Music24 - All day music

METALDAYS 21. – 27. JULIJ 2013, SOTOČJE, TOLMIN

metaldays 2013

 

KING DIAMOND, IN FLAMES, HYPOCRISY, ICED EARTH, WINTERSUN, SONATA ARCTICA, MAYHEM, ANNIHILATOR, IHSAHN, POWERWOLF, SUBWAY TO SALLY, MY DYING BRIDE, TURISAS, MESHUGGAH, OVERKILL, SOILWORK, METAL CHURCH, DYING FETUS, ALESTORM, SAMAEL CANDLEMASS, LEPROUS, AURA NOIR, LOCK UP, TSJUDER, LEGION OF THE DAMNED, PRIMORDIAL, ENSLAVED, SHINING, UNLEASHED, ENSIFERUM, TORCHE, MUSTASCH, ORANGE GOBLIN, PENTAGRAM, GRAVEWORM, ONSLAUGHT, SVART CROWN, SÓLSTAFIR, ANAAL NATHRAKH, BRUTAL TRUTH, EXHUMED, THE GATES OF SLUMBER, BLEED FROM WITHIN, BENEDICTION, EYEHATEGOD, EXUMER, ARKONA, TAAKE, 4ARM, NIGHTMARE, CRIPPER, STEEL ENGRAVED, COLD SNAP, ATTICK DEMONS, KISSIN DYNAMITE, BLIKSEM, META-STASIS, NYA, OTARGOS, DARK SALVATION, HERFST, BLOODSHOT DAWN, EMERGENCY GATE, PARASOL CARAVAN, THE ROTTED, MOUTH OF THE ARCHITECT, SPITFIRE, NEUROTECH, EXTREME SMOKE 57, SABBATH JUDAS SABBATH, AGAN, BLYND, ACID DEATH, RAVENBLOOD, UNDER THE ABYSS, KARLAHAN, VALLORCH, STORMCAST, MYSTERY, DRAKUM, IMPERIUM, AVICULARIA, DARKEST HORIZON, NEMESIS MY ENEMY, THE CANYON OBSERVER, GLORYHAMMER, FROM THE DEPTH, GONOBA, RISING DREAM, SPACE UNICORN ON FIRE, KARNAK, LAST DAY HERE, WITHIN DESTRUCTION, CHAINED PISTONS, RAPID STRIKE, INVERTED PUSSYFIX, CALDERAH, ARSEA, INCINERY, BLAAKYUM, THE LOUDEST SILENCE, CHRONOSPHERE, CALLING OF LORME, COMA, ETERNAL DEFORMITY, PHANTASMAGORIA, DICKLESS TRACY, REST IN FEAR …

METALDAYS 2013: 3-DNEVNE VSTOPNICE ŽE RAZPRODANE!

10. OBLETNICA METAL FESTIVALA NA NAJLEPŠI LOKACIJI V EVROPI, GLAVNI NASTOPAJOČI: KING DIAMOND, IN FLAMES, HYPOCRISY, ICED EARTH, WINTERSUN, SONATA ARCTICA, MAYHEM IN ANNIHILATOR!

Festival MetalDays bo letos na isti lokaciji kot nekoč njegova predhodna inkarnacija potekal že 10. leto!  V imenu tega res velikega jubileja bo od 21. do 27. julija 2013 na Sotočju v Tolminu res poseben izbor kakovostnih metal skupin, ki so trenutno na sceni. Še posebej lahko poudarimo velikana King Diamonda, poleg njega pa še skupine In Flames, Hypocrisy, Iced Earth, Wintersun, Sonata Arctica, Mayhem, Annihilator, Powerwolf, Samael, če naštejemo samo nekatere od kar 109 skupin, ki bodo letos nastopile na tem vrhunskem metal festivalu! Festival je brez dvoma postal unikatni evropski festival z neverjetno prelepo lokacijo in je tudi en prvih festivalov, ki ponujajo glasbeni program in zabavo kar cel teden!  Na voljo so že enodnevne in tedenske vstopnice. Količina je omejena, kar še posebej omenjamo iz razloga, ker zelo hitro pohajajo! 3-dnevne vstopnice so namreč zaradi velikega zanimanja že razprodane! Ravno izbor nastopajočih, svetovno znana prekrasna lokacija, vrhunska organizacija in 10. obletnica metal festivala na Sotočju prav gotovo vplivajo na letošnji velik interes!

