Music24 - All day music

PROGRAM KLUBA CHANNEL ZERO MAREC 2013

www.ch0.org

Ch0_logo_cbmail

 

 

sobota, 02.03. ob 21.00 – VIZA (ZDA), CAYNE (Italija)

Viza je pasoš v glasbeni poizkus povezovanja kulturnih, duhovnih in literarnih vplivov, glasbene nostalgije, modernega eksperimentiranja in socialnega preporoda. Gre za še en uspešen ameriški produkt imigrantov, ki so vstopili v globalno glasbeno sceno z eksplozivnim zvokom mednarodnega rocka, ki sloni na vzklikih in trobilih, ki se razprostirajo med vzhodno Evropo do bližnjim Vzhodom. Brigada sedmih mednarodnih glasbenikov iz Los Angelesa v čvrsto bazo rocka vnaša tradicionalne zvoke inštrumentov, kot je duduk, oud in različne perkusije, na odru pa jim s svojo karizmo poveljuje neustrašni voditelj K’noup. Ta fascinantna fuzija v kombinaciji z dramatičnimi in energičnimi živimi nastopi je zasedbi prinesla odmevnost širom sveta, nenezadnje so tudi pri nas že gostovali, zato ni prav nobenega razloga, da jim domače občinstvo ne bi uspelo prepričati še v tretje.

K’noup – vokali, 12- strunska kitara

Orbel Babayan – električna kitara, orglice, vokal

Shant Bismejian – električna kitara

Andrew Kzirian – oud

Alex Khatcherian – bas

Chris Daniel – tolkala, vokal

Hiram Rosario – bobni

 

www.experienceviza.com

www.facebook.com/vizamusic

www.reverbnation.com/viza

Italijansko navezo sta leta 1999 ustanovila Claudio Leo in Raffaele Zagaria, bivša člana skupine Lacuna Coil, ki sta zasedbo zapustila kmalu po izdaji prvenca. Pod imenom Cayne sta združila svoja talenta ter pri italijanski založbi Scarlet Records leta 2001 izdala prvenec “Old Faded Pictures”, s katerim sta pritegnila tudi širšo mednarodno pozornost. Projekt sta kasneje za nekaj let zamrznila, danes pa gothic rock zasedbo sestavljajo:

Claudio Leo – kitara

Marco Barusso – kitara, produkcija

Giordano Adornato – vokali

Andrea Bacchio – bas

Giovanni Lanfranchi – klaviature, električna violina

Guido Carli – bobni

www.cayne.it

www.myspace.com/cayne

Vstopnina: 12 eur z rezervacijo na www.ch0.org / 15 eur na dan koncerta

 

ponedeljek, 04.03. ob 22.00 – DubLab: Rootical Vibrations vol.6

/ Omega Vibes: Roots Daughters meet Bad Gal Forward!

Vsako leto se 8. marca po celem svetu praznuje mednarodni dan žena, ki ga v številnih državah praznujejo kot državni praznik. Dan žena je mednarodni praznik ekonomske, politične in socialne enakopravnosti žensk. Prvič so ga začeli praznovati leta 1911 v Avstriji, Nemčiji, Švici in na Danskem.

Današnja ženska je mešanica tradicionalnih vrednot in sodobnega stila. Jeskladišče neverjetne sile, ki prinaša barve življenja, sublimna podoba toplotein nepopustljive moči!! Ona je nekdo, ki jo je treba spoštovati in gojiti. Vpočastitev resničnega bistva ženske, ob mednarodnemu dnevu žensk, vas Dub Labvabi da skupaj z nami zaplešete ob različnih zvokih reggae glasbe z Selektorkami!! Pripravite se na večer roots, dub in dancehall glasbe ter se prepričajte kako izgleda ko ženske vzamejo stvari v svoje roke!!!

Bad Gal Forward Soundsystem je Reggae Dancehall Soundsystem iz Slovenije, ustanovljen marca 2009 in predstavlja najboljšo izbiro reggaeja z vsega sveta, od Rootsa in reggaeja iz Deviških otokov, skozi New Roots, do afriških pesmi in celo reggaetona, in tako naprej (nikoli nazaj!) do svoje najljubše izbire – Dancehall! Neverjetna raznolikost njihove reggae selekcije je vedno polna pozitivnih vibracij in energije, kar jim omogoča, da si oder večkrat delijo z različnimi soundsystemi in selektorji.

www.facebook.com/badgalforward?fref=ts

Roots Daugthers – Ideja za promoviranje Dub-a se jima je porodila decembra 2009.Najprej sta se pojavili na Dub Labu v Channel Zero na samostojnem večeru, kjer sta postopoma postali del Dub Lab Crew-ja. Od takrat sta nastopili na festivalih Seasplash, Life Celebration and Future Nature, Overjam in številnih klubih v Italiji, Sloveniji in na Hrvaškem.

www.facebook.com/pages/Roots-Daughters-Collective/146349458769834?fref=ts

www.facebook.com/dublabch0

Dubbing is a must!!!

