Music24 - All day music

“OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVAL” – 2. Izvedba

Sotočje, TOLMIN – Slovenija, 14.- 17. avgust 2013

Overjam

overjamfestival

 

 

 

 

 

K nam prvič prihajajo INNER CIRCLE, svetovne reggae zvezde!

 INNER CIRCLE

Med 14. in 17. 8. 2013 se v idilično naravo Tolmina ob sotočju Tolminke in Soče vrača reggae!

Največje reggae zvezde, med njimi Inner Circle ter Groundation, obljubljajo nepozabne štiri dni glasbe, sonca, kulture ter zabave!

 

Od 14. do 17. avgusta se bo na Sotočju v Tolminu odvijala druga izvedba OVERJAM INTERNATIONAL REGGAE FESTIVALA, ki ga prirejata kulturno društvo OVERJAM (Italija) in  KURZ ROCK VIBE (Slovenija) ter CIK KÜNSTLERHAUS (Avstrija).

Vstopnice so že v prodaji za 69,00 EUR do 16.6., 79,00 EUR do 16.7., 89,00 EUR do 13.8. ter 99,00 EUR na prizorišču. Vstopnice za posamezne dneve v predprodaji stanejo 25,00 EUR, na prizorišču pa 29,00 EUR. Overjam ponuja tudi “vikend paket” vstopnico (le petek + sobota) v predprodaji za 48,00 EUR, na prizorišču za 51,00 EUR!.

Ne glede na ceno vstopnic in števila dni je KAMPIRANJE BREZPLAČNO.

Na povabilo Overjam organizatorjev so se odzvale staroste reggae glasbe Inner Circle, ki so s svojimi uspešnicami Sweat (A La La Long), Bad Boys, Games People Play in nešteto drugimi desetletja osvajali mlado in staro širom sveta. Ob njih še tisti najbolj togi zaplešejo!

Ameriški Groundation so v reggae glasbo vnesli novo svežino ter s svojo barvitostjo zasloveli po celem svetu. Paša za ušesa in oči letos na glavnem odru Overjam Festivala!

Ker reggae ni le glasba, pač pa način življenja, Overjam skrbi tudi za kulturne dejavnosti – letošnji moto “Think green / Mislim zeleno” razkriva teme trajnostnega razvoja, sonaravnega gospodarstva ter pokriva različno tematiko, ki se tiče vseh nas, ne glede na državo, v kateri živimo. Koncerence s predavanji strokovnjakov, dnevne delavnice ročnih spretnosti, ozaveščanja o skrbi za naravo, živali in soljudi – vse to zajema skupno ime Overjam University.

V okviru festivala so predvidene številne čezdnevne dejavnosti, med drugimi tudi delavnice nevladnih organizacij, delavnice plesa, joge in bobnov ter pouličnih umetnikov in športne aktivnosti. Na prizorišču bo dovolj prostora tudi za stojnice za prodajo umetniških izdelkov, hrane in pijače.

Nastopajoči glasbeniki odražajo mednarodni duh tega festivala, ki bo občinstvu predstavil vse različne zvrsti reggae glasbe. Letošnji festival gosti številne slovenske izvajalce, med njimi BRO, Roots in Session, Raggalution, Freedom Fighters, Sell out ter mnoge druge!

GLAVNI ODER: Inner Circle (Jam) – Groundation (ZDA) – Anthony B (Jam) – Skarra Mucci (Jam)  – Protoje & The Indiggnation (Jam) – Mellow Mood (Ita) – Jamaram (Nem) – Jahcoustix (Nem) – Lion D (Ita) – Jah Sun (ZDA) – Momar Gaye (Sen) – Sun Sooley (Sen) – Rootsman I outta Train To Roots (Ita) – Millions Of Dreads (Avs) – Raphael (Ita) – Ras Tewelde (Ita) – Hornsman Coyote (Srb) – Quartiere Coffee (Ita) – Winner Rototom EU Contest: Dubheart (VB) in drugi!

Na glavnem odru bo v živo nastopil tudi odličen riddim band, ki ga bodo sestavljali najboljši slovenski glasbeniki, občinstvo pa bo ogreval Asher Selector iz Švice, ki bo dogajanje na odru povezal v celoto.

