Music24 - All day music

GALA HALA AKC METELKOVA MESTO, November 2013

gala_hala_november_2013_small

 

 

Petek, 1.11.2013 ob 23h

ZELENO SONCE 75: FORMAT’S 45’s
Glasbeni skrbniki:

DJ FORMAT (Project Blue Book, UK)

MR. DIRTY HAIRY (SoulKeks, ZG/CRO)
UDO BRENNER (Zeleno sonce)

Vizualni skrbnik:
KTOBA

Zeleno sonce bo takrat sijalo z velikanom evropskega funka in diggerstva ter izvenserijskim britanskim producentom Dj Formatom. Sprva je nase opozoril s svojimi funky hiphop produkcijami na albumu „Mature for the Mature B-Boys“, za katere je vestno in izrazno uporabljal izjemne vzorce redkih funk in jazz albumov. Šele nato smo ga prepoznali kot enega najvidnejših in najzanimivejših evropskih diggerjev in funk dj-ev, ki je svoje veščine razkazoval skorajda po celotni zemeljski obli. Format je posnel vrsto povečini funk pa tudi hiphop mixtapov, za mnoge pa je bilo presenečenje, da so si njegov mix zaželeli tudi selektorji mixtape serialke „Fabriclive“. Tokrat k nam prihaja na krilih svojega novega albuma, ki ga je ustvaril s Phill Most Chillom, ki ga je poimenoval „Foremost“,  predstavil pa bo dragulje iz svoje zajetne funk kolekcije. Z njim v goste prihaja še Mr. Dirty Hairy, britanski dj, ki si je na Hrvaškem ustvaril družino in zadnja leta živi in deluje v Zagrebu. Izjemno gostujočo dvojko bo tokrat s svojo selekcijo pospremil rezident Udo Brenner.

Vstopnina: 4 € dresscode, 5 € do 23:00, 7 € ostalo

Dresscode: predpasniki

 

Četrtek, 7.11.2013 ob 20:30

THE KANDINSKY EFFECT (ZDA/Francija)

LOLITA (Slovenija)

Warren Walker – saksofon, elektronika

Gaël Petrina – bas, elektronika

Caleb Dolister – bobni, laptop

Novojazzovski trio The Kandinsky Effect, ki deluje med New Yorkom in Parizom, svoj navdahnjeni jazzovski izraz oplaja z eksperimentalno elektroniko. Slednja ima v njihovi glasbi tako vlogo bogatenja ritmov kot plastenja goste strukture komadov, ki se pnejo od zasanjanih zvočnih pejzažev do razburkane, z neulovljivimi groovi podprte skupinske igre, ki se občasno zasuka proti hip-hopu ali rocku. Jazzovske prvine slonijo na postbopovski poetiki, a z obilo improvizacije in eksperimenta, predvsem v premišljeni rabi elektronskih efektov. Kot sami glasbeniki pravijo, »efekti so malone dodaten inštrument. Efekte poskušamo oviti okrog melodije. Nikoli se ne konča. Vsak špil je drugačen in eksperiment zase.«

Zasedba deluje pet let in ima za seboj številne klubske in festivalske nastope po ZDA, Kanadi in Evropi. Sedaj prvič prihajajo v Slovenijo, kjer bodo predstavili album Synethesia, ki je izšel pri ugledni založbi Cuneiform. Album je prejel odlične ocene, med drugim so o njem v čislani spletni reviji Allaboutjazz zapisali: »Synesthesia je inventiven album, precej redek primer enakopravne mešanice akustičnih in elektronskih zvokov. The Kandinsky Effect obvladajo to izmuzljivo kombinacijo s samozavestjo in oblikujejo glasbo, ki istočasno spodbuja možgane in plesne čeveljčke.« v Igloo Magazinu pa pravijo, da gre za »ambiciozen album, ki bo všeč fenom Aphex Twin in Boards of Canada.«

