Music24 - All day music

FESTIVAL ZVOKA, SONCA IN ZABAVE – SCHENGENFEST 2013 »VEDNO VEČJI, VEDNO BOLJ SEKSI.«

Od petka, 2. 8. do nedelje, 4. 8. 2013,Vinica, Bela krajina

image002(1)

KRATKE BIOGRAFIJE NASTOPAJOČIH

SKUNK ANANSIE

Od sprememb v skupini leta 2009, so Skunk Anansie spet postali močna zasedba na evropski in svetovni ravni. Album iz leta 2010 z naslovom »Wonderlustre« je predstavljal novo poglavje v njihovem zvoku trdih rock rifov, deep funka, frenetičnih bobnov in specifičnega vokala Skin.

Skupina, katere postava Skin (pevka), Ace (kitara), Cass Lewis (bas kitara) in Mark Richardson (bobni), predstavlja dinamično, alkimistično silo.

Leta 2011 so nastopali na številnih evropskih rock festivalih (Download festival, Pukklepop, Rock In Roma, Orange Warsaw Festival …). Istega leta so prejeli nagrado ESKA na Poljskem in prestižno nagrado La Cavalchina za njihov prispevek v italijanski kulturi.

Skunk Anansie so multietnična skupina, ki v svojem zvoku povezuje bogata besedila, metal zvok, punk kitarske rife in nežne balade, s čimer so že od samega začetka prebijali led novega zvoka.

Pred odhodom s scene, so Skunk Anansie izdali multiplatinaste albume »Paranoid And Sunburnt« (1995), »Stoosh« (1996) in »Post Orgasmic Chill« (1999).  Ustvarili so tudi več uspešnic, med njimi »Brazen (Weep)«, »Hedonism (Just Because You Feel Good)«, »Weak« in »Secretly«.

Pred kratkim so Skunk Anansie končali s snemanjem svojega petega albuma s svetovno znanim producentom Chrisom Sheldonom (Foo Fighters, Biffy Clyro …), izid pa je predviden v septembru 2013. Že okoli mesec dni pred tem pa jih boste lahko v živo videli na Schengenfestu 2013, kjer boste morda lahko med njihovimi starejšimi uspešnicami tudi premierno slišali kakšno skladbo z novega albuma!

 

GENTLEMAN & THE EVOLUTION

 Otto Tilmann aka Gentleman, rojen v Nemčiji leta 1975, je pri 16. letih odkril Jamajko; od takrat jo ima za svoj drugi dom in ustvarjalno okolje. Leta 1999 je izdal prvenec »Trodin On«, ki je zaznamoval začetek nove reggae scene v Nemčiji.

 Poznanstva z jamajškimi reggae umetniki so mu omogočila, da so na njegovi drugi veliki plošči »Journey To Jah« (2002) gostovali ugledni glasbeniki kot so Luciano, Bounty Killer, Capleton, Mikey General, Junior Kelly in Morgan Heritage. Pesmi z albuma kot so »Leave Us Alone«, »Dem Gone« in »Runaway«  so postale prave reggae himne.

Gentleman se je prvič predstavil tudi slovenskemu občinstvu na festivalu Soča Reggae Riversplash leta 2003.

Studijski album »Confidence« (2004)  je Gentlemanu zagotovil prodor na  mednarodno reggae sceno in veliko popularnost širokega spektra občinstva. O kvaliteti Gentlemanovih pesmi pričajo tudi številne nominacije in nagrade – tako je bil leta 2004  nominiran v kategoriji »Best New Reggae Artist« na podelitvi nagrad Martin Awards v New Yorku in na podelitvi Reggae Soca Awards v Miamiju,  leta 2005 je kot najboljši nemški izvajalec ponovno prejel nagrado »Echo« in nagrado »Comet« za najboljšega moškega izvajalca.

S tretjim studijskim albumom »Another Intensity« (2007) je Gentleman svoj status mednarodne reggae zvezde samo še utrdil. Znova je obiskal tudi svoje občinstvo v Sloveniji in odigral odmeven koncert v ljubljanskih Križankah.

 »Diversity« iz leta 2010 je dozorel vrhunski izdelek v prepoznavnem Gentlemanovem kreativnem slogu. K sodelovanju je pritegnil generacijsko in geografsko impresiven nabor odličnih producentov, glasbenikov in glasbenic kot sta pevki Tanya Stephens in Cassandra Steen, novi jamajški up Christopher Martin in mnogimi drugimi; med vrhunci je glasbeno srečanje z Gentlemanovima bratoma po duši – Lucianom in Jackom Radicsem.

Že naslednje leto je izdal live verzijo albuma, leta 2012 album »Live Your Life«, letos pa ploščo »New Day Dawn«.

 

 

PLAVI ORKESTAR

Plavi orkestar je nastal v Sarajevu v zgodnjih osemdesetih letih, v enem največjih kotlov glasbene kulture v nekdanji skupni državi, kjer so že delovale skupine, kot so Zabranjeno pušenje, Bijelo dugme, Indexi in mnoge druge. Njihova pot se je naslanjala na zelo raznovrstno glasbo, a od leta 1983 naprej, od nastanka, so postali sinonim za skrajno uspešno pop rock zasedbo v celotni tedanji Jugoslaviji. Prvo ploščo »Soldatski bal« (1985) so prodali v zavidljivi nakladi 500.000 primerkov, »Smrt fašizmu« iz leta 1986 pa je bila malo manj uspešna, a še vedno izjemno odzivna. Po treh letih so izdali spet izjemno uspešno ploščo »Sunce na prozoru«, album »Simpatija« pa so izdali že v času vojne na Balkanu.

