne kronike. Leto 1992 je začetek njegovega akustičnega obdobja in glasbenega druženja s Tomom Jurakom in Janezom Zmazkom – Žanom. Leta 1994 najdemo Benča v zanimivi glasbeni družbi Sedem veličastnih, v katerem so med drugimi sodelovali tudi Janez Zmazek, Vlado Kreslin, Zoran Predin, Peter Lovšin, Aleksander Mežek, Tomaž Domicelj in Jani Kovačič. Akustično obdobje se je odmevno končalo z zlato noto za najboljšega rock pevca 1995. V letih 1998 in 99 je kot avtor oz. izvajalec sodeloval pri zahtevnih glasbenih projektih z Big Bandom RTV Slovenija. Po izidu z zlatim petelinom nagrajenega albuma »Bendologija« leta 1999, je leta 2003 izšel album »The Best of September«, Janez Bončina Benč pa je ob tej priložnosti ponovno aktiviral (tokrat v zasedbi Benč, Doblekar, Asanović, Ogrin, Maliković, Divjak in Tulio Furlanič).

Leta 2005 sta se Janez Bončina Benč in aranžer Braco J. Doblekar združila v avtorskem projektu »Janezz«, ki skupaj z mladimi glasbeniki, študenti uglednih glasbenih ustanov v tujini in doma (Berklee, Linz, Graz, Rotterdam, Ljubljana, Celovec) za to priložnost zbranimi v Big bandu Braca Doblekarja …

 

RED FIVE POINT STAR

Sreda, 5. junij 2013

 

Skupina Red Five Point Star (RPFS) prihaja iz Trbovelj in so svojo glasbo sami poimenovali “dirty ska”, saj zajema mešanico jamajškega ska “umazano” s punkom, rocabillyem, swingom, jazzom ipd. Začetki skupine segajo v leto 1998, ko sta Uroš in Jernej Grahek skupaj z bobnarjem Tadejom Rogličem ustanovila punkrock skupino, ki je preigraval predvsem skladbe skupin kot so Randy, Pennywise ipd. Z leti se je zasedba povečala v šestčlanski band (nekaj članov se je zamenjalo) in se tudi žanersko odcepila od začetnega punkrocka. Nase so RFPS prvič resneje opozorili po izdaji kompilacijske zgoščenke Pick Up SKA, leta 2002, na kateri so izšle pesmi What Did I Do, Skank Down ter Underground. Po izdaji kompilacije je sledila promocijska turneja po Sloveniji in Hrvaški, ki je skupini prinesla večjo prepoznavnost. Skupina je nadalje uspešno nastopala, med njimi so pomembnejši nastopi s “Paprika Korps”, “Eyesburn”, “The Toasters”, “New York Ska Jazz Ensamble”. Prisotni pa so bili Trbovljčani na Rock Otočcu, Soča Reggae Riversplash festivalu, Trenchtown festivalu v Srbiji in v Zagrebu. Leta 2005 so RFPS izdali svoj prvenec In Color, kjer je moč najti 14 pesmi, zbranih iz njihovega sedaj že dokaj obsežnega repertoarja. Ker jih je pozavnist Blaž zapustil tik pred izdajo zgoščenke, ga je na snemanju zamenjal Wolf Hagen Hauyer. Pri skladbah iz zgoščenke pa sodelujejo še flavtist Matej Grahek, saksofonist Tim Kostrevc in DJ Dado. V marcu 2006 so se člani zasedbe RFPS udeležili mesec dni trajajoče mednarodne turneje “Exchange Tour 2”, kjer so na 12 koncertih (8 v Franciji, 2 v Italiji, 1 v Sloveniji, 1 na Hrvaškem) nastopali s še štirimi bandi iz različnih držav.

 

VELIKI METALDAYS WARM UP:

NOCTIFERIA, METALSTEEL,

DEAD DILDO DROME, BLACK DIAMOND

Četrtek, 6. junij 2013

 

 

 

Poletje prihaja in z njim največji slovenski metal festival, Metaldays 2013. V ljubljanski Cvetličarni so pripravili veliko ogrevanje za omenjeni metal žur leta. Pod okriljem številke zveri 666 (6. 6. 2013) vas čaka večer prave metal zabave, ki bo s koncerti in DJ programom trajala do zgodnjih jutranjih ur. Z odra vas bodo zabavali novinci Black Diamond, prekaljeni heavy metal mački Metalsteel, za malce corovsko zabavo bodo poskrbeli Dead Dildo Drome. Koncertni del programa bodo zaključili vedno odlični prvaki domačega metala Noctiferia. Sledila bo zabava ob DJ programu, ki bo trajala dokler bodo to zmogla vaša metalska ušesa. Obiskovalcev ne bodo razveselili samo z odličnim glasbenim programom, ampak bomo z žrebom razdelili tudi lepe nagrade. Te bodo seveda v znamenju Metaldays festivala. Čakajo vas štiri tedenske vstopnice, štiri dnevne vstopnice, štiri majice in štiri kape. Z malo sreče ste lahko med tistimi, ki bodo domov odnesli eno od omenjenih nagrad.