Koncert The Kandinsky Effect bodo uvedli veterani Lolita, ki bi sicer lani lahko bučno proslavljali svojo 25-letnico, a namesto oziranja v preteklost raje pičijo v prihodnost. Že ustaljeni formaciji tria (bas, bobni, saks) se zdaj že nekaj let pridružujejo dodatni glasbeniki (klaviature, vokal, violina …), ki skupaj z »bazo« širijo tako zvočna kot konceptualna obzorja zasedbe. Ob preverjeni mešanici jazza, rocka, etna in punka je v novi Lolitini muziki zato veliko več nepredvidljivosti, improvizacije in eksperimenta.

Primož Simončič – saksofoni
Uroš Srpčič – bobni
Iztok Vidmar – bas
Neža Trobec – glas
Lado Jakša – klaviature, saksofon, klarinet

(Mario Batelič)

Za ustrezno muziko bo pred, med in po koncertu skrbel jahač plošč BIGor.

Vstopnina: 10 €

 

Petek, 8.11.2013 ob 23h

NOČNA AEROBIKA S SKOKI V 90’

RYDEL (Neptuun City / SoundLive)

BASEMENT REX (Hočmo Nazaj Dinozavre)

POHALINO (zAvodKru / Think Green)

Kaj se zgodi, ko ugotovimo, da je en petek v novembru še nezaseden? Uleti ideja ultra zajebancije, ki bo še dodatno dvigovala obrv večnih kritikov in zakaj tudi ne – čas je za aerobično noč. Pa magari samo z obrvmi.

Vrteli bomo glasbo, ki je zelo verjetno niste poslušali zadnjih 20 let. Muziko, ki se je večina sramuje in jo zavrača, vendar vsi poznajo besedila na pamet. Melodije, ki so se vam v ranem otroštvu vtisnile v spomin, a ste jih potlačlili v podzavest, bodo za to zajebantsko noč spet priplavale na površje. Euro dance, hip-house, rave in happy hardcore….veliko pozitivnih sporočil v brezskrbnih komadih, veliko zajebancije, pa nekaj tudi povsem legitmnih, hudih komadov.

Dresscode tokrat zagotavlja prost vstop, vendar se boste morali potruditi in seveda pokazati nekaj jajc, ko se boste v aerobični opravi iz 90’ prebijali do Gala hale!

Vstopnina: vstop prost s popolnim upoštevanjem dresscoda (naglavni trak, pajkice, dres, superge), 3 € do polnoči, 5 € kasneje

 

Ponedeljek, 11.11.2013 ob 20h

Pelagial European Tour 2013:

THE OCEAN (Nem)

SHINING (Nor)

TIDES FROM NEBULA (Pol)

HACRIDE (F)

Odpičena jesen na obzorju

Nekateri napovedujejo politično vročo jesen, ekipa Channel Zera v sodelovanju z Veselimi Dihurčki in Društvom Škuc pa vsekakor potrjujejo odpičeno glasbeno jesen v objemu Nu-Rock terapije.

V Slovenijo se vračajo nemški The Ocean, ki trenutno po celem svetu (gredo tudi na Kitajsko) predstavljajo aktualni album Pelagial. Aprila smo jih lahko že videli pri nas na odličnem koncertu v Channel zero, kjer so oder delili z Cult of Luna. Za The Ocean lahko na kratko rečemo, da so sigurno eden izmed glavnih predstavnikov svojega žanra, tako da njihovega nastopa v živo ni za zamuditi.

Med mnogimi koncerti, ki se počasi potrjujejo, je ena najbolj nenavadnih potrditev prihod norveške eksperimentalne ekstremne zasedbe Shining (ne mešati s švedskimi black metalci Shining). Le-ta je zadnja leta navdušila predvsem z albumoma Black Jazz in One One One, pa čeprav so Norvežani na sceni aktivni s kar nekaj albumi že od leta 1999. Zanimiva odrska pojava, neobičajna glasbena podoba in vsekakor bend, ki bi ga prej pričakovali v sklopu kakšnega festivala a la Cankarjevi torki kot pa nekdo, ki ga boste lahko uzrli na odru Gale Hale.