Zaradi vojne je skupina razpadla, a so navkljub razseljenosti nekaterih članov in okoliščinam, že leta 1998 posneli ploščo »Longplay«, dotlej najbolje prodajano ploščo Plavega orkestra, po enem letu pa še ploščo »Infinity«. Nato skupina dolga leta ni delovala, a njihova glasba je živela naprej in razveseljevala mlado in staro po celotni nekdanji skupni državi. Zato je bil njihov povratek na glasbeno sceno leta 2009 toliko bolj dobrodošel, saj so za vedno ostali živi v spominu in z glasbo. Odtlej imajo za seboj razprodane velike koncerte po mnogih mestih nekdanje Jugoslavije, seveda tudi v Sloveniji, in kjerkoli se pojavijo, naredijo resnično dober glasbeni spektakel, z vso barvitostjo čustev, ki jo skupina nosi v svoji glasbi. Lani so izdali album »Sedam« in z njim nadaljujejo svojo več kot uspešno glasbeno kariero, tudi v Sloveniji. Tokrat jih bodo gostili na odru Schengenfesta, v pravem poletnem festivalskem vzdušju!

 

DUBIOZA KOLEKTIV

Kdo ne pozna skupine Dubioza Kolektiv. Vsi, ki jih poznajo in spremljajo vedo, da gre za vrhunsko multikulturno in multizvočno zasedbo, ki ima korenine v BiH, pozna pa jih malodane cela Vzhodna Evropa in širše. Balkanska folklora, ska, punk, reggae, hiphop, dub, politična, socialna in osebnostna angažiranost – vse to označuje skupino, ki je ena najbolj zaželenih vsaj v tem delu evropskega kontinenta, prihaja pa naravnost na Schengenfest in če jih letos želite videti in slišati v Sloveniji – več kot dobrodošli! Leta 2011 so bili nominirani tudi za »najboljšo neodvisno ploščo« na IMPALA, svojo glasbeno znanje pa so razvijali med bombardiranji Sarajeva v devetdesetih letih prejšnjega stoletja. Še posebej zato so toliko bolj brezkompromisni, kot tudi sposobni prenesti veselje v srca ljudi, saj so imeli zelo močno šolo borbe proti silam negativnosti. Politično aktivni so na svoj način vplivali na aktiviranje mladih v neposrednem odločanju o oblastnikih, in celo Time Magazine in BBC so jih prepoznali kot »legitimni glas Bosne«. »Wild Wild East« je njihova zadnja plošča, ki so jo izdali leta 2011, letos pa praznujejo že 10. obletnico delovanja, tudi na Schengenfestu 2013, v svoji hiperaktivni maniri po nastopih po Evropi!

 

TRIGGERFINGER

Skupina, ki jo napovedujejo za letos v Vinici, so sloviti trio Triggerfinger iz Belgije, ki so znani po izjemno energičnih nastopih in občutku za občinstvo. »Najglasnejši bend v Antwerpnu« je trenutno najbolj znan po skladbah »I Follow Rivers« in »All Night Long«, dolga leta pa so se kalili z nastopi v klubih, na koncertnih in festivalskih odrih po celi Evropi, s čimer so izoblikovali svoj specifičen in odličen koncertni zvok. Tudi producent njihovega zadnjega albuma »All This Dancin’ Around« Greg Gordon (Oasis, Wolfmother, Slayer, Soulwax …) je dejal zanje: »Prvič v moji karieri se je zgodilo to, da ko sem odšel iz studia sem dojel, da vse, kar smo posneli dejansko bolje zveni kot sem mislil, da bo.« Fantje so tako posneli album v Sound City Studiu v Los Angelesu, v katerem je Nirvana posnela album »Nevermind«. Po vseh naštetih izkušnjah jih boste lahko prvič v Sloveniji slišali ravno na Schengenfestu 2013 v Beli krajini!

 

 

PARTIBREJKERS

Skupina deluje od leta 1982. Leta 1985 so izdali prvenec z naslovom “Partibrejkers I”, kjer so tudi veliki hiti “Večeras”, “1000 godina”, “Ulični hodač” in “Ti moraš biti moja”. Drugo ploščo “Partibrejkers II” so izdali marca 1988, na njej je bilo kar nekaj njihovih sedaj že legendarnih pesmi, kot so: “Put”, “Ja se ne vračam”, “Prsten”, “Mesečeva kći”, in druge. V istem letu je MTV posnela oddajo o skupini. Njihova tretja plošča “Partibrejkers III” je izšla novembra 1989, na njej pa so bili hiti: “Kreni prema meni”, “Zemljotres”, “Hipnotisana gomila” in “Ono što pokušavam”.

Leta 1990 so imeli prvo veliko turnejo. Februarja 1992 so bili na njihovem koncertu tudi Emir Kusturica, Johnny Deep in Jim Jarmusch. Istega leta so izdali ploščo v živo z naslovom »Zabava još traje«.

Leta 1994 so s pomočjo številnih glasbenikov posneli album “Kiselo i slatko”.

Skupina je bila leta 1996 obnovljena z mlajšimi člani. Objavili so kompilacijski album “Najbolje od najgoreg”, na katerem sta bili dve novi pesmi: “Ludo i brzo” ter »Rođen loš”. Istočasno je izšla videokaseta “Poslednji dani slobode”, posneta na koncertu leta 1991.

Ploščo “Ledeno doba”, ki je izšla leta 1997 so promovirali z velikim brezplačnim koncertom pod Kalemegdanom, ki so ga poimenovali “Ne padaj pobedniče”. S tem nastopom so obeležili 15. rojstni dan skupine. Leta 1999 so izdali album “San i java”, leta 2002 pa je izšel album “Gramzivost i pohlepa”, ki so ga zaradi odličnega odziva občinstva promovirali kar dve leti. Skupina Partibrejkers je konec leta 2007 izdala album “Sloboda ili ništa”, ki je postregel s primarnim zvokom, o snemanju plošče pa so posneli tudi dokumentarni film.