 

Noctiferia je najvidnejši predstavnik metala na slovenskem. So redni gost evropskih turnej s svetovno priznanimi skupinami in so ena redkih slovenskih skupin, ki se ponaša z izdanimi ploščami tako na evropskem, kot tudi na ameriškem tržišču! Skupina koncertira in izdaja albume od leta 1997 in ima za sabo že veliko število evropskih turnej, festivalov ter samostojnih nastopov, kar se odlično vidi na najihovih energičnih in samozavesnih nastopih. Medijski preboj so doživeli leta 2003 z videospotom “Fond of Lies”, ki je takrat kar 8 tednov kraljeval na prvem mestu glasbene lestvice na RTV Slovenija – Videospotnice. Zadnja plošča Death Culture, ki je izšla pri francoski založbi Listenable Records, predstavlja Noctiferio v moderni preobleki, ki pa jo še vedno obkroža tradicija ekstremnega metala. Plošča je bila ustvarjena na Švedskem pod budno taktirko svetovno priznanega glasbenika in producenta Petra Tagtgrena. Nova plošča dokazuje, da je Noctiferia dozorela skupina, ki ima lasten zvok in izdelano stilsko indentiteto. Noctiferia je izid plošče »Death Culture« podprla tudi s številnimi nastopi doma in v tujini. Oktobra pa so se vrnili z enomesečne evropske turneje, kjer so kot edina predskupina spremljali trenutno največji švedski metal band In Flames. Noctiferia trenutno snema novi studijski album.

 

ELEMENTAL

Petek, 7. junij 2013

 

Tri leta po temu, ko so predstavili svoj zadnji album “Vertigo”, zdaj končno predstavljajo tudi svoj novi, šesti album “U Redu Je”. Ta zagrebška zasedba je z leti marljivega dela postala regionalna sila, ki s svojimi iskrenimi in prepričljivimi skladbami odpira novo stran in konstantno osvežuje hrvaško glasbeno sceno.

Pesem „Po mojoj mjeri“ je najavila omenjeni novi album, zvok skupine Elemental pa je postal močnejši. Poleg omenjene pesmi se na plošči nahaja še 11 novih skladb, vsaka pa ima svojo zgodbo in pelje v svoj svet. Inštrumentalno in teksualno bolj zreli kod kadarkoli, Elemental ozaveščajo v socialno in politično angažiranih pesmih, govorijo pa tudi zgodbe malih ljudi in o njihovih občutkih. Album je zaokrožena celota s pozitivnim sporočilom: “V redu je”.

 

 

GUŠTI

Sobota, 8. junij 2013
Gušti (rojen Miha Guštin, 14. junija 1971) je slovenski glasbenik. Glasbeno aktiven od malih nog, je širši javnosti poznan predvsem po številnih uspešnicah, ki jih je spisal za slovensko rock skupino Big Foot Mama, v sodelovanju s pevko Polono Kasal ali kot samostojni izvajalec. Njegove najbolj znane skladbe “Led s severa”, “Nisem več s tabo”, “Vedno zame”, “Mine leto”, “Fenomen”, “Garbage (hip hop med nogami)”, “Makova polja”, “Črn tulipan”, “Občutek” ter “Mala nimfomanka”, so pustile izjemno močan pečat v širšem glasbenem prostoru. Gušti občasno piše skladbe za druge izvajalce, ustvarjal pa je tudi glasbo za gledališče, televizijo in film …

Po krajšem kreativnem premoru, se je v prvi polovici leta 2011 na radijske postaje vrnil z novima singloma “Sjene” in “Igra”, ki ju izvaja pevka Ema Gagro. Oktobra 2011 v glasbeno orbito lansira svoj tretji samostojni album »Naša stvar«, ki ga je soustvarjal producent Zmago Šmon – Zed, na snemanju pa je sodelovala glasbena ekipa, ki Guštija spremlja na nastopih. Album, ki izide pod okriljem ZKP RTVS, logično nadaljuje dosedanje Guštijevo glasbeno ustvarjanje, glasbeno pa se nekoliko oddaljuje od mehkega popa, ki je zaznamoval njegovi prejšnji dve plošči, ter se pomika proti tršim, bolj pogumnim zvokom.

 

KATALENA

Nedelja, 9. junij 2013

 

Zgodba te mestne legende se je začela leta 2001 v idilični vasici na jugovzhodu Slovenije, kjer je šest entuziastov odkrilo arhivski folklorni material in pomladilo njegovo zarjavelo podobo z art rock, funk, jazz in blues primesmi ter z njihovo osebno noto mladostnega pogleda, ki je bil ravno toliko filozofski, kot je bil glasbeni.

V tem desetletju je Katalena rodila pet pogrutavščin – »Zgodbe« (2002), »Babje leto« (2004), »Kmečka ohcet« (2006), »Cvik cvak!« (2008) in »Noč čarovnic« (2011). Vsi albumi so bili deležni precejšnje pozornosti.

Peti album, Noč čarovnic (izdan aprila 2011), je zgodba, ki ju zaznamuje pečat skrivnostnosti, privlačnosti, izključenosti, strahu, negotovosti in ljubezni. Osnovni vir avtorskih iskanj tako še vedno ostaja ljudsko glasbeno izročilo, ki pa ga širi pesniško delo nekaterih vidnejših slovenskih avtoric in avtorjev, ki so v nekem obdobju svojih ustvarjanj črpali pri slovenski ljudski pesniški zapuščini ter jo na svoj način avtorsko ubesedovali. S pesnico Svetlano Makarovič in pesnikoma Gregorjem Strnišo in Danetom Zajcem, Katalena vzpostavlja kreativen dialog z avtorskimi uglasbitvami, rabo ljudskih motivov ter lastnimi besedilnimi intervencijami.