MetalDays (od 21. do 27. 7. 2013), ki ga tako mediji kot obiskovalci označujejo za enega najlepših in najkvalitetnejših tovrstnih festivalov v Evropi, je med metal publiko postal sinonim za obiskovalcu prijeten festival in prve prave metal počitnice. Odlikuje ga prijetno naravno okolje z osvežujočima rekama Sočo in Tolminko, bližina pravih naravnih biserov, ki kot magnet vabijo predvsem tuje obiskovalce in nenazadnje senca bližnjih dreves, ki udeležence hladijo v vročem poletnem soncu. Presežki pa ne veljajo samo za slovenske in evropske razmere – festival je v devetih letih svojega delovanja postal svetovno znan metal dogodek in turistično izredno zanimiva počitniška točka. To dokazujejo tudi podatki, da festival obišče preko 12.000 obiskovalcev na dan, kar ga v slovenskem prostoru uvršča med največje mednarodne festivale.

Okrogla, deseta obletnica festivala, ki smo ga do lani poznali pod drugim imenom, bo letos pod zaščitno znamko MetalDays na sotočje bisernih rek postregla z znanimi imeni iz sveta težkih zvokov. Uspešna glasbena zgodba o heavymetalskih počitnicah je rajsko dolino med Sočo in Tolminko postavila na zemljevid najboljših festivalov v Evropi. Po skromnih začetkih, ko je festival obiskalo nekaj več kot 9.000 ljudi, se je lani v »peklenskem raju« skupaj mudilo 67.230 obiskovalcev. Festival z Občino Tolmin že vsa leta živi z roko v roki. Nočitve so julija v zadnjih devetih letih porasle za 20 do 30 odstotkov, spalne kapacitete so polne. Ne le v Tolminu, v vsej okolici. Do festivala nas loči samo še dober mesec in pol, ko se bo dolina Soče spet zatresla v divjih in mogočnih metal zvokih različnih zvrsti!

KING DIAMOND

Z neizmernim ponosom in veseljem napovedujemo headlinerja METALDAYS 2013. Prihaja KING DIAMOND! Eden največjih in najvpivnejših glasbenikov v heavy metalu, z absulutnim in nespornim kultnim statusom, bo zavladal odru na vašem metal oddihu. KING DIAMOND, ki sedi na svojem prestolu že več kot tri desetletja vam bo z svojim bombastičnim nastopom dokazal, da je njegovo kraljestvo večno. Za vrhunec letošnjega METALDAYS festivala nas čaka večer prvovrstnega heavy metala, ki ne more biti bolj spektakularen in epski. Priklonite se Kralju!

 

ANNIHILATOR

Skupina je stopila na sceno z debitantskim albumom “Alice In Hell”. So ena redkih skupin, ki je preživela od 80-ih do danes. Z vsako izdajo so se predstavili z iskreno in surovo močjo, odlikuje pa jih tudi neverjetna tehnika igranja in nastopi, ki še vedno veljajo za ene najboljših v svoji zvrsti. Annihilator so dali metal glasbi mešanico pravih metal rifov in odličnih skladb. Ne zamudite jih na MetalDays 2013!

 

HYPOCRISY

Hypocrisy so še ena velika skupina na MetaDays. Skupino je ustanovil Peter Tägtgren pred več kot dvema desetletjema in je še danes ena največjih švedskih death metal skupin. Po 4 letih premora so izdali album “End Of Disclosure”, ki je nekaj najboljšega, kar skupina ponuja. Skupina je v vseh letih obstoja ostala brezkompromisna, kar bomo lahko v živo videli in slišali v Tolminu.