Leta 2010 so končali z miksanjem najnovejšega živega albuma, ki so ga naslovili “Krš i Lom”. Posnetki z albuma so nastali leta 2009 na koncertu v beograjskem Domu omladine. Svojo uradno 30. obletnico so praznovali leta 2012 v Dvorani Sportova v Beogradu. Za letošnje leto pa so tudi že napovedali novo ploščo z naslovom “Sirotinjsko carstvo”.

 

NIET

Zdaj že legendarna slovenska punk skupina Niet, katere začetki sežejo v leto 1983, ima status ene najboljših zasedb punk in hard-core scene tistega časa. Kalili so se na Novem rocku leta 1984 in 1985, ter nastopali na večini priznanih koncertnih prizorišč nekdanje Jugoslavije. Služenje vojaškega roka je takrat prekinilo njihovo delovanje, leta 1991 pa je umrl še pevec Primož Habič, kar je sicer povzročilo pravo »Nietmanijo«. Šele 17 let kasneje se je skupina ponovno združila, tokrat z novim pevcem Borutom Maroltom in v skoraj popolni prvotni postavi (Igor Dernovšek (kitara), Aleš Češnovar (bas), Tomaž Bergant (bobni) in Robert Likar (druga kitara)). Isto leto (2008) so tudi zmagoslavno razprodali Križanke, in sledila je dvoletna turneja.

Po preigravanju udarnih uspešnic iz osemdesetih let – kot so »Depresija«, »Vijolice«, »Februar«, »Preveč lep dan za smrt« – so posneli dve novi veliki uspešnici »Bil je maj« in »Vsak dan se kaj lepega začne«. Že decembra pa so Niet presenetili še z »živim« CD-jem in DVD-jem »Niet – Izštekani«. Leta 2009 izdani singel »Čas za revolucijo« je napovedoval izid prve prave avtorske plošče »novih« Nietov, ki je pod naslovom »Trinajst« izšla aprila 2010. S promocijskim koncertom ob izdaji  CD-ja in LP-ja pa so mesec dni kasneje znova napolnili Križanke. Poleti je basista Aleša Češnovarja zamenjal Janez Brezigar, jeseni pa je izšel tretji singel s plošče »Trinajst« – »Ti in jaz in noč in večnost«. Temu so sledili številni koncerti po Sloveniji, leta 2011 pa so posneli še dve novi skladbi; »Just Like a Woman« – ki je del projekta priredb Boba Dylana, na katerem sodelujejo trenutno najmočnejši slovenski izvajalci – ter hard-core skladbo »Nihče ne ve zakaj«.

 

 

PERO LOVŠIN & ŠPANSKI BORCI

Glasbeno pot začne s Pankrti, ki jih leta 1977 ustanovita z Gregorjem Tomcem.
Skupina je delovala do leta 1987. S Pankrti je posnel pet studijskih plošč in eno ploščo v živo. Ob 30. letnici se Pankrti, ki se jim takrat pridruži legendarni kitarist Patti Smith Group in skupine Iggyja Popa, Ivan Kral, vrnejo z zmagovito turnejo Nč se ne premakne in razprodano veliko dvorano ljubljanske hale Tivoli.

Že pri Pankrtih je Pero ustvaril približno polovico tekstov in precej sodeloval kot avtor glasbe, od tu naprej  praktično vse svoje pesmi podpisuje sam. Ko se mu leta 1988 spet zahoče svežega rocka ustanovi Sokole, ki še zlasti po velikem, tudi prodajnem, uspehu drugega albuma »Marija pomagaj« hitro postanejo veliki favoriti domačega občinstva in si mimogrede leta 1993 prislužijo tudi naziv rock skupine leta.

A že istega leta izda Lovšin svoj prvi solo album »Hiša nasprot sonca« in zanj dobi zlato noto za najboljši rock album leta. Za tretji solo projekt, »Zadnji križarski pohod« izbere producent Magnifico spet same prekaljene glasbenike in sodelavce – Jani Hace, Ranjo, Iztok Turk, Aldo Ivančič in Pankrt Žiberna. Tokrat zakikirika zlati petelin.

»Dan odprtih vrat« producira zagrebški mag Denyken. Piše se namreč leto 2000 in zgodi se »Slovenija gre naprej«. V studiu in potem na turneji, sta potem v zasedbi Zavedno in seveda še Vlado Kreslin in Zoran Predin in priča smo ne samo nogometni, ampak tudi glasbeni pravljici …

»Tečaj romantike«, ki ga posname s producentom Krešom Tomecom iz Cubisma in izvrstnima kitaristoma Sašom Dejanovićem in Igorjem Leonardijem, je do tedaj zagotovo najbolj akustičen poskus Lovšina, da se odpelje nekam drugam. Ko gre nato v »Hudičevem sodu« tudi nekam daleč nazaj se Krešu in Igorju pridruži spet Magnifico, no na zadnjem albumu »Za spremembo«, ki ga je posnel s svojimi Španskimi borci in je izšel jeseni 2012, pa je Lovšin spet tukaj in zdaj. Definitivno pripravljen na »Še en krog«.

 

 

HLADNO PIVO

Na Schengenfestu bomo letos priče koncertu odlične hrvaške rockovske zasedbe Hladno pivo. Po treh albumih, ki so zaključili neformalno trilogijo (‘Džinovski’ leta 1993, ‘G.A.D.’ leta 1995 in ‘Desetka’ leta 1997), so se odločili za kakovostni preskok in posneli leta 1999 svoj najbolje producirani album »Pobjeda«. Konec leta 2000 so Hladno pivo z albumom v živo »Istočno od Gajnica« zaokrožili delovanje v minulem tisočletju.