 

STAND UP

Ponedeljek, 10. junij 2013

 

 

 

KILL KENNY

Torek, 11. junij 2013

 

Novomeško zasedbo Kill Kenny čaka pestro leto – poleg številnih koncertov doma jih čakajo nastopi na festivalih Exit, Waves Vienna in Bežigrad fest, pripravljajo pa tudi nov material. Kvartet Kill Kenny je v smislu lastnega umetniškega izraza unikatna zasedba, ki s svojim delom nazorno predstavlja val novih smernic in pristopov v slovenskem glasbenem underground prostoru. V njihovem prepoznavnem zvoku se pretaka veliko glasbenih stilov, najlažje pa bi jih označili kot alternativen rock bend. Kill Kenny prepričajo s kvalitetno avtorsko glasbo in pristnimi, energičnimi ter iskrenimi koncerti in energiji, ki jo izžarevajo z odra.

Kill Kenny so svoj začetek obeležili leta 2009. Nase so opozorili s skladbo ‘Outta control’, konec leta 2011 pa so izdali svoj prvenec z naslovom ‘Josh’. Med, ob in po izidu albuma so neprestano koncertirali po raznolikih lokacijah; od manjših, alternativnih slovenskih klubov do večjih festivalskih odrov (Rock Otočec, Schengenfest, Pivo in cvetje …). Ob tem so bili izbrani na natečaju Vala 202.

svojstvenost benda znotraj slovenskega prostora nakazuje na nove smernice glasbe. Energična skupina prihaja iz Novega mesta in ustvarjajo avtorsko glasbo, katero začini svojevrsten vokal.

 

ZBOGOM BRUS LI

Sreda, 12. junij 2013

 

Zbogom Brus Li je punk rock, post punk glasbena skupina, ki je nastala leta 1992 v Novem Sadu v Srbiji. Omenjene zvrsti glasbe kombinira s tradicionalno vojvodinsko etno glasbo in tako ustvarja specifično glasbeno zvrst: punkburaško glasbo. Prepoznavni so tudi po melodičnih refrenih in večglasnem petju, v teksih pa se lotevajo kritike obstoječega stanja v družbi.

S svojo pozitivno energijo, Zbogom Brus Li vedno obljubljajo odlično zabavo.

 

KEYSER SOZE

Četrtek, 13. junij 2013

 

Keyser Soze je samosvoja ska/rocksteady zasedba z močnimi jazz in soul vplivi.  Skupino sta leta 1998 osnovala Jammal Tarkington in Rodney Teague. Prvi plošči “Who is Keyser Soze?” in “Revenge” je osemčlanska zasedba postala zelo znana na Zahodni obali ZDA. Leta 2011 so izdali tretji album z naslovom »But Not For You«, ki se je s singlom »Next To Me« močno zasidral na reggae lestvice v ZDA. Ravno so končali novi album »The Remedy«, ki so ga izdali pred kratkim, in so na turneji po ZDA, kjer ga predstavljajo. S svojo glasbo so se postavili »dobesedno« ob bok izvajalcem (na koncertih in festivalih), kot so Michael Franti, The Wailers, Ozomatli, The English Beat, Toots & the Maytals, Steel Pulse, The Skatalites in Burning Spear. V Cvetličarni jih bomo videli v okviru njihove prve turneje v Evropi, ki bo potekala letos poleti.

 

 

THE DRINKERS

Petek, 14. junij 2013

 

The Drinkers je slovenska rock skupina, ki sta jo leta 1993 v Litiji ustanovila kitarist in nekdanji član skupine Niet Robert Likar ter pevec Sandi Kolenc – Koli. Poleg njiju so bili v prvotni zasedbi še bobnar Andrej Žibert, basist Miro Medvešček in klaviaturist Evgen Malis.

Pogost motiv njihovih besedil je alkohol – svoj slog sami imenujejo »drink’n’roll«. Njihov prvi album z naslovom Lepi in trezni je izšel leta 1995, dve leti kasneje pa drugi, Žeja. Najbolj znana skladba na njem je bila »Deset majhnih jagrov«, priredba skladbe »Zehn kleine Jägermeister« skupine Die Toten Hosen. Konec leta 1998 so znova vzbudili pozornost s singlom, na katerem je bila skladba »Ko to tamo peva« (priredba istoimenske skladbe skupine Bijelo dugme), ki je takrat prišla na vrh slovenske lestvice singlov. Leta 1999 sta izšli dve izdaji, album Pivolucija in mini album Zadnja večerja s priredbami božičnih pesmi. Deseto obletnico je skupina praznovala z izdajo albuma Prohibicija in velikim koncertom v Trbovljah.