Vstopnina: 2 eur

četrtek, 07.03. ob 21.00 – EWOK / promocija prvenca “No Time” (Kapa Records)

Lani je po domačih odrih zavihral sveži trio EWOK. V bendu so se našli klaviaturist, oblikovalec zvoka in didžej Miha Šajina, sicer član zasedbe Moveknowledgement, energični pevec Milan Jerkič, ki je med drugim glasilke uporabljal v bendu Intimn Frizurn ter vsestranski bobnar Luka Kuhar, ki smo ga lahko zasledili v raznovrstnih zasedbah, najraje pa omeni bend Na lepem prijazni.

EWOK je že v prvih mesecih obstanka prevetril domačo živo elektronsko klubsko sceno. Elektronski zvoki so sicer osnova, občasno tudi rockersko zvenečega tria, ki potuje od melanholično zasanjanega pa do preprosto zabavnega. Od hip-hoperskega pa do temačno šumečega. Ideja elektronskega woka je tako že dobro zavrela. Prvi singl Mr. Pacman, tako v zvočni kot tudi vizualni podobi napoveduje album No Time, ki pri domači založbi KAPA Records izide 28. februarja 2013.

Na promocijskem koncertu v ljubljanskem klubu Channel Zero bo poleg klasičnega cedeja, na voljo tudi omejena posebna edicija albuma.

Singl (brezplačen prenos) Mr. Pacman:  http://kaparecords.bandcamp.com/track/mr-pacman
Videospot za singl Mr. Pacman: www.youtube.com/watch?v=JpQThIamoa8
Soundcloud: http://soundcloud.com/ewokband/
Facebook: https://www.facebook.com/EWOKband
EWOK na kaparecords.com: http://kaparecords.com/artists/ewok/

Vstopnina: 5 eur

petek, 08.03. ob 23.00 – Everything goes

Tokratni Everything Goes vas bodo zabavali rezidenti Sunneh, Rope in Jerry.
Glede na to da je 8.marec dan žena, bo padla tudi kaka balada.

Vstopnina: 3 eur

ponedeljek, 11.03. ob 22.00 – DubLab: Golem Soundsystem

Vse skupaj se je začelo po tem ko sta producenta Tomec & Grabber (Golem) prejela vabilo za obdelavo pesmi “Million” skupine Boa. Ideja je bila, da se naredi težki crossover elektronike in električnih kitar, ker je tekst pesmi, čeprav je napisan v drugem kontekstu, zelo nazorno “oslikaval” trenutno politično situacijo. Kot vokal sta za to obdelavo poklicala Yurija, sicer vokalista v hrvaški zasedbi ST!llness, ki je s svojim edinstvenim stilom odlično “legel” v obdelavo komada.Tokrat se Golem prvič predstavljajo kot sounsdystem (Golem Soundsystem), zato velja izkoristiti to priložnost in se udeležiti tega dogodka. Skozi večer vas bodo popeljali skozi več varijant Dub-a in Drum’n’Bassa v Yurijevi interpretaciji vseh Golem komadov, vsemu skupaj pa bo piko na i dodal “live bass” z raznimi efekti ter live elektronika. Kako zvenijo Golem, lahko preverite na spodnjih povezavah.

 

Golem – Poštovana gospodo

Golem „Ledeno doba“

Golem “Promeni style”

ALBUM

Support: Rollking (Dub Lab Crew) – intro dub mix

Dubbing is a must!!!

Vstopnina: 3 eur

 

petek, 15.03. ob 23.00 – Bassline Nation vol.10 (Dazzle)

DJ’s / Visuals / Live Performance
Drum “n” Bass” / Breaks / Electro / Freestyle / Dubstep:

EIRON (Brejkschnitta) (Slo)
brejkschnitta
soundcloud.com/sweetext

MOOF (Zavod Kru ) (Slo)
soundcloud.com/wojgn
facebook.com/officalZavodKru

KRIS KYLVEN (BASSLINE NATION, KISSTHESOUND RECORDS) (Fr/Fin)
myspace.com/kylven
soundcloud.com/basslinenation
soundcloud.com/kylven

LESS THAN THREE (SLOVENIA LOVES BASS, BASSLINE NATION) (Slo)
www.soundcloud.com/less-than-three
www.facebook.com/DjLessThanThree?fref=ts
+
VJ MOLECULAR BRAIN VIOLENCE

facebook.BasslineNation
facebook.com/SloveniaLovesBass
youtube.BasslineNation
adrenalin.fm

Vstopnina: 7 eur

ponedeljek, 18.03. ob 22.00 – DubLab: DUBPSYDE LAB

Experiment med možnim in dejanskim (potencialnim in aktualnim), obravnavamo zvočno razmerje med bitnostjo in naključno (?) psihadelično pojavno lastnostjo. Analiziramo najsplošnejše strukture “biti” in vsega bivajočega metafizičnega prostora. Kolaboracija umirjene dubovske vibre z psihadelično neskončnostjo. Skratka barvit dubbing psihadeličnih zvočnih frekvenc skozi dubovske dimenzije v najzahtevnejšem tovrstnem zvočnem laboratoriju.