Shining so se namreč najprej utrdili na jazzovski sceni, sčasoma pa vse bolj implementirali eksperimentalne pasaže, drone dele, noiserske izbruhe. Potem so izkoristili priložnost in nastopali kot predskupina Enslaved, pri čemer jih je opazil mnogoštevilni metalski živelj, vse skupaj pa je eksaliralo, ko so člani Shining začeli sodelovati z Ihsahnom.Shining so nepredvidljivi in zato je tudi turnejski paket, katerega del so, nenavaden.

Poleg The Ocean in Shining pa bodo oder Gala Hale ogrevali še vsem znani Tides From Nebula, poljski postrockerji s svežim albumom, ter francoski tehničarji Hacride.

Vstopnina: 18 € v predprodaji / 22 € na dan koncerta

Predprodaja: On Parole, Gala hala na prireditvah, Madness na Trubarjevi, Master shop na Kotnikovi in ZOSO music shop v Novi Gorici.

 

Sreda, 13.11.2013 ob 21h

DEFUNKT (NY/ZDA)

Joe Bowie – pozavna

Ronny Drayton – kitara

Bill Bickford – kitara

Kim Clarke – bas

John Mulkerin – trobenta

Kenny Martin – bobni

Defunkt so eno največjih globalnih imen alter funka, ki svoje godbe črpa iz avantgardne estetike funka, punk rocka in jazza. Zasedba, ki jo je konec sedemdesetih formiral veliki Joseph Bowie, vokalist in pozavnist iz New Yorka, je v svoji karieri prepotovala cel svet. V alter kuloarjih velja ta neopisljivo eklektičen in zanimiv bend za največje ime, ki se v polju fusion funka, funk rocka in funka brez prestanka potika po svetovnih odrih. Gre za izkušeno, živo in žmohtno koncertno druščino prekaljenih muzičarjev, ki so delili oder z Jamesom Brownom, Princem, Maceom Parkerjem, Talking Headsi, Clashi, Isaacom Hayesom, Me’Shell Ndege’Ocello in mnogimi drugimi. Njihov kult bolj kot iz studijskih plošč zaradi njihovega ekstatičnega muziciranja izvira iz živih nastopov. S svojimi nastopi so prepričali tako jazzerje kot rockerje, ljubitelje črnskega soula in funka kot tudi mnoge glasbene kritike, ki so jih v teh štirih desetletjih vzeli za svoje. Za njimi je potentna in razgibana diskografska preteklost, katere skupek bomo lahko doživeli na tokratnem koncertu.

After: Jizah DaFunk (Zeleno sonce)

Vstopnina: 12 € z rezervacijo na www.galahala.com, 15 € na dan koncerta

 

Četrtek, 14.11.2013 ob 21h

DOMORODNI ČETRTKI: THUNDERBABIES

POSLUŠALNICA 69: SUKAČ ZORMAN

 Po dobrem desetletju delovanja zasedba Thunderbabies čvrstvo ostaja zvesta svojim rockovskim vibracijam. Enostaven, prvinski rock’n’roll, brez odvečnega filozofiranja ponuja ščepec blues in country derivatov, ki se stekajo pod skupni pojem garažnega rocka. Ekstatičnost rock’n’rolla so pilili na mnogih odrih ter festivalih – FV festival, MKC Underground Festival ter na karavani Klubskega maratona Radia Študent. Njihov prvenec sicer sega v leto 2005, a so fantje s prihodom kitarista Tomaža Berginca dobili nov zagon, s katerim je prišel na vrsto tudi svež material, nabit s čisto rock’n’roll energijo, ki čaka na svojo dokončno eksplozijo in izdajo. Thunderbabies vam bodo odčitali dozo pravovernega rock’n’rolla brez nepotrebnega izmaličenja in egotripaštva.
Zorman je medijski in kulturni delavec. V glavnem piše o glasbi, svojo tipkovnico pa tu in tam zarine tudi v katero drugo področje. Dela na Radiu Študent in izjemno uživa v občasnem etru, (so)postavlja dogodke po periferiji, v gonzo maniri čačka koncertni video, kot kleni prekerc po sili razmer počne še sedemsto drugih reči. Bil je član bendov Lila Repa ter Dimmu Borgir Versus Spiderman. Klubira že od ranih let in nič mu ni bolj milega kot trzati na koncertu biločesa, od jazza do tehna. Vrtel bo fragmenete tega, s čimer se je srečeval v vseh teh letih rokenrola.