Leto 2003 je bilo za The Drinkers tudi sicer prelomno. Frontman Sandi Kolenc je moral zaradi zdravstvenih težav za nekaj časa prenehati z delovanjem v skupini, poleg tega so zaradi nezadovoljstva nad promocijo novega albuma prekinili sodelovanje z dotakratno založbo Megaton. Naslednje leto so kljub temu nadaljevali s koncertiranjem, ob podpori novega kitarista Matjaža Živkoviča. V letu 2005 je skupino zapustil frontman, njegovo vlogo pa je prevzel Živkovič. V tej zasedbi so posneli material za nov album z naslovom Hajdi, ki je izšel leta 2007 pri novi založbi Multirecords, hkrati pa koncertirali po Sloveniji in Hrvaški. Kmalu po tistem je skupino zapustil še bobnar Žibert, ki ga je nadomestil danes najmlajši član Klemen Markelj. Leta 2011 je znova prišlo do večje spremembe v zasedbi, namesto Živkoviča in Kavška sta se v skupino vrnila frontman Kolenc in klaviaturist Trebec.

 

(FESTIVAL JE PRIVATIZIRAN

Sobota, 15. junij 2013)

 

TIDE

Nedelja, 16. junij 2013

 

Zgodba skupine Tide se je pričela leta 1998 na Nizozemskem. Septembra 2005 je založba CPZ izdala prvenec, imenovan »Seven Days«, ki je hitro dočakal ponatis. Prvi videospot »Release My Gun« (predvajan redno na MTV Adria, uvrščen tudi na lestvico World Chart Express MTV Europe), je požel veliko odobravanje, še uspešnejši pa je bil drugi videospot za pesem »Evolution«. Dokončno potrditev skupine je prinesla dvoranska turneja s skupino Siddharta in videospot za pesem »Brain Damage«. Promocijo albuma »Seven Days« so sklenili z odmevnim nastopom kot predskupina Iron Maiden na bežigrajskem stadionu.

Tide so svojo drugo ploščo poimenovali »Nothing to Lose« (CPZ).

Novi album z naslovom »Regeneration« je v Sloveniji izšel novembra 2009. Izid novega izdelka je pospremil prvi singel in videospot »Adieu«. Aprila 2010 je album izdala še nemška založba Antstreet Records. Ob zaključku leta 2011 so Tide prejeli od RTV Slovenija dve glasbeni nagradi imenovani ”zlati zidak”.

 

STAND UP

Ponedeljek, 17. junij 2013

 

KING FOO

Torek, 18. junij 2013
King Foo je slovenska glasbena skupina, katere nenavadno sinergijo tvorijo že prekaljeni glasbeniki, znani po svojem bogatem predhodnem glasbenem delovanju. Igrajo akustiko na nekonvencionalen način. Njihova glasba je inteligentna, nora, ustvarjalna in obsega širok čustveni specter, ter je predvsem – zabavna!

Štirje glasbeniki spontano združujejo tudi glasbeno ustvarjanje skladb, kar je razlog za raznolikost in pestro ‘glasbeno shizofrenijo’. Igrajo reciklirane – prenovljene in na novo raziskane priredbe predvsem iz zakladnice rock legend, začinjeno z nekaj aktualnimi uspešnicami, narejenimi na FOO način.

King Foo so: Urška Majdič – vocal, Peter Hudnik – kitara, Matej Sušnik – bas, Rok Golob – bobni.

 

HEAVEN X

Sreda, 19. junij 2013

 

Skupina je nastala leta 1993, ko so se Boštjan Andrejc, Roki Petkovič in Marino Dugaro odločili zapustiti skupino Night Jump in ustanoviti novo, ki bi igrala avtorsko glasbo. K sodelovanju so povabili tržaškega bobnarja Giulia Rosselija in skupaj ustanovili Heaven x. Čez čas so se razšli in nato ponovno združili moči v prenovljeni postavi: Boštjan Andrejc, Patrik Vlačič, Uroš Maver in Tomi Purič. V tej postavi so postali spremljevalna skupina Jana Plestenjaka in Tinkare Kovač. V zadnjem obdobju delovanja so zopet prenovili zasedbo, ko sta se jim pridružila David Morgan in Denis Hrovat. Skupina je leta 2006 sodelovala na Slovenski popevki s skladbo »Luna na licu«, katere avtor glasbe je Rok Golob. Koncertni repertoar skupine zajema tudi rock-funk-pop priredbe raznih popularnih hitov …

 

ZMELKOOW

Četrtek, 20. junij 2013

 

Zmelkoow je slovenska rock/pop skupina iz Primorske. Znani so po svojih nenavadnih besedilih, ki segajo od samo »odštekanih« do naravnost morbidnih. Njihov prvi večji hit je bila pesem »Čau slonček!« z albuma »Kdo se je zbral?«, širša slovenska javnost pa jih je spoznala leta 1999 z uspešnico »Bit« z albuma »Dej, nosorog, pazi kam stopaš!«.

 

 

 

 

RES NULLIUS

Petek, 21. junij 2013

 

Začetki velenjske rock`n`roll skupine Res Nullius segajo v daljno leto 1991. Takrat odigrajo v domačem mestu svoj prvi koncert. Naslednje leto že nastopijo na največji rockerski manifestaciji v Sloveniji, na Novem Rocku, kjer je med drugimi gost legendarni Nick Cave & The Bad Seeds.