Konec leta 2002 so bili s singlom »Šamar« del velike mednarodne akcije za boj proti družinskemu nasilju, kar je leto kasneje skupini prineslo nagrado Hrvaškega Helsinškega odbora. Album »Šamar« je izšel leta 2003, ki so ga pospremili z veliko poletno uspešnico »Zimmer Frei«. Nato je sledila velika turneja z naslovom »Dođite po šamar« in jesensko nadaljevanje te z naslovom »Okrenite drugi obraz«. S pričujočim albumom so Hladno pivo zasedli večino lestvic za najboljši album leta, kar pa je bilo potrjeno tudi s Porinom in zlatno kooglo.

Spomladi leta 2005 so Hladno pivo krenili na največjo turnejo v karieri z imenom »Runda za sve«. Jeseni leta 2006 so objavili avtorizirano biografijo izpod peresa Aleksandra Dragaša z naslovom »Trening za umiranje«. Novo ploščo so izdali leta 2007 z naslovom »Knjiga žalbe«.

Leto 2008 je bilo spet bogato leto za Hladno pivo. Celo leto so se pripravljali za mega koncertni rock spektakel na Jarunu v Zagrebu, kjer so nastopili pred kar 30.000 oboževalci! Leta 2011 so končno objavili še svoj zadnji album z naslovom »Svijet glamura«, skladbe s tega albuma in drugih pa boste lahko v živo slišali na najbolj nori zabavi letošnjega poletja, na Schengenfestu 2013!

 

MI2

Glasbena skupina Mi2 v nasprotju s prepričanjem večine šteje pet članov, od katerih so štirje rodom iz majhnega podeželskega kraja Rogatca, vzniklega na stičišču Haloz in Kozjanskega, eden pa iz Šmarja pri Jelšah. Danes razpeti na transverzali od Ljubljane do Maribora se na svojih rednih in ustvarjalnih vajah dobivajo v Celju oz. v gorci pri Podčetrtku, v kateri imajo svoje svetišče in kjer je nastalo večino materiala iz šestih samostojnih albumov, ki so jih objavili v svoji dosedanji karieri. Sicer pa sta zasedbo Mi2 v letu 1995 kot duet ustanovila Jernej Dirnbek in Robert Firer Fiki, in jo preko prvoizdane skladbe in istoimenskega albuma (»Črtica«) uspešno predstavila javnosti.

Če se je zasedba Mi2 na slovensko glasbeno sceno prebila s skladbo »Črtica« (1996) in tam utrdila svojo prisotnost s skladbo »Teta Estera« (album »Čudo tehnike« 1999), potem gre seriji uspešnic iz njihovega tretjega albuma (Album leta 2000) zasluga, da so bili fantje prepoznani in sprejeti ne veliki koncertni oder kot čvrsta rokenrol zasedba. To so bile skladbe »Pojdi z menoj v toplice«, »Pa si šla«, »Oda gudeki«, »Ljubezen pod topoli«, »Najrajši sn pa s teboj pil«, s katerimi je bend postal stalni gost open air festivalov, študentskih žurov in petkovega (rockerskega) večera ljudskih veselic. Mi2 odlikujejo energični in duhoviti živi nastopi, sčasoma pa so pridobili tudi potrebno mero uigranosti, glasbenega znanja ter drugih potrebnih veščin, da je obisk njihovih špilov vse prej kot dolgočasen. Čeprav nikoli čisto v ospredju slovenske glasbene stvarnosti, niso ves ta čas stopali niti prav daleč od njega. V letu 2002 Mi2 izdajo »Deček s Sotle«, na katerem se poleg njihove doslej največkrat predvajane skladbe »Samo tebe te imam« nahajata še uspešnici »Odhajaš« in »Ko bil sn še mali pizdun«.  Album »Rokenrol«, ki ga Mi2 izdajo ob 15 letnici svojega delovanja, v letu 2010, predstavlja krono njihovega glasbenega ustvarjanja.

 

DENIS & DENIS

Zgodba o skupini Denis & Denis seže v leto 1982, ko sta Marina Perazić in Davor Tolja osnovala zasedbo na Reki. Prvi album “Čuvaj se!” sta posnela leta 1984, na njem pa se nahajajo uspešnice, kot so “Program tvog kompjutera”, “Tek je sedam sati”, “Čuvaj se”, “Dio refrena” in “Telefon”.

Mini LP “Ja sam lažljiva” sta objavila že naslednje leto in na njem sta bila demo posnetka skladb “Soba 23” in “Noć” iz leta 1982. Leta 1986 sta na MESAMU izvedla skladbo »Oaza snova«, po temu pa se je Marina posvetila solo karieri. Davor Tolja je nadaljeval delo in z Edijem Kraljićem sta leta 1988 izdala album »Budi tu«. Že naslednje leto pa je Davor tudi zapustil skupino.

Letos pa se je skupina spet lotila dela. S skladbo ‘Opasno‘ sta najavila prihajajoči album. Avtorja skladbe sta Davor Tolja (glasba in aranžma) in Alida Šarar (besedilo).

Denis & Denis so konec preteklega leta odigrali nekaj koncertov na Hrvaškem, letos pa so se podali na posebno koncertno turnejo po vseh državah regije – turnejo ob 30. obletnici zasedbe. V Ljubljani smo jih lahko videli in slišali 1. marca 2013 v CUK Kino Šiška, kjer so predstavili tudi njihove legendarne uspešnice.

 

 

S.A.R.S.

Sveže amputirana roka Satrianija ali krajše S.A.R.S. je band, ki prihaja iz Beograda in je bil ustanovljen pred sedmimi leti. Glasba skupine S.A.R.S. je svojevrstna kombinacija pop, rock, reggae, hip-hop in blues glasbe, ki se odlično prepleta z elementi tradicionalne srbske folk glasbe.