DANCEHALL AREA: Dreadsquad (Pl) – Earl iz Trojan Sound System (VB) – Benny Page (VB) – Deadly Hunta (VB) – Doctor Ring Ding (Nem) – Kali (It) – SuedMassive + Rebel Elements (Avs) – Bizzarri Sound (Ita) – Roots in Session (Slo) – Pakkia Crew (Ita) – Freedom Fighters (Slo) in drugi

DUB AREA: Channel One (VB) – OBF (Fra) – Melkizedek Sound (Švi) – Moa Anbessa (Ita) – Rockers Dub Master (Ita) – Roots Daughters (Slo) – Djane Sista (Slo) in drugi

STRANSKI ODER: Maci’s Mobile (Ita) – Jammy Youth & Lazy Face (Bul) – Dub Spencer & Trance Hill (Nem) – Waipatu (Hrv) – Bro (Slo) – Arawak (Ita) in drugi

BEACH YARD: številne skupine in DJ-i iz vse Evrope bodo nastopile ob reki Soči v popoldanskih urah.

Overjam bo letos predstavil tudi nekaj novosti za obiskovalce, ki jih morda na drugih festivalih pri nas in na tujem še niste izkusili in dosedaj spoznali, zato bodite pripravljeni na nepozabno izkušnjo ter obilico dobre sončne reggae glasbe.

Festival, ki se odvija na stičišču treh držav, želi postati simbol integracije in miru ter združevanja v različnosti.

Bodi pristen in sproščen, pridi na OVERJAM!

Predstavljamo potrjene največje zvezde letošnjega Overjam reggae festivala.

INNER CIRCLE (JAM):

Z Grammy-jem nagrajen petčlanski band iz Jamajke je eden izmed najbolj spoštovanih svetovnih reggae skupin, katere uspeh sega vse do obdobja sedemdesetih. Njihovi unikatni, k popu usmerjeni zvoki in energični nastopi v živo žanjejo uspeh po celem svetu. Nastopajo tudi ob pop zvezdah in glasbenih ikonah kot so Elton John, Peter Gabriel, Van Morrison, Sinead O’Conner, The Black Crowes, Jimmy Page, Robert Plant, Carlos Santana in mnogi drugi. Na več kot dve desetletji dolgi poti se je skupina soočila z zmagoslavjem ter tudi tragedijo. Po tragični smrti v prometni nesreči vokalista Jacob Millerja leta 1980, se je band ponovno vrnil v studio po šestih letih z novim članom Caltonom.
V tem obdobju je skupina Inner Circle postala ena redkih skupin iz Jamajke, ki je imela turnejo v Združenih državah.  Skupina je dve leti zapored prejela nagrado Grammy za najboljši Reggae album – leta 1993 za “Bad Boys”, leta 1994 pa so prepričali z albumom Reggae Dancer, ki vsebuje pesem “Summer Jammin” iz filma Policaj iz Beverly Hillsa III, v katerem je glavna zvezda Eddie Murphy. Pesem “Bad Boys” iz nagrajenega albuma je dosegla nov nivo slave, ko so jo uporabili v filmu “Bad Boys” z Willom Smithom in Martinom Lawrencom.
Legende pravijo: “Vsi smo eno, neozirajoč se na naše različne ideje in glasba je najboljši način za predajanje sporočila enosti. Glasba je najvišji nivo komunikacije, presega politične, rasne, geografske razlike.”

Uradna spletna stran: badboysofreggae

Youtube

 

GROUNDATION (ZDA):

groundation1-1

Skupino so jeseni leta 1998 ustanovili Harrison Stafford, Marcus Urani in Ryan Newman. Člani zasedbe Groundation so se spoznali v okviru jazz programa pri Sonoma State University. Med letoma 1999 in 2001 je Harrison Stafford poučeval zgodovino reggae glasbe na omenjeni univerzi. Leta 1999 sta Stafford in Kris Dilbeck ustanovila Young Tree Records in izdala prvi album zasedbe Groundation z imenom Young Tree.

9-članska skupina ustvarja povsem nove reggae zvoke z jazz/funk trobili, mogočnimi južnoameriškimi in afriškimi poliritmikami in čustvenim vokalom. Njihovi koncerti v živo temeljijo na improvizaciji, v klasičnem jazz načinu, znani pa so tudi po svojih energičnih glasbenih nastopih. Skupina je pridobila mednarodno prepoznavnost in redno igra na večjih mednarodnih festivalih, kot je npr. Summerjam.