Leta 1993 izide njihov prvenec z naslovom “No One Can Like The Drummer Man”, ki ga kritiki na področju bivše Jugoslavije ocenijo kot enega boljših rock’n’roll izdelkov zadnjih nekaj let. Sledijo redni koncerti po Sloveniji in Hrvaški, kjer Res Nullius nastopijo z zvenečimi imeni kot so Majke, Nova Mob in Partibrejkers.

Leta 1994 v Zagrebu podpišejo pogodbo z založbo Croatia Records in se odpravijo na snemanje druge plošče z imenom “Dead Town Dogs”. Za pesem “Straight To The Hell” posnamejo tudi svoj prvi videospot. Sledijo koncerti po Sloveniji in tujini, ki se zaključijo s koncertom z Bad Brains v Ljubljani in koncertom na festivalu Novi Rock, kjer so Res Nullius glavni gostje večera. Za nameček jih Ameriška revija Flipside proglasi za enega najboljših punk-rock bendov za bivšo železno zaveso.

Kmalu podpišejo pogodbo z založbo Statera in se odpravijo na snemanje tretje plošče “Zdravo je biti divji”. Tokrat so Res Nullius zadeli v polno. Po petih letih ustvarjanja so dojeli, da so lahko prepričljivo izpovedni, vokalno ekspresivni in zvočno pristni tudi v slovenskem jeziku.

Končno se leta 2002 skupini pridružita basist Boštjan Časl in bobnar Janez Marin in Res Nullius ponovno zaživijo kot še nikoli prej. Kmalu se odpravijo v studio, kjer posnamejo deset novih avtorskih pesmi za album “Revolver ljubezni”.

Njihov peti studijski izdelek “Prekletih bazar” je nastal v sodelovanju z Žaretom Pakom in je bil v celoti posnet v Glasbenem centru Pavarotti v Mostarju v jeseni 2010.

 

ZLATKO

Sobota, 22. junij 2013

 

Zlatko se nahaja v vrhu slovenske hiphop scene, s svojo glasbo in podobo pa je postal tudi del javne zavesti, saj so dosedanji singli: »Prhajam«, »Zamuvi ga z mano«, »Moja pesem«, »Svet je lep«, »Motš se«, »Kokrkol obrneš«, »Poznaš ta zvok«, »Mi je žal«, … videospoti in koncerti dosegli množično predvajanje in tudi prisotnost v medijih. S svojim udejstvovanjem na sceni vztrajno ter uspešno postavlja glasbo mladih in njihov način življenja v ospredje družbene arene.

Zlatko je leta 2007 nadgradil svojo dolgo pot prepletanja poezije in glasbe z izdajo zelo opaženega prvenca izpovednega naslova »Svet je lep« (založba Street13), ki je obveljal za najbolj pričakovan izid v svojem žanru. Leto 2008 je ovekovečil z izdajo dveh plošč, »Zlatko in prijatelji« (Street13) in »Svet je lepši« (Street13). Že naslovi plošč izražajo njegov neskončno pozitiven pristop in pogled na življenje, ki opozarja na lepe strani življenja kljub morebitnim težkim okoliščinam. Leta 2008 je bila njegova skladba »Gospod je prezaseden« vključena na album v okviru natečaja Vala202 »Hočemo dobro glasbo«, leta 2009 so skladbo »Poznaš ta zvok« vključili v izbor kompilacije »Beli album«, v letu pa 2009 pa je izšla tudi posebna izdaja posnetkov Zlatkovega nastopa v oddaji Izštekani na Val202, pod naslovom »Teorija 585« (ZKP).

Kar Zlatkovo glasbo ločuje od preostale hip hop scene je poudarek na melodičnih vložkih, ki skupaj s tekstovno ritmiko in dinamiko preprečijo ravnodušno poslušanje. Bistven presežek pa občutijo obiskovalci koncertov, saj Zlatko kot eden redkih izvajalcev svojega žanra, na koncertih nastopa z živim bendom Optimisti, odlično jazzovsko – funky orientirano zasedbo, ki jo sestavljajo priznani studijski glasbeniki. Njihove koncerte najbolje opiše izraz eksplozija energije.

 

TINKARA KOVAČ

Nedelja, 23. junij 2013

 

Tinkara Kovač je glasbenica, pevka, diplomirana flavtistka, producentka in avtorica glasbe in besedil. Od leta 1997, ko je izdala svoj prvi single, »Veter z juga«, je najprej pri založbi ZKP RTV Slovenija izdala dva albuma (»Ne odhaja poletje« in »Košček neba«), od leta 2001 je za založbo Dallas Records do danes izdala še tri studijske albume (»Na robu kroga«, »O-range« in »aQa«) – eden od teh (»O-range«) je v mednarodni različici izšel tudi v Italiji (EMI) in na Hrvaški (Dallas) – ter en single (»Spezzacuori«), en posebni projekt v štirih jezikih v sodelovanju s furlansko založbo Numar Un in eno Best Of kompilacijo. Leta 2012 je izdala (Dallas) posebni album priredb ex-jugoslovanskih skladb, v sodelovanju s producentom in glasbenikom Iztokom Turkom.