Njihov najprepoznavnejši hit »Budjav lebac« jih je ponesel med zvezde na območju Balkana, zato zdaj tudi zelo redno koncertirajo po nekdanji Jugoslaviji. Predlani je izšel njihov drugi album »Perspektive«, sprva samo v elektronski obliki, pesmi z albuma pa ste si lahko brezplačno pretočili z MTV portala, kar je izkoristilo preko 70.000 ljudi. Veliko pozornosti je bil deležen tudi prvi angažiran single, video z albuma »To rade«. S.A.R.S. so se zelo uspešno predstavili tudi kot predskupina Elvis Jackson v prepolnih Križankah in so si lani poleti zagotovili vrsto uspešnih festivalih nastopov tako v Sloveniji, kot po celotni ex-YU, med drugim tudi na velikem odru festivala Exit.

Spomladi leta 2013, neposredno pred izidom novega albuma, so prejeli nagrado “MTV Double Platinum Award” za videospot »Perspektiva«, ki je imel več kot 800 predvajanj na omenjeni tv postaji.  23. marca letos so izdali svoj tretji album »Kuća časti«, ki so ga prav tako dali na voljo za zastonjski »download« na spletni strani skupine in spletnih straneh regionalnih MTV tv postaj. Na albumu so med drugim skladbe “Malo mi je falilo”, “Ti, ti, ti”, “Mir u svetu” in “Bojana”. O njihovi priljubljenosti pričajo tudi večmilijonski ogledi njihovih videospotov na Youtubu!

 

 

GUŠTI

Gušti (rojen Miha Guštin, 14. junija 1971) je slovenski glasbenik. Glasbeno aktiven od malih nog, je širši javnosti poznan predvsem po številnih uspešnicah, ki jih je spisal za slovensko rock skupino Big Foot Mama, v sodelovanju s pevko Polono Kasal ali kot samostojni izvajalec. Njegove najbolj znane skladbe “Led s severa”, “Nisem več s tabo”, “Vedno zame”, “Mine leto”, “Fenomen”, “Garbage (hip hop med nogami)”, “Makova polja”, “Črn tulipan”, “Občutek” ter “Mala nimfomanka”, so pustile izjemno močan pečat v širšem glasbenem prostoru. Gušti občasno piše skladbe za druge izvajalce, ustvarjal pa je tudi glasbo za gledališče, televizijo in film …

Po krajšem kreativnem premoru, se je v prvi polovici leta 2011 na radijske postaje vrnil z novima singloma “Sjene” in “Igra”, ki ju izvaja pevka Ema Gagro. Oktobra 2011 v glasbeno orbito lansira svoj tretji samostojni album »Naša stvar«, ki ga je soustvarjal producent Zmago Šmon – Zed, na snemanju pa je sodelovala glasbena ekipa, ki Guštija spremlja na nastopih. Album, ki izide pod okriljem ZKP RTVS, logično nadaljuje dosedanje Guštijevo glasbeno ustvarjanje, glasbeno pa se nekoliko oddaljuje od mehkega popa, ki je zaznamoval njegovi prejšnji dve plošči, ter se pomika proti tršim, bolj pogumnim zvokom.

 

SAUSAGES

Ljubljana, november 1992. Čule, Buco in Gaspardi skupaj s prvim pevcem skupine Bernardom Velkaverhom in kitaristom Zlatkom Cvetanovskim ustanovijo band z imenom Sausage Time. Kmalu se preimenujejo v Sausages.

Bandu se leta 1995 pridruži razvpiti pevec Goran Breščanski. Z Goranom imajo Sausages v treh letih preko 200 koncertov, igrajo po vsej Sloveniji. Redno jih spremlja pihalna sekcija-(Gašper Gradišek, Jakob Krall, Boris Dimkaroski) s katero posnamejo prvenec z enostavnim naslovom „Sausages“. Konec leta 1998 podpišejo pogodbo z založbo Dallas Records in čez nekaj mesecev izdajo že omenjeni album. Leta 1999 jim podelijo zlatega petelina za debitante leta. Kmalu nastane trši in bolj kitarski album „To mi deli“, ki rodi dva hita, naslovnega „To mi deli“ in angažiranega „Poglej se v oči“.

Januarja 2001 Goran Breščanski najavi svoj odhod iz skupine, mesec dni za tem zapusti skupino tudi Marko Paunovič. Ko maja 2002 zapusti band še kitarist Peter Dekleva in se vrne k svojemu matičnemu bandu Srečni mladini, je med klobasarji zazijala praznina. Izguba tega izvrstnega in ustvarjalnega kitarista, ki je album „Dolga pot“ zapečatil z izrazito rockersko nekonvencionalnimi aranžmaji, je krepko vplivala na glasbeni razvoj Sausages.

Oktobra 2006 zapusti band Primož Romšak. Krmilo po šestih letih ponovno prevzame razvpiti Goran Breščanski.

… Po vrnitvi Blaža Črnivca k matičnemu bendu (Rok’n’Band) se po štirih letih pavze marca 2012 vrne Helmut Frangeš-Maco. Z njim na frontni črti so Sausages zopet na poti iskanja svojega prabistva. Prvinskega, pekočega in emocionalno nabitega rock’n’rolla, je v letu 2013 prinesel novi album, s katerega lahko na radjskih postajah slišite že prvi single „Dej pel“, s katerim so se v zvoku še bolj vrnili svojemu primarnemu rock’n’roll poslanstvu, seveda z zvočno nadgradnjo, ki pritiče dolgemu delu na plošči. Album po dolgih letih predstavlja posebno prelomnico za skupino, ki se je podala v nove glasbene in koncertne zmage.

 

 

UROŠ PERIĆ & THE BLUENOTE QUARTET & THE PEARLETTES

Uroš Perić je slovenski glasbenik, ki je postal znan po svojih odličnih interpretacijah skladb iz zlate dobe bluesa, soula ter jazza. Uroš Perić je s svojimi nastopi do zdaj razgrel občinstvo že na treh kontinentih – v Evropi, v ZDA in tudi že v Afriki.