Vstop prost!

 

Petek, 15.11.2013 ob 21h

PUNK ROCK SHOW #5

BACKSTAGE (Ljubljana)

JOKO ONO (Ljubljana)

ŠANK NORRIS (Ljubljana)

Vstopnina: 5 €

 

Sobota, 16.11.2013 ob 20h

Dirty Skunks predstavljajo:

POWERWOLF (Nemčija)
DIVINE ILLUSION (Slovenija)
SPACE UNICORN ON FIRE (Slovenija)

16. novembra bo gotovo polna luna. Večer bo mrzel. Meglen. Srhljiv. Nalašč za koncert nemške zasedbe Powerwolf.

Powerwolf, nemški power metalci, v svojih vrstah oz. tropu družijo volkove iz Nemčije, Francije in Romunije. Igrajo napadalno, divje in nepričakovano. Zgledajo shrljivo. Čeprav ne toliko prvinsko, temveč bolj prefinjeno. So kot volkovi, volkodlaki ipd., kar natančno in globoko opisujejo v svojih pesmih. Lepo so oblečeni, a obleka – če poznate zgodbe – ovce še ne zakrije dejstva, da gre za volkove. Powerwolf smo letos videli na festivalu Metaldays. In zakaj si jih ne bi ogledali še enkrat.
Možakarji, ki so do zdaj svet navduševali z odličnimi nastopi, so poskrbeli tudi v vaših domačih ognjiščih, da vas bo strah volčjega zavijanja. Posneli so namreč kar nekaj albumov.
Heavy ali power metal večer ne bi bil nič posebnega brez domačih progresivcev Divine Illusion, ki jih že dolgo nismo videli na odru ter domačih Space Unicorn On Fire, ki obljubljajo razvrat, ki ga lahko utiša le volčja lakota.

Vstopnina: 20 € v predprodaji (Gala Hala na prireditvah, Madness, Master trgovina, On-Parole, 24 € na dan koncerta

 

Četrtek, 21.11.2013 ob 21h

RAPETEK EXTRA: SMIF N WESSUN (Duck Down, NY/USA)

support: DJ SUPASTAR in DJ NINJA

Postavimo se v čas devetdesetih. Mesto zločina je umazani, takrat še resneje getovski Brooklyn v New Yorku. Na sceni se prikažejo zametki neverjetnega raperskega kolektiva Boot Camp Clik, zbranega pod nedrjem založbe Duck Down Records. Najprej ekipo obeleži izvenserijski album „Enta da Stage“ zasedbe Black Moon. Na njej se pojavita tudi Smif-N-Wessun in nase še kako opozorita v komadih „U Da Man“ ter „Black Smif-N-Wessun“. Izrazno se gibata na jamajški glasbeni zapuščini reggaeja, ki jo vpenjata v svoj ulični, pohaški, podtalni in zabavni hiphop. Leta 1995 izdata album „Dah Shinin’“, ki definira prašni stil Boot Camp Clika, še bolj pa njiju sama. Album je seveda vpisan med klasike hiphopa, znotraj „insiderskih“ raperskih krogov je nemalo poznavalcev, ki album uvrščajo celo na listo 10 najboljših in najpomembnejših plošč hiphopa vseh časov, z enim najimpozantnejših uvodov v album. Sosledje komadov „Timz N Hood Chek“, „Wrektime“, „Wontime“, „Wrekonize“, „Sound Bwoy Bureill“, „K.I.M.“, „Bucktown“ in „Stand Strong“ je namreč blizu perfekcije hiphopa devetdesetih. Revija Source je album uvrstila med sto najboljših raperskih albumov vseh časov.