V petnajstih letih svojega delovanja na glasbeni sceni je prejela številne nagrade (prva nagrada na Festivalu MMS 1997, 8 zlatih petelinov leta 1998, zlata in platinasta odličja za vse albume, druga nagrada na izboru za Evrovizijo v Sloveniji leta 1999, najboljši video in skladba na TV MP3 NOW v Londonu leta 2000, uvrstitev njene avtorske skladbe »Reason Why« med deset najboljših na tekmovanju ISC leta 2003…).

S svojimi številnimi in raznolikimi zasedbami je v teh letih odigrala preko 800 koncertov v Sloveniji, Hrvaški, Avstriji in Italiji. Med pomembnejša svetovna sodelovanja na odru in v studiu uvršča Iana Andersona (Jethro Tull), Roberta Planta (Led Zeppelin), Carlosa Nuneza, Dana Laveryja, Massima Bubolo, Bungara in Paula Millnsa.

 

SCHATZI

Ponedeljek, 24. junij 2013

 

Poznamo ga kot odličnega glasbenika in avtorja, aranžerja, multiinštrumentalista in producenta, ki bo nastopil s svojo zasedbo.

 

POSTOLAR TRIPPER

Torek, 25. junij 2013

 

Skupina Postolar Tripper ima korenine še v letu 2003, ko so okupirali zadarski radijski eter s skladbo „Ošljačka saga“. Po drugem, gastronomskem singlu „Tužna priča o selu“ (bolje znan kot „Koga, čega, janjetine“), je hiphop dvojec izdal album „Sve što imam sam ukra“. Leta 2008 izdata album „Popravni“, v tem času pa je dvojec brez krmarja postal sedemčlanska ekipa. S promocijo omenjenega albuma so postali vedno večja koncertna atrakcija, njihovi koncerti pa so nabiti s pozitivnimi vibracijami in dobro energijo. Z albumom „Čujem ja netko šuti“ potrdijo svoj status ene najboljših hrvaških zasedb. Temu v prid govorijo tudi številni koncerti, ki so odličbno obiskani. Letos so obeležili 10-letnico obstoja v prepolnem zagrebškem klubu Tvornica.

 

HAMO & TRIBUTE TO LOVE

Sreda, 26. junij 2013

 

Zasedba Hamo & Tribute 2 Love je nastala leta 2006; njeno članstvo ostaja od začetka nespremenjeno, leta 2013 pa se ji je pridružil še legendarni kitarist Matej Mršnik. Fantje igrajo blues, soul in klasični rock.

Skladbe s slovenskimi besedili ob tem učinkujejo kot nadgradnja; so točke, na katerih je zasedba Hamo & Tribute 2 Love našla intenziven stik z aktualno slovensko publiko in njenim vsakdanom. Skladbi »Vija Vaja Ven« ter »Gremo se Igrat Boga«, ki sta bili predlani in lani radijski uspešnici, predstavljata družbenokritično ter (globalno) mirovniško noto. »Rožice« so zadnji, aktualni singel, nosilna skladba ob izidu plošče “2″ (april 2013).

Skladbe sta večinoma zasnovala Matevž Šalehar Hamo ter klaviaturist Jani Baš, kompozicijsko in aranžersko pa so bile dodelane s sodelovanjem vseh članov skupine Hamo & Tribute 2 Love.

Hamo & Tribute 2 Love koncertirajo na klubskih in festivalskih odrih; med odmevnejšimi nastopi so serija (razprodanih) koncertov v “matičnem” ljubljanskem rokenrol klubu Orto Bar ter nastopi na velikih odrih Rock Otočca, Lenta, Cankarjevega doma, Kina Šiška, Škisove tržnice, Majskih iger …; osvojili so tudi že publiko na največjem evropskem motorističnem festivalu (Harley Davidson) v Beljaku (Avstrija) ter v kultnem zagrebškem (Hrvaška) jazz in blues klubu Purgeraj.

 

SELL OUT

Četrtek, 27. junij 2013

 

Začetki delovanja ska-punk-reggae skupine Sell Out iz Kočevja segajo v leto 2001. Nekaj časa so pred tem delovali pod imenom ”No Comment”, zatem pa je v skupini prišlo do nekaj kadrovskih sprememb, pridružila se jim je brass sekcija, klaviature ter tolkala in pričelo se je novo poglavje, imenovano Sell out, ki danes uspešno razgreva občinstva po Sloveniji in sosednji Hrvaški. So ska-punk-reggae glasbena skupina iz Kočevja. Poznani so po svojih energijsko nabitih in poskočnih nastopih v živo. Ob 10-letnici delovanja so izdali dolgo pričakovani dvojni album “The Best of Sell Out 2001-2011”. Sell out šteje kar devet članov, saj poleg basista, pevca, bobnarja in dveh kitaristov zažigajo še dva pihalca, klaviaturist, bobnar in tolkalec.

 

DEMOLITION GROUP

Petek, 28. junij 2013

 

Demolition Group so ustanovljeni leta 1985 kot frakcija, širitev in nadaljevanje dela njihove praskupine Gast’r’bajtr’s (ustanovljena 1983, najbrž prva skupina v vzhodni Evropi, ki je izdala LP album pri neodvisni založbi).