Snemal in nastopal je s številnimi jazzovskimi orkestri doma in po svetu (Big Band RTV Slovenija, Big Band RTV Beograd, Big Band Swingtime iz Frankfurta …) in sodeloval z uveljavljenimi glasbeniki kot so Duško Gojković, Oto Pestner, Sheila Raye Charles, Ron Adwaters, Primož Grašič, Mia Žnidarič, Dada Kladenik in drugimi.

Jeseni 2006 je pri nemški založbi Click Records izšla njegova prva samostojna zgoščenka
»Inspired by the genius«. Od takrat je pri domačih in tujih založbah posnel številne zgoščenke.

Uroš Perić je aktiven tudi kot skladatelj. Napisal je številne skladbe, med katerimi jih je veliko posnel na zgoščenkah in jih redno izvaja na svojih koncertih. Leta 2007 je Uroš Perić postal član zveze Old Jazz Union v Nemčiji. Njegove skladbe redno izhajajo na letnih kompilacijah zveze. V aprilu 2009 je na tekmovanju » The International Songwriting Competition (ISC) v ZDA zasedel s svojo skladbo U.P. Down Blues v kategoriji Bluesa visoko drugo mesto.

Med večjimi projekti v zadnjih letih naj omenimo projekt Elvis meets Ray, na katerem je Uroš Perić nastopil ob spremljavi Big banda RTV Slovenija v vlogi Raya Charlesa ob Otu Pestnerju in Sheili Raye Charles v ljubljanskih Križankah v letu 2009, projekt Uroš Perić & friends v novembru 2010 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, na katerem je Uroš Perić nastopil ob spremljavi Big banda RTV Slovenija z godali in zapel v duetu z desetimi vokalisti ter samostojne koncerte Uroša Perića v ljubljanskih Križankah junija 2011 ter maja 2012. Uroš Perić je tudi prvi slovenski pevec, ki je nastopil na prestižnem jazz festivalu v Montreuxu v Švici, na French Quarter Festivalu (FQF) v New Orleansu in na Sweet Auburn Jazz festivalu v Atlanti.

 

MANOUCHE

Kolektiv Manouche goji zanimanje do glasbenega izročila 30-ih in 50-ih. Iz njega črpa motive značilne za to obdobje ter jih na svojevrsten način vključuje v koncertni repertoar, začinjen s primesmi elektronike, čeprav so vseeno v ospredju inštrumenti kot so kitara, bas, trobenta, harmonika in vokali, pravita idejni vodji Robert Pikl in Marco Grabber.

Skladbi ”Kje si Lubi?” in ”Bi šla naprej?” sta postali uspešnici na večini slovenskih radijskih postaj. Z obema videospotoma so tudi zasedli prvo mesto na lestvici Domačica v sklopu  MTV Adria.

Poleg omenjenih dveh bend dopolnjujejo še trije stalni člani: Petra Trobec (Sestre Trobec) na vokalu in harmoniki, Krešimir Tomec (Cubismo) na el.basu in Luka Ipavec (Magnifico) na trobenti ter spremljevalnem vokalu.

Pred kratkim je skupina izdala svoj tretji singel »Med zvezde in nazaj«, ki so ga premierno uprizorili na letošnjih Viktorjih v sodelovanju z Branko Djurićem-Djurom.

Vedno sva si želela narediti projekt posvečen Django Reinhardtu, pa vendar v malce drugačni maniri,” pravita idejni vodji glasbene skupine ManoucheRobert Pikl inMarco Grabber. Posneli smo kup kitar, trobent, basovskih linij in raznovrstnih instrumentov ter vse združili v igrivo celoto s pridihom moderne elektronike.”

 

 

PENDULUM DJ SET & VERSE

Pendulum so drum’n’bass zasedba, ki je nastala leta 2002 v Perthu v Avstraliji. Ustanovili so jo Rob Swire, Gareth McGrillen in Paul Harding. Leta 2005 so izdali svoj pri album »Hold Your Colour«, ki je bil odlično sprejet tako v Avstraliji, kot tudi v Veliki Britaniji. Plošča je celo postala ena najbolje prodajanih v zvrsti drum’n’bassa. Sodelovali so tudi z zasedbo Freesytlers pri singlu “Fasten Your Seatbelt«.

Ustvarili so številne remikse drugih zasedb, najbolj znan je remiks skladbe »Voodoo People« The Prodigy. Po temu, ko so pripravljali svoj tretji album, so ga končno izdali leta 2010 z naslovom »Immersion«. Ob izidi je bil takoj izstreljen na prvo mesto lestvice albumov v Veliki Britaniji.

Skupina je nadaljevala z rasprodanima turnejama v Angliji in veliko turnejo po Evropi in Avstraliji. V začetku leta 2011 so se napotili v Severno Ameriko, kjer so nastopili kot posebni gostje z Linkin Park na njihovi turneji. Po temu so sledili še veliki nastopi v Evropi in v Avstraliji.

Konec leta 2011 so si privoščili zaslužen počitek, med drugimi pa sta DJ El Hornet in MC Verse nadaljevala s širjenjem zavesti o zasedbi po vsem svetu z nastopi v okviru Pendulum DJ Setov. V okviru tega bomo videli na letošnjem Schengenfestu tudi Pendulum DJ Set & Verse, saj nastopa v tej različici po vsem svetu, od Južne Afrike, Kanade, ZDA, Evrope, do Azije in Rusije.

 

DAVID MORALES

David Morales je že prava legenda na svetovni dance sceni, ki prihaja iz Brooklyna v New Yorku, v skoraj 30 letih dela pa se je izkazal kot vrhunski didžej, producent in remikser.

Leta 1993 je izdal debitantski album “The Program” skupaj z The Bad Yard Club, na njem pa se nahaja že legendarna skladba “In de Ghetto”. V letih 1996 do 1988 je bil kar trikrat nominiran za grammyja, zadnje leto pa ga je dejansko prejel za “remikserja” leta. Istega leta je izdal “Needin’ U” pod imenom The Face, s katerim je posegel po prvih mestih lestvic po celem svetu.