Smif-N-Wessun sta se nato soočila s tožbo orožarskega velikana „Smith & Wesson“. V izogib problemom sta se preimenovala v Cocoa Brovaz in pod tem imenom leta 1998 izdala album „The Rude Awakening“. Kasneje sta na krilih uspeha singla „Super Brooklyn“, baziranega na samplu Super Mariove teme, podpisala pogodbo z založbo „Rawkus“, ki ju je sicer rinila na vse svoje kompilacije, a je šla kmalu v franže. Njun že posnet album tako ni bil nikoli izdan. Nekaj časa sta se predstavljala še pod imenom Tek-N-Steele, od leta 2005 pa se znova predstavljata pod imenom Smif-N-Wessun, pod katerim sta izdala še plošči „Reloaded“ (2005) in „The Album“ (2007). Po nekaj letih manjše pavze sta se vrnila z albumom „Monumental“, ki ga je v kompletu produciral njun dolgoletni prijatelj Pete Rock, že na promocijskem koncertu pa je prišlo do posredovanja policije, rezultat česar je bil prekinjen koncert in manjši spopadi s NYPD.

Trenutno se fanta pripravljata na izid z reggaejem obarvanega EP-ja „Born & Raised“, na katerem gostujejo Junior Reid, Junior Kelly, njun dolgoletni glasbeni sopotnik Jahdan Blakkamoore in DJ Full Factor.

Vstopnina: Early Bird 12 €, 15 € v predprodaji, 17 € na dan koncerta

Predprodaja: One Way store, Lepa Žoga, Gala hala na prireditvah. Early bird od 23.10. do 31.10.2013!

 

Petek, 22.11.2013 ob 23h

ReŠi RŠ; benefit Radia Študent

Live:
YOUR GAY THOUGHTS

Dj’s:
BORKA (Good Foot)
SOME1ELSE (CUF)
UDO BRENNER (Zeleno sonce)
BAKTO (Good Foot)
DADO (Good Foot)

Finančne težave Radia Študent so radio pripeljale v neizmerno težak položaj. Tokrat mu bomo obiskovalci dogodka na Metelkovi pomagali z 10 euri vstopnine, ki bo veljala za vse klube znotraj Metelkova mesta, kjer bo naš najljubši radio ta dan ustvarjal svoj program. V Gali hali bodo tako nastopili DJ-i, ki tudi sicer tvorijo program bodisi kluba bodisi radia, nekateri pa so vpeti celo v oboje in bodo pripravili elektronsko-beatovsko-funkersko-hiphoperski eklektični program za odprte glave.

Vstopnina: 10 € za vse metelkovske klube

 

Ponedeljek, 25.11.2013 ob 20h

Dirty Skunks predstavljajo:
SHINING (Švedska)
STERBHAUS (Švedska)
CREST OF DARKNESS (Norveška)

Slovenije se žal drži črni rekord države, ki ima kar nadpovprečno število samomorov. Temu primerno se tukaj kot doma počutijo švedski suicidal black metalci, Shining.