Uradna spletna stran: groundation

Youtube

 

ANTHONY B (JAM):

Glasbena pot Anthony B-ja se je začela v cerkvi v domačem Clarks Townu na Jamajki.

Leta 1992 je Anthony B zapustil domačo vas in se podal na sceno v Kingston. Začel je sodelovati z Little Devonom, ki ga je predstavil Richardu “Bell” Bello iz Star Trail Records. Iz sodelovanja je nastala kupica albumov in singlov, kot so “Repentance time”, “Fire pon Rome”, “One Thing”, “A De Man”, “Rumour” in “Raid di Barn”. Anthony B je nato svojo kariero nadaljeval z albumi ” Real Revolutionary”, “Universal Struggle”, “7 Seals”, “Black Star” in “Untouchable”. Poleg tega je sproduciral tudi tri samostojne albume: Street Knowledge, Thats Life in Life Over Death. Njegovi najnovejši singli so “Sleeping In the Rain”, “Satisfaction”, “Bad From Long Time” in “Teaser”.

Uradna spletna stran: anthonybmusic

Youtube

 

PROTOJE (JAM):

Leta 2010 je Oje Ken Ollivierre AKA Protoje začel sodelovati z “Don Corleon Records”. Po izdaji singlov “Dread”, “JA” in “Roll” leta 2010, je naslednjega leta izdal svoj prvenec “The Seven Year Itch”. Zaradi prvega singla iz tega albuma “Arguments” (2009) je zaslovel po vsej Jamajki. Leta 2011 je izdal nov album “Rasta Love” v sodelovanju Ky-Mani Marleyem. Album Seven Year Itch se je uvrstil na drugo mesto v Kanadi, tretje v ZDA in četrto v Franciji. Njegov drugi album “The 8 Year Affair” je izšel leta 2013. Prvemu singlu “Who Dem A Program” sta sledila še “This Is Not A Marijuana Song” in “Kingston Be Wise”.

FB spletna stran

Youtube

 

SKARRA MUCCI (JAM):

Skarra Mucci je jamajški glasbenik, znan kot eden najbolj vsestranskih pevcev svoje generacije. Skarra Mucci je nastopil na vseh svetovnih odrih in je sodeloval z najbolj znanimi svetovnimi pevci ter najboljšimi evropskimi producenti. V svoji karieri je izdal več sto singlov in komadov, med drugimi tudi: Emmer No, Rhymes After Rhymes, Bounx It Pon Me, Mad Again, Without Love, Higher Grade, Danger, Never Change, Sunshine, All My Life in številne druge. Leta 2007 je izdal svoj prvenec “Rise&Shine“, kateremu sta sledila še “912“ a.k.a. Hot Like Fire leta 2009 and “Skarrashizzo” leta 2010.

Spremljajte nas na uradnih socialnih omrežjih.

Uradna spletna stran: skarramucci

Youtube

 

Vse informacije so na voljo na overjamfestival (tudi v slovenskem prevodu!)

Predprodaja vstopnic na Eventim

Video napoved festivala

Dodatne informacije o predprodaji vstopnic so na voljo na elektronskem naslovu presales@overjamfestival.com .