Leta 2005 je izdal svoj drugi album z naslovom “Two Worlds Collide”, s prvim singlom “How Would U Feel” pa je dosegel velikanski uspeh. Remiksiral in produciral je okoli 500 različnih izdaj, za izvajalce kot so Mariah Carey, Britney Spears, Michael Jackson, Janet Jackson, Eric Clapton, Pet Shop Boys, U2, Whitney Houston in Jamiroquai, če omenimo le nekatere.

Pojavil se je v ševilnih tv oddajah in doumentarnih filmih na BBC, MTV, Music Plus, BET in Tokyo TV. Sicer je tudi lastnih Def Mix Productions založbe s svojo managerko in partnerko Judy Weinstein, v okviru katere so izdali plošče za artiste kot so Frankie Knuckles, Satoshi Tomiie in Hector Romero.

Nastopal je malodane po celem svetu in še vedno je rezidentni didžej ibiškega kluba Patcha.

JOACHIM GARRAUD

Po sedemletnem študiju klavirja in klaviatur na glasbenem konservatoiju, se je odločil za elektronsko glasbo. Skupaj z Laurentom Garnierjem je začel svojo kariero v pariškem klubu The Boy, ki je prvi predstavil in populariziral fenomen tehcno glasbe v Francijo. Nato se je uspešno lotil glasbene produkcije za radio Maxximum, najbolj znano francosko dance radijsko postajo.

Kot dejanski produkcijski pionir številnih podzvrsti, je ustvaril svoj snemalni studio sredi Pariza, kjer je lahko remiksiral, komponiral in produciral za svetovno znana imena kot so David Guetta, Jean-Michel Jarre, Paul Johnson, Deep Dish, David Bowie, OMD, Kylie Minogue, Mylène Farmer, Cassius, Ceronne, Moby, Robbie Rivera in številne druge.
Joachim je svoji dolgoletni bogati karieri v vseh možnih pojavnostih kot elektronski producent, remikser, komponist in didžej razvil tudi povsem nov koncept, ko je kombiniral didžejanje z glasbeno improvizacijo, in tako ustvaril poseben koncertni dogodek, unikatne nastope v živo, s katerimi se je predstavil skoraj po celem svetu.

 

 

ATFC feat. LISA MILLETT

ATFC, aka Aydin the Funki Chile, je eden najbolj popularnih house didžejev in producentov v Angliji s prelomu tisočletja. Preboj na številne lestvice je dosegel leta 1999 s singlom “In and Out of My Life”. Kot pravi umetnik “mashupa” je navdušil z “mešanico” skladb “Right Here, Right Now” Fatboy Slima in vokali iz skladbe “In and Out of My Life” Adeve.

Tudi izdaja “Bad Habit” (2000) je požela velikanski uspeh. Njegov naslednji izid pri založbi Defected “Sleep Talk” (2001) je prav tako postal zelo popularen. Na tej točki je ustanovil svojo založbo, OnePhatDeeva, v okviru katere je izdal številne izdelke, začenši z “Erotik” (2002).

Brez promocijske podpore nekdanje založbe so bile kasnejše izdaje manj opažene, a še vedno izjemno kakovostne, v tem času pa se je Hasirci zapisal kot vrhunski didžej, odslej pod imenom ATFC. Eno najboljših let zanj je bilo leto 2008, ko je izdal prvo delo za Toolroom Records, vodilno britansko house založbo z naslovom “Ya Killin Me” in ko je miksal album “Defected in the House: Miami 08”.

 

LISA MILLETT

Lisa je v dveh desetletjih sodelovala z mnogimi dance didžeji in producenti, med njmi Paulom Oakenfoldom, Frankiejem Knucklesom, DJ Spenom, Jamiejem Lewisom, Juanom Kiddom in mnogimi drugimi.

Lisa je odraščala pod vplivi klasične glasbe, jazza, roots in soul glasbe in progresivnega rocka. Začela je z zasedbo Soul Station, medtem pa se je izbraževala v londonski The Royal Academy of Music. Nekega dne se je odločila za dance glasbo, ko je začela sodelovati s skupino Evolution.

Ustvarila je impresiven kolaž skladb, v katerem se nahajajo skladbe »Bad Habit«, »Soul Heaven«, »It’s Alright«, »Don’t Bring Me Down« in zadnjo »Now You’re Gone«. Sama obožuje »freestyle« nastope, za katere se je v 20 letih resnično izpopolnila. Nekatere od zadnjih izdaj, pri katerih je sodelovala, so »Dear Friend« z Loftsoul, »I’m Independent« z Madam F in »Speak To Me« ter «Cool Lovin’«, oba z DJ Dealerjem. Druge nove pesmi so  »Say Yes« z Danism & Michaelom Greyem, »Dollar$« Dariom D’Attisom in »Now You’re Gone« z Juanom Kiddom.

 

CHRIS LAKE

V zadnjih šestih letih je škotski producent in DJ Chrris Lake prepotoval svet s svojiim vrhunskimi didžej seti. S crossover uspešnicami kot so ‘Changes’, ‘La Tromba’, ‘Only One’, ‘Sundown’ in ‘If You Knew’, kot tudi s svojimi globljimi in temnejšimi elektronskimi skladbami, je Chris postal znan kot »šampijon kreativne svobode«.

Po podpisu pogodbe z založbo Ultra Records iz New Yorka, je izdal uspešna singla ‘Black Thong’ v sodelovanju s producentom Michael Woods) in ‘Ohh Shhh.’

Chris bo letošnje leto preživel večinoma na svetovni turneji, poleg tega pa bo izdal nova dela kot producent in podpiral druge s svojo založbo Rising Music.

 

PETE JORDAN

Pete je človek mnogih talentov – je zelo spoštovan didžej, ki je ves čas na poti. Ustvaril je novi brand s Spectrumom 48k, je producent, novinar in nasplošno deloholik.