ICED EARTH

MetalDays bodo obiskali Iced Earth, titani ameriškega power/heavy metala. Zasedba, ki že več kot dve desetletji metal privržencem po celem svetu predstavlja svoje  silovite himne, polne masivnega zvoka kitar in nalezljivih melodij, slovi po svojih strastnih in eksplozivnih nastopih, ki nikogar ne pustijo hladnega. Obeta se odličen koncert, namenjen vsem, ki prisegajo na power/heavy metal v klasični maniri in tudi tistim, ki so ta žanr do zdaj opazovali le z varne razdalje.

IN FLAMES

Na MetalDays 2013 se obeta peklenska vročina z najboljšo švedsko “izvozno” skupino v zvrsti melodičnega death metala, s skupino In Flames! Skupina ni znana le po sodobnem in z melodijami bogatem metalu, ampak tudi po sapo jemajočih živih nastopih z veliko akcije in energije. Ne bodite začudeni, če vas bo Andres Friden s skupino popolnoma obnorel!

 

SONATA ARCTICA

Sonata Arctica so eni najbolj pomembnih predstavnikov melodičnega power metala na mednarodni sceni. Zadnja plošča z naslovom “Stones Grow Her Name” je požela veliko navdušenje med ljubitelji te zvrsti. Recept za uspeh je posebna mešanica trdnih metal himen z mogočnim zborom, v kombinaciji z melodiko in posebno glasbeno tehniko. Nekaj posebnega za obiskovalce MetalDays 2013!

MAYHEM

Mayhem predstavljajo ene od pionirjev black metal scene na letošnjem festivalu MetalDays. Po 25 letih Attila in njegova nesveta zveza spet vztajajo iz brezna v alpsko dolino. Mayhem spadajo med preživele bende prvega vala norveškega black metala. Od nastanka leta 1984 so izdali 4 albume, nekaj EP izdaj in kompilacij.

WINTERSUN

Iz Finske, dežele tisočerih jezer, prihajajo Wintersun! Skupina, zbrana okoli vodje Jarija Mäenpääja, bo na letošnji MetalDays prinesla zimsko sonce.  Že s prvim albumom so presenetili ljubitelje metal glasbe s pesmimi, v katerih kombinirajo zvok skandinavske folk in tradicionalne glasbe z metal glasbo. Tudi z zadnjim albumom “Time Saga” so navdušili stare in nove privržence svojega zvoka, izdajo pa so razdelili na dve ločeni: “Time I” in “Time II”. Skupina vam bo na festivalu ponudila svojo nevejetno mešanico speed in heavy metala, kot tudi omenjenega skandinavskega zvoka.

IN MNOGE DRUGE SKUPINE …

Uradna spletna stran: www.metaldays.net

facebook/MetalDaysFestival

Predprodajna mesta:
bencinski servisi Petrola, Europark (Maribor), Hipermarketi Mercatorja, blagajna Križank, Kompasove poslovalnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovalnice Big Banga, e-Študentski servisi, kioski 3DVA, (K)kioski, blagajna Hale Tivoli …