Zadnje NOVICE

 • Joker Out@Helsinki
  • Joker Out v Helsinkih odigrali dveneobjavljeni pesmi – in nastal je popoln kaos!                   Skupina Joker Out je začela veliko evropsko turnejo “See You Soon” z dvema razprodanima koncertoma v Helsinkih. Finska publika je bila deležna še posebnega presenečenja – premierno izvedbo dveh povsem novih skladb, ki sta med oboževalci povzročili pravo nevihtno vzdušje! Učinek je
  • 05.03.2024
 • Boom!
  • PESEM SKUPINE BOOM! DOBILA ŠE VIDEO Skladbi ‘Dance Like This’ bodo že kmalu sledili slovenski singel, debitantski album in nastopi s prekaljenim bendom.        Teden dni potem, ko so med skoraj 800 tekmovalci iz 31 držv zasedli 5. mesto na evrovizijskem festivalu Una voce per San Marino, se Booom! še niso uspeli naspati. So pa med številnimi medijskimi obveznostmi uspeli sestaviti video,
  • 04.03.2024
 • Long Dumb Voices.
  • ‘Alone’ je prvi single, ki tokrat resno naznanja dolgo pričakovani prvenec mlade ljubljanske indie rock skupine Long Dumb Voices.     Bivši klubski maratonci Radia Študent v svojem prebujanju raziskujejo občutek osamljenosti, ki ga doživljamo kljub fizični bližini drugih. Spevne kitarske linije in optimističen aranžma spremlja kontrastno temačno besedišče vsiljivih misli, katerim prepogosto pustimo, da so naše vodilo.
  • 01.03.2024
 • Perpetuum Jazzile
  • PONOVITEV JUBILEJNE EKSTAZE BO V CELJU! 15. marca izideta nov singel in video Perpetuum Jazzile           Potem ko je celo leto 2023 praznoval 40-letnico delovanja, izdal album ‘Smells Like …’ in šopek singlov, leto pa kronal s štirimi razprodanimi koncerti v Cankarjevem domu, je Perpetuum Jazzile že dobro ogret za novo serijo nastopov v Sloveniji in tujini. – Še
  • 29.02.2024
 • Siddharta X
  • Siddharta, ena največjih skupin v našem prostoru, so svoji zakladnici dodali 10. studijski album z naslovom ‘X’, ki sta ga pred nekaj meseci že napovedovali udarna ‘Prepovedana’ in baladno epska ‘1Minuta’. Naslov albuma namiguje, da so vse neznanke očitno skrite v številki 10, kar sovpada tudi s številom pesmi na albumu, ki ga je produciral
  • 29.02.2024
 • ZMELKOOW
  • Še dobro … da imamo Zmelkoow! Nova skladba in videospot ‘Še dobro’!Še dobro, da je usoda Zmelkoow namenila še nekaj časa in da se njihove črnoglede napovedi o koncu sveta niso uresničile.             Zmelkoow: Še dobro, da se dobro držijo. Foto: Tomaž PovodnikZmelkoow predstavljajo novo skladbo ‘Še dobro’. V svoji biti in osnovi je skladba skoraj ljubezenski
  • 29.02.2024
 • Victory
  • RAZHOD LEGENDARNE SKUPINE VICTORY Po 35 letih skupnega ustvarjanja se od skupine poslavlja eden od ustanovnih članov – Miki Vlahovič.             Po 35 letih nepozabnih glasbenih trenutkov, se razhaja legendarna skupina VICTORY. Od njih se namreč poslavlja eden od ustanovnih članov, Miki Vlahovič, ki trenutno intenzivno dela na svoji vedno bolj uspešni solo karieri. Razhod, kot poudarjajo, je
  • 24.02.2024
 • Dejan Krajnc
  • Dejan Dogaja ob premieri nove skladbe:  “Raketa je točno takšna, kot je bilo mojih prvih trideset let – poskočna, turbulentna, zabavna in nepozabna.” Dejan Krajnc, ki ustvarja pod umetniškim imenom Dejan Dogaja, je ob koncu prejšnjega leta dopolnil 30. rojstni dan, ki ga je praznoval v krogu prijateljev in družine. Pravi, da si boljše zabave ne bi
  • 21.02.2024
 • Paul Grem
  • Predstavljajo ‘Tam nekje’, še zadnjo skladbo z albuma ‘Luč preteklosti’       Paul Grem. Foto Arhiv izvajalca.Paul Grem so svojo skupno pot začeli v domačem Kopru pred petimi leti. Prijatelji in glasbeni ‘sodelavci’ pri različnih glasbenih projektih so združili moči in se povezali v novo zasedbo, ki je nase opozorila že s prvo skladbo Nočem plesat sam, kateri
  • 21.02.2024
 • Balladerov
  • »Kdor ne sanja, ne ustvarja, ne čuti in ne živi«, je sporočilo, ki med vrsticami najbolje opiše Balladerov novi singel. Že dobro desetletje na slovenski sceni prisotni klavirski kantavtor Balladero, ki se je z lani izdanim albumom Neon Srce podpisal pod že tri avtorske dolgometražne plošče in več kot trideset skladb, nadaljuje čvrsto bero izdanih
  • 21.02.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021