Osemdeseta so Demolition Group preživeli v nenehnem eksperimentiranju znotraj obstoječih in neobstoječih glasbenih zvrsti, leta 1987 pa so s samosvojo verzijo electro-jazza podpisali diskografsko pogodbo s tedaj najmočnejšo italijansko neodvisno založbo Cruisin’Hiara in zanjo izdali dve plošči. Nato so Demolition Group, kot rezignirana skupina tik pred razpadom dokončno vzeli stvari v svoje roke in ob desetletnici skupnega sodelovanja brez visokih ciljev izdali kar dva albuma (“Bad Gag 2” ter “ Demolition Group plays Gastrbajtrs”), ki pa sta nepričakovano povzročila vrnitev skupine na slovenski glasbeni zemljevid.

Naslednji album je pod naslovom »Deep True Love« (1995) zabeležil do takrat neobičajen gledališki angažma skupine.

Album »Neovangelij« (1998) zopet koketira z drugimi umetniškimi zvrstmi. Poleg sklicevanja na gledališče ta album v največji možni meri nosi pečat celovečernega filma »Temni angeli usode«: kot pri gledališču, so Demolition Group tudi pri filmski produkciji do sedaj tesno povezani z enim samim režiserjem – Sašom Podgorškom.

Pri albumu »Bič Luč+Upanje« (2001) so Demolition Group odstopili od marsikaterega principa, ki so ga uveljavili s pomočjo svojih prejšnjih dveh albumov:

namesto menjavanja studijev in iskanja vrhunske produkcije so tokrat album v celoti posneli doma. S tem so si privoščili veliko več miru pri snemanju in s tem hkrati bistveno prečistili svoj glasbeni izraz.

Petčlansko jedro skupine (Jože Pegam, Matjaž Pegam, Bojan Fifnja, Nikola Sekulović in Goran Šalamon) deluje v vsem tem času nespremenjeni zasedbi, zato pa se za vsaka dva albuma zamenjajo bobnarja (Uroš Srpčič, Ivo Rimc, Peter Cizelj).

Po albumu »Bič Luč+Upanje« sledi za skupino krizno obdobje.

Sledi ponovni zagon skupine v drugi polovici leta 2008 s ponovno in novo pridruženima Urošem Srpčičem in Tomijem Greglom.

 

NEISHA

Sobota, 29. junij 2013

 

Neisha je javnosti bolj znana kot »mainstream« izvajalka, ki posega po lahkotnem popu in rada zahaja na področje soula, malokdo pa ve, da akademsko izobražena glasbenica (kompozicija in klavir) svoje pečate pušča tudi na področjih klasične glasbe, filmske glasbe in drugih scenskih umetnosti.

Kot samostojna izvajalka pop scene se je Neisha širši javnosti leta 2005 predstavila s klasično virtuozno klavirsko igro, odeto v plašč sodobnega popularnega zvoka. izšel kje njen prvi cd »Neisha-Neisha«.Ta je nemudoma osvojil vrhove slovenskih glasbenih lestvic. Skladbe »Planet za zadet«, »Malo tu, malo tam«, »’Maš še kje čas«, »Le kaj se skriva« in ostale uspešnice so navdušile publiko vseh starosti.

S producentom Dejanom Radičevićem na področju popularne glasbe brez predsodkov in s sposobnostjo prilagajanja esence popa & soula sledita ustvarjalni radovednosti. Lahko bi rekli, da z edinstvenimi potovanji, s katerimi zaideta globoko v bistvo sobivajočih glasbenih izrazov, bogatita lastno glasbeno govorico.

Ob številnih osvojenih nagradah in nominacijah, ji je bil vedno največjji izziv sodelovanje in ustvarjanje duetov in projektov z glasbeniki na ‘isti frekvenci’, kot so npr. Gibonni, Massimo Savić, Vlatko Stefanovski, Tokac-Dan D, Nermin Puškar, Vlado Kreslin, Zoran Predin, Terrafolk …

Album “Nor je ta svet” je izšel 15. oktobra 2007 in ohranja Neishino razpoznavno klavirsko interpretacijo. Sprehod skozi številne žanre, od popa, soula, pop rocka do melodično izpovedne lirike, je poslušalce navdušil tudi zaradi uporabe instrumentalne igre široke palete pihal, trobil, barvite ritem sekcije in godal. Polna zvočna pokrajina še vedno ohranja jasen, lahkoten in razumljiv izraz, ki skupaj z Neishino interpretacijo in pozitivno energijo pričara občutek neke nove domačnosti.

Single “Tiste lepe dni” je napovedal ploščo “Krila”, ki jo je pevka izdala leta 2010.

Pred kratkim je izdala izjemno uspešen singel za trg Slovenije, Bosne ter Srbije pod naslovom »Na raskršću sna«, kjer se predstavlja z bosanskim pevcem Nerminom Puškarjem.Tudi za Hrvaški trg je leta 2009 izdala solo ploščo pod naslovom ‘Miles away’,iz katere je prosperiral zelo uspešen singel ‘Ljubav je domino’ v duetu z Vlatkom Stefanovskim.

Od leta 2005 pa do zdaj je uspešno koncertirala tudi v državah širom po Evropi ter bila glasbena predstavnica Slovenije začasa predsedovanja Evropski uniji.