Zadnje NOVICE

 • Nina Badrić
  • Trojni razlog za veselje? Zahvala gre Nini Badrić! Nina Badrić je z izidom njene nove pesmi napovedala novi album.     Ena največjih pop zvezdnic Nina Badrić je v teh dneh svojim številnim oboževalcem pripravila kar trojni razlog za slavje! Nina je namreč izdala nov singel ‘#onokad’, ki napoveduje novi studijski album in veliki koncert v Areni Zagreb, ki
  • 20.06.2024
 • THE SIIDS
  • THE SIIDS kot posebni gostje nove londonske indie rock atrakcije LEAP          THE SIIDS | Kristina Barišić  Reški duo THE SIIDS, Darko Terlević in Stanislav Grdaković, sta svoja dva albuma z odličnimi kritikami, predstavila s fantastičnim koncertom pretekli mesec v Pogonu kulture na Reki. Prvenec “Brutalist” je končno zaživel na odru, skladbe z novega albuma “I I” pa
  • 20.06.2024
 • Balkan Boys
  • Balkan Boys feat. Tomy DeClerque imajo ‘Romantic moment’ je bila sprva mišljena za Evroviziji 2024, a je usoda hotela drugače.   Foto: Rok Šuster Klik, klik VIDEO.  “Glede na to, da ni bila sprejeta, smo si željo in sanje po takšnem festivalu uresničili kar sami. Posneli smo videospot in se tako približali festivalu. Pesem vas bo spomnila na čase,
  • 20.06.2024
 • Alya z
  • Alya z novo skladbo – Hvala ker si Alya nas je ob začetku letošnjega poletja presenetila z novo zelo živo skladbo in pripadajočim videospotom, ki nosi naslov Hvala ker si – glasbo za pesem je napisal Raay, besedilo pa Tadeja Hlebd Salobir. »Moja nova skladba govori o sveži ljubezni in o tem kako ti pozitivna naravnanost lahko
  • 20.06.2024
 • Glasbeni dan
  • V petek, ko praznujemo prvi poletni dan in najdaljši dan na severni polobli, po vsem svetu praznuje tudi glasba! Slovenija se že enajsto leto pridružuje svetovni pobudi Fête de la Musique. Letos se praznovanju pridružuje 25 mest, kar je tudi največ v zgodovini praznika glasbe pri nas.   Mesta: Ankaran, Izola, Koper, Piran, Portorož, Smokvica, Črnomelj, Dravograd,
  • 19.06.2024
 • Samantha Maya
  • Samantha Maya napolnila Zorico in v živo predstavila svoj novi album.        Včeraj se je v polni Zorici v Ljubljani odvil koncert pevke Samanthe Maye, ki je z gostjo Stello in v družbi svojega banda, predstavila debitantski pred kratkim izdani album Sofia. ‘Sophia’ na digitalnih platformah.              Foto: Luka KranjeMaja je Samantha Maya na albumu Sofia združila 9 avtorskih pesmi,
  • 18.06.2024
 • Luce
  • “Biraš nas” je novo avdio-vizualno delo Luce, ki predstavlja tudi njen zadnji album “Fragmenti”.           »Biraš nas je ena tistih pesmi, za katero sploh ne vem, kako je nastala. Spomnim se le, da sem bila takoj prepričana o refrenu, kar se ne zgodi pogosto, a ko se je to najboljši občutek na svetu. Kot mini katarza; preplavijo
  • 18.06.2024
 • BOOOM!
  • #italodisco: BOOOM! V PORTOROŽU Z THE KOLORS!Ta četrtek pa s Flirrti na že razprodanem koncertu v Khislsteinu. BOOOM! bodo 15. 8. v sklopu Portoroških noči nastopili z The Kolors, eno najbolj vročih italijanskih skupin, ki postaja evropska atrakcija s hiti, kot so ‘Italodisco’, ‘Karma’ in ‘Un ragazzo una ragazza’. Poleti bodo nastopili tudi v Riminiju in Milanu,
  • 18.06.2024
 • BosaZnova
  • BosaZnova sta spet na začetku! Nova skladba ‘Kot, da je prvič’ z albuma ‘Terapija za pare’.        Ah poletje. Sproščeni, brezskrbni dnevi so pred nami. Dnevi, ko smo še malo bolj navihani, še bolj zaljubljeni in še bolj se imamo radi. Tudi BosaZnova. Album ‘Terapija za pare’, ki sta ga BosaZnova izdala lani, skriva skladbo, ki od ostalih še
  • 18.06.2024
 • Vzrock
  • FANTJE, KI OBOŽUJEJO HARMONIKO IN ROCK Ljubitelji slovenske narodno-zabavne glasbe ime Vzrock že zelo dobro poznajo. Njihovi vikendi so namreč zasedeni z nastopi in kljub svoji mladosti so fantje že kar nekajkrat stali na največjih odrih širom Slovenije. Nik, Tilen, Nejc in Gašper pa danes med svoje poslušalce pošiljajo novo skladbo Jagode in med, za katero
  • 18.06.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021