Niklas Kvarforth in njegovi zvesti bojevniki res živijo za trenutek. Ker vedo, da je življenje minljivo in tudi pravijo, da ni prav posebej vredno, Shining predstavljajo ekvivalent glasbenemu dr. Kevorkianu. In vedo, da je tema občutljiva in resna. Zato so še toliko bolj udarni in nevarni, seveda v rock n roll smislu. Bend, ki je bil nekoč znan predvsem po odrskih ekscesih in brezkompromisni zvočni podobi, je z leti – kar smo lahko videli tudi na festivalu Metaldays letos – postal navidezno bolj umirjen. Kot bi poceni šok teater postal prefinjena karavana črnega humorja. Glasbeno se gibljejo nekje med black metalskim kaosom, punk vižami, rockovsko mastnočo in še čim – v živo pa so preverjeno, nenadjebljivi. Pričakujte vrhunski spremljevalni koncert – mogoče tudi vaš zadnji.

Z njimi bodo večer odprli švedski deaththrasherji Sterbhaus, ki delujejo vsaj malo bolj veselo in manj resno, vsekakor pa so eksplozivna metal sila, ter kultni norveški black metalci, old skul zveneči Crest Of Darkness, ki svet strašijo že od leta 1996.

Vstopnina: 20 € v predprodaji (Gala Hala na prireditvah, Master trgovina, On-Parole), 24 € na dan koncerta

 

Petek, 29.11.2013 ob 23h

UMEŠANA JAJCA

JOPA (Kopaj Ovo!, Rab, HR)
PIPS (D’Gelibters, Osijek)
DADO

Prvič v zgodovini Umešanih jajc bomo predstavili kar dva gosta – spodobi se, saj praznujemo (nekdanji) Dan Republike! Še naprej bomo smodili in pohali različne žanre v eni ponvici. Slišali boste, kako se lahko z veliko občutka med seboj prelivajo žanri, zbrani okrog breaka/breakbeata, od bigbeata, beata, nagroovanega hiphopa, elektra, drum’n’bassa do funka, soula in bolj organskih zvokov. V breakih še vedno iščemo plesno, zabavno komponento in se žanrsko ne omejujemo. Začimbe bodo letele izpod prstov osiješkega break privrženca in protagonista tamkajšnje urbane scene, DJ Pipsa, k vsesplošni pojedini pa bo prispeval še naš najljubši mešalec, didžej, ki je tako rekoč rojen za tovrstni dogodek, in sicer rabski manijak DJ Jopa. Domače sile bo tokrat predstavil gurman DJ Dado, znan ljubitelje beatov in breakov, dj, producent, MC in ljubljanska street legenda, ki stile meša že od rane mladosti. Vsi skupaj bodo kuhali v več kratkih setih in gradilo dinamiko za kar se da okusno serviranje plesnih melodij.
Vstopnina: 4 € do polnoči, 5 € kasneje

 

 

 