 

 

 

Zadnje NOVICE

 • Ogenj
  • Ogenj z novo skladbo »Perce«, ki je  hibrid med praznično pesmijo in uspavanko.            Ogenj je folk rock zasedba iz hrvaške Koprivnice, njihova glasba se vedno pogosteje vrti na slovenskih radijskih postajah. Novi singel je mešanica med uspavanko in pa praznično pesmijo.Pesem je posvečena pevčevi hčerki, ki se je že rodila peresno lahka. Deklica, lahka kot pero, je
  • 17.07.2024
 • Emil Memon
  • Emil Memon – “It’s a line…”S singlom Emil najavlja izid albuma “Jacki6”, ki bo izšel avgusta 2024.   Emil Memon –  Jackie 6Emil Memon s singlom »It’s a line …« najavlja izid novega albuma, ki ga jepoimenoval Jackie 6, po Jackie 60 klubu, ki se je v preteklosti nahajal v četrti “Meat packingdistrict “ na Manhattnu v
  • 08.07.2024
 • REGINA
  • REGINA – DANES NA MMS S SREČNO ŠTEVILKO 13             Kraljica festivalov se vrača na oder MMS.  Regina bo danes stopila na oder MMS, v drugačni luči, kot ste jo vajeni. Sama pravi: »Od festivalov sem se zavestno odmaknila, a  povabilu Ferija Lainščka sem se odzvala brez razmišljanja, ker je z njim tako lepo delati in letos praznujeva 20
  • 08.07.2024
 • SZJ – Anabe
  • SZJ – Anabel na MMS-u s poletno uspešnico Bilo bi lepo .           Anabel je na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca, ki jih je gostil portoroški Avditorij, predstavila novo poletno uspešnico ‘Bilo bi lepo’. 25-letna pevka je z ganljivo izvedbo navdušila tako občinstvo kot žirijo. 👉VIDEOSPOT SI LAHKO OGLEDATE TUKAJPesem ‘Bilo bi lepo’ pripoveduje zgodbo o ljubezni, ki
  • 08.07.2024
 • FOLK IDOLI
  • Zasavska rock zasedba se je na 43. festivalu Melodije morja in sonca predstavila s skladbo “Lejla”        Avdio – Folk idoli – LejlaFOLK IDOLI – LEJLA (DENIS HORVAT/ TADEJ PROSENC, DENIS HORVAT) Režija: TINA NOVAK Scenografija: MOJCA VILHAR Oblikovanje luči: GREGOR SMRDELJ – GRGA Oblikovanje vsebin za LED zaslone: DEN BARUCA (THENVISION) Glasbena producentka: KSENIJA KOS Mojster zvoka:
  • 08.07.2024
 • BEPOP
  • VALOVI MORJA BEPOP DEKLETA PONESLI NA 3. MESTO       Bepopovke Alenka, Ana in Tinkara so na letošnjem 43. festivalu Melodije morja in sonca navdušile z novo pesmijo, himno poletju ‘Valovi morja’. Gre za pesem s pozitivnim sporočilom, ki v sebi nosi močan poletni utrip. Pesem so močno začutili tudi poslušalci, strokovna žirija in radijske postaje ter ji namenile odlično 3. mesto. Valovi
  • 08.07.2024
 • LUKA NIŽETIĆ
  • LUKA NIŽETIĆ z novim singlom in videospotom – “Vrića sriće” razkrije pravi recept za poletno srečo.        foto: Petra Nižetić Za vroče dni nam Luka prinaša pravo nalezljivo, poletno, pozitivno, zabavno pesem ‘Vrića sriće’, ki jo je nedavno premierno predstavil na Melodijah Jadrana. Luka je na novem singlu ponovno združil moči z Branimirom in Marijem Mihaljevićem, avtorjema glasbe in besedila,
  • 06.07.2024
 • SANDRO BASTIANČIĆ
  • SANDRO BASTIANČIĆ in ‘NA RUBU SNA’!     Sandro Bastiančić – avtor fotografije; Robert KalčićReški kantavtor Sandro Bastiančić je z novim singlom ‘Na rubu sna’ še en korak bližje cilju na zadnji postaji te zgodbe – izidu  albuma z naslovom ‘Priča’.  Nova “laganica” izpod kitare Sandra Bastiančića z vokalnim pridihom Martine Majerle prinaša atmosferično balado, ki sprosti um in ga
  • 05.07.2024
 • TURISTI
  • Reški TURISTI z novim singlom“CALIFORNIA”      ‘California’ je drugi singel reških Turistov iz njihovega aktualnega studijskega dela – EP-ja “7”, na katerem so združili sedem enotnih skladb, ki skupaj z atmosfero in besedili tvorijo celoto. Vlado Simcich Vava, avtor glasbe in besedila, ki prepleta sanje in resničnost, s pesmijo poslušalcem ponuja drugačno dimenzijo zvoka, ki ponovno poudarja odličen
  • 03.07.2024
 • Zaljubljeni Dejan
  • PESEM JE PRVIČ V CELOTI NAPISAL SAM  Dejan Dogaja s svojim bendom danes predstavlja novo skladbo in videospot za pesem Obljubim. “Ta pesem je stara približno šest let. Takrat smo posneli tudi prvi demo posnetek, potem pa se iz tega ni zgodilo nič.  Vsake toliko časa sem se spomnil nanjo in jo komu pokazal, saj sem sprva želel,
  • 03.07.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021