Kot didžej je nastopal v mnogih svetovno znanih klubih in na festivalih, podpiral pa je tudi nastope The Prodigy, Dizze Rascal in Deadmaus5. S svojim »Spectrum« nastopom je postal eden vodilnih v svetu s svojo multižanrsko underground glasbo, v okviru tega pa organizira velike dogodke v Londonu in Birminghamu, kot tudi številne nastope po vsem svetu.
IN MNOGI DRUGI …

 

 

Zadnje NOVICE

 • Ogenj
  • Ogenj z novo skladbo »Perce«, ki je  hibrid med praznično pesmijo in uspavanko.            Ogenj je folk rock zasedba iz hrvaške Koprivnice, njihova glasba se vedno pogosteje vrti na slovenskih radijskih postajah. Novi singel je mešanica med uspavanko in pa praznično pesmijo.Pesem je posvečena pevčevi hčerki, ki se je že rodila peresno lahka. Deklica, lahka kot pero, je
  • 17.07.2024
 • Emil Memon
  • Emil Memon – “It’s a line…”S singlom Emil najavlja izid albuma “Jacki6”, ki bo izšel avgusta 2024.   Emil Memon –  Jackie 6Emil Memon s singlom »It’s a line …« najavlja izid novega albuma, ki ga jepoimenoval Jackie 6, po Jackie 60 klubu, ki se je v preteklosti nahajal v četrti “Meat packingdistrict “ na Manhattnu v
  • 08.07.2024
 • REGINA
  • REGINA – DANES NA MMS S SREČNO ŠTEVILKO 13             Kraljica festivalov se vrača na oder MMS.  Regina bo danes stopila na oder MMS, v drugačni luči, kot ste jo vajeni. Sama pravi: »Od festivalov sem se zavestno odmaknila, a  povabilu Ferija Lainščka sem se odzvala brez razmišljanja, ker je z njim tako lepo delati in letos praznujeva 20
  • 08.07.2024
 • SZJ – Anabe
  • SZJ – Anabel na MMS-u s poletno uspešnico Bilo bi lepo .           Anabel je na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca, ki jih je gostil portoroški Avditorij, predstavila novo poletno uspešnico ‘Bilo bi lepo’. 25-letna pevka je z ganljivo izvedbo navdušila tako občinstvo kot žirijo. 👉VIDEOSPOT SI LAHKO OGLEDATE TUKAJPesem ‘Bilo bi lepo’ pripoveduje zgodbo o ljubezni, ki
  • 08.07.2024
 • FOLK IDOLI
  • Zasavska rock zasedba se je na 43. festivalu Melodije morja in sonca predstavila s skladbo “Lejla”        Avdio – Folk idoli – LejlaFOLK IDOLI – LEJLA (DENIS HORVAT/ TADEJ PROSENC, DENIS HORVAT) Režija: TINA NOVAK Scenografija: MOJCA VILHAR Oblikovanje luči: GREGOR SMRDELJ – GRGA Oblikovanje vsebin za LED zaslone: DEN BARUCA (THENVISION) Glasbena producentka: KSENIJA KOS Mojster zvoka:
  • 08.07.2024
 • BEPOP
  • VALOVI MORJA BEPOP DEKLETA PONESLI NA 3. MESTO       Bepopovke Alenka, Ana in Tinkara so na letošnjem 43. festivalu Melodije morja in sonca navdušile z novo pesmijo, himno poletju ‘Valovi morja’. Gre za pesem s pozitivnim sporočilom, ki v sebi nosi močan poletni utrip. Pesem so močno začutili tudi poslušalci, strokovna žirija in radijske postaje ter ji namenile odlično 3. mesto. Valovi
  • 08.07.2024
 • LUKA NIŽETIĆ
  • LUKA NIŽETIĆ z novim singlom in videospotom – “Vrića sriće” razkrije pravi recept za poletno srečo.        foto: Petra Nižetić Za vroče dni nam Luka prinaša pravo nalezljivo, poletno, pozitivno, zabavno pesem ‘Vrića sriće’, ki jo je nedavno premierno predstavil na Melodijah Jadrana. Luka je na novem singlu ponovno združil moči z Branimirom in Marijem Mihaljevićem, avtorjema glasbe in besedila,
  • 06.07.2024
 • SANDRO BASTIANČIĆ
  • SANDRO BASTIANČIĆ in ‘NA RUBU SNA’!     Sandro Bastiančić – avtor fotografije; Robert KalčićReški kantavtor Sandro Bastiančić je z novim singlom ‘Na rubu sna’ še en korak bližje cilju na zadnji postaji te zgodbe – izidu  albuma z naslovom ‘Priča’.  Nova “laganica” izpod kitare Sandra Bastiančića z vokalnim pridihom Martine Majerle prinaša atmosferično balado, ki sprosti um in ga
  • 05.07.2024
 • TURISTI
  • Reški TURISTI z novim singlom“CALIFORNIA”      ‘California’ je drugi singel reških Turistov iz njihovega aktualnega studijskega dela – EP-ja “7”, na katerem so združili sedem enotnih skladb, ki skupaj z atmosfero in besedili tvorijo celoto. Vlado Simcich Vava, avtor glasbe in besedila, ki prepleta sanje in resničnost, s pesmijo poslušalcem ponuja drugačno dimenzijo zvoka, ki ponovno poudarja odličen
  • 03.07.2024
 • Zaljubljeni Dejan
  • PESEM JE PRVIČ V CELOTI NAPISAL SAM  Dejan Dogaja s svojim bendom danes predstavlja novo skladbo in videospot za pesem Obljubim. “Ta pesem je stara približno šest let. Takrat smo posneli tudi prvi demo posnetek, potem pa se iz tega ni zgodilo nič.  Vsake toliko časa sem se spomnil nanjo in jo komu pokazal, saj sem sprva želel,
  • 03.07.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021