Zadnje NOVICE

 • Dejan Krajnc
  • Dejan Dogaja ob premieri nove skladbe:  “Raketa je točno takšna, kot je bilo mojih prvih trideset let – poskočna, turbulentna, zabavna in nepozabna.” Dejan Krajnc, ki ustvarja pod umetniškim imenom Dejan Dogaja, je ob koncu prejšnjega leta dopolnil 30. rojstni dan, ki ga je praznoval v krogu prijateljev in družine. Pravi, da si boljše zabave ne bi
  • 21.02.2024
 • Paul Grem
  • Predstavljajo ‘Tam nekje’, še zadnjo skladbo z albuma ‘Luč preteklosti’       Paul Grem. Foto Arhiv izvajalca.Paul Grem so svojo skupno pot začeli v domačem Kopru pred petimi leti. Prijatelji in glasbeni ‘sodelavci’ pri različnih glasbenih projektih so združili moči in se povezali v novo zasedbo, ki je nase opozorila že s prvo skladbo Nočem plesat sam, kateri
  • 21.02.2024
 • Balladerov
  • »Kdor ne sanja, ne ustvarja, ne čuti in ne živi«, je sporočilo, ki med vrsticami najbolje opiše Balladerov novi singel. Že dobro desetletje na slovenski sceni prisotni klavirski kantavtor Balladero, ki se je z lani izdanim albumom Neon Srce podpisal pod že tri avtorske dolgometražne plošče in več kot trideset skladb, nadaljuje čvrsto bero izdanih
  • 21.02.2024
 • Luke Basija
  • Pesem Skrito v raju je trenutno ena od le dveh pesmi v slovenščini na iTUNES TOP 100 (hit med mladimi), najpogosteje predvajana pesem Luke Basija na radijih (uspešnica v najširši skupini poslušalcev) in ena najbolj iskanih skladb v Sloveniji na aplikaciji SHAZAM (naključni poslušalci aktivno iščejo naslov in izvajalca skladbe).  Skladbo streamaj TUSpomnimo kaj je Luka
  • 21.02.2024
 • SLOVENSKI BOOOM!
  • ZMAGAL V 2. POLFINALU EVROVIZIJSKEGA IZBORA V SAN MARINU Skladba ‘Dance Like This’ prihaja na radie po sobotnem finalu.   Patrik Mrak, Luka Cvetičanin in Matevž Derenda so se med več kot 750 kandidati prebili v finale tekmovanja Una voce per San Marino (Glas za San Marino), kjer se bodo pomerili tudi z zvezdniki, kot so Loredana Berte,
  • 21.02.2024
 • Joker Out
  • Joker Out z novo skladbo predstavljajo še nepoznano stran benda.   “Everybody’s Waiting”           Ljubljana, 16.2.2024 – Tik pred veliko evropsko turnejo Joker Out predstavljajo nedvomno eno svojih najveličastnejših pesmi doslej – “Everybody’s Waiting”. To je prva izdaja skupine po njihovi začasni selitvi iz domače Ljubljane v London, kamor jih je peljala želja ustvarjanja novega albuma. “Everybody’s Waiting”
  • 17.02.2024
 • Gruzijski balet
  • Plesna mojstrovina, ki vzame dih:V Ljubljani ponovno gostuje Gruzijski nacionalni balet Sukhishvili 15. april, Gallusova dvorana, Cankarjev dom Produkcija ART PARTNER bo 15. aprila v Ljubljano ponovno pripeljala plesni biser, Gruzijski nacionalni balet Sukhisvili. Gledalce po vsem svetu navdušujejo z dih jemajočimi akrobacijami in plesnimi elementi, ki povezujejo tradicionalno folklorno dediščino z akrobatsko eleganco in sodobno plesno
  • 17.02.2024
 • 8. marec 2024
  • DAN ROCK ŽENA Z VELIKIM IMENOM SVETOVNE METAL SCENE!Naslednje leto bo festival vse-ženskih rock skupin Dan rock žena praznoval že 10. obletnico, toda praznovanje so organizatorke očitno pripravile že letos, saj iz Sao Paula v Braziliji, prihajajo v goste trenutno najbolj zaželene predstavnice thrash metala NERVOSA, ki bodo svojo evropsko turnejo začele prav v Ljubljani.
  • 17.02.2024
 • Žan Serčič
  • ‘Žan Serčič Live at Media Center’ prinaša 19 živih izvedb vseh Žanovih hitov in tretjega albuma ‘Ljubezenske igre’ .   Eden naših najbolj priljubljenih glasbenih avtorjev in izvajalcev vam ob valentinovem podarja svoj prvi koncertni album, ki je odličen prerez njegovega dosedanjega opusa. – V živo ga že lahko ujamete na koncertni turneji Ljubezenske igre po vsej
  • 17.02.2024
 • BOGUNOV
  • BOGUNOV – “Daj mi ruku /remastered”             foto I Klemen Udovč Skupina Bogunov na poseben način obeležuje Valentinovo! Na včerajšnji dan zaljubljencev so objavili remaster in videospot čustvene pesmi Daj mi ruku iz leta 2005. Naj vas osvežena verzija pesmi, ki pa je še vedno zvesta originalu, očara na nov način. Bogunov spretno kombinirajo svoj glasbeni izraz s čustvenim
  • 17.02.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021