Labjockeys:

SHANTI / www.house-culture.eu/dj-shanti/

DJ GELUKKIG

CUiCH aka HiGHAGAiN

Dubbing is a must!!!

Vstopnina: 2 eur

ponedeljek, 18.03. ob 21.00 – THE PINEAPPLE THIEF (Velika Britanija) v Gala hali

V Ljubljano v ponedeljek, 18. marca, prihaja angleška skupina The Pineapple Thief, ki spaja vrline indie in progresivne rock glasbe. V okviru evropske turneje bo na odru sosednjega kluba Gala hala predstavljala svoj lanskoletni album „All The Wars“ in prihajajoči EP „Build a World“, ki tako kot predhodniki izide pri založbi Kscope (Amplifier, Porcupine Tree, Gazpacho, Anathema, Steven Wilson, Ulver).

The Pineapple Thief ustvarjajo od leta 1999, sicer sprva kot projekt pevca in kitarista/multiinstrumentalista Bruca Soorda, ki je do leta 2002 izdal tri samostojne albume, še preden se mu je v živo dokončno pridružila preostala zasedba, ki je takoj ujela frontmanov neusahljivi glasbeni žar in čar. V enaki meri pa je očitno že od začetka čutila tudi njihova zvesta poslušalska in kritiška baza, kar je bila vsekakor dobra popotnica, da ima angleški kvartet do danes že devet izdanih albumov in precej pester nabor EP-jev, kompilacij in live izdaj. Čeprav se je na prvi pogled vseeno zdelo, da The Pineapple Thief ne bodo nič več kot vrli učenci sosedov Radiohead, pa so prihodnje analize razbile ta enodimenzionalen pojem na koščke in razkrile večplastno sliko. Za večino primerjav je pravzaprav kriv Bruceov vokal, ki nezavedno preslikuje čutno dodelane vokalne tone, toda tam, kjer so Radiohead svoj zvok potisnili do meja, ki segajo nad tradicionalno rock formulo, je Bruce s svojo skupino v celoti sprejel surovost čustva, ki se lahko iztisne le iz kitare, basa, klaviatur in bobnov, in seveda 22-članskega epskega orkestra, ki je sodeloval pri zadnjem, lanskem albumu „All The Wars“. Tako kot ostali progresivni vodilci, recimo Pink Floyd in Porcupine Tree, tudi The Pineapple Thief razumejo, kako pomembna je v progresivni glasbi kvaliteta besedil oz. lirična izraznost. Nagrada za samo idejo pa je zato izražena v zadnjih diskografijah benda, še posebej pri „All The Wars“, ki je svetilnik izjemne kakovosti v žanr, ki je že tako krivoma razredčen z zavajajočimi etiketami.

TPT se iskreno predajajo prepletu progresivne, indie in space rock glasbe, pri čemer se stapljajo pravšnja uravnoteženost prelepih melodij, sodobnosti, besedil in prestrano polje atmosfer.

Predskupina (tbc)

pineapplethief.com

kscopemusic.thepineapplethief

thepineapplethief

The Pineapple Thief – Give it Back

The Pineapple Thief – Nothing at Best

The Pineapple Thief

Vstopnina: 12 eur rezervacija / 15 eur na dan dogodka

četrtek, 21.03. ob 21.00 – Galerija Ch0

Na marčevski otvoritvi se nam bo predstavila ustvarjalka Tea Skupek (ki jo znate poznati kot avtorico sedaj znamenitega hodnika v klub Channel Zero) z instalacijo “IZGUBLJENA FIKCIJA”. Razstavo tokrat zatvarja Milka Makivić.

Po otvoritvi muzika zagotovljena, vstopnine ni!

petek, 22.03. ob 23.00 – Mami’s Magic

Mami’s Magic vam tokrat odkriva tiho magijo iz domačega vrta. Zgodba domačega čarovniškega vajenca si je ob njegovi 10. obletnici aktivnega raziskovanja psihadeličnih urokov, in modrosti, zaslužila maratonsko pozornost od začetka do konca. Na specialnem “allnighter-ju” bo dj CUiCH predstavil odkrite, in z vami odkrival nove, dimenzije našega neskončnega glasbenega popotovanja.

sobota, 23.03. ob 22.00 – HellEktro: Art & Strategy

(tenebrous alternative clubbing)
NORA BETI

MARY (Zagreb, HR) / www.facebook.com/art.and.strategy

LUDVIK

TOMO vs. SCHEJTAN
Dress code: industrial, fetish, gothic, cyber, black

temnica.proboards
facebook/hellektro.official
myspace.com/hellektro

Vstopnina: 5 eur

ponedeljek, 25.03. ob 22.00 – KRAK IN DUB: DubLab 11. SEASPLASH WARM UP PARTY

KRAK IN DUB

SHECO

SHUGAMAN SELECTA

V sklopu mini turneje, ki najavlja 11.Seasplash festival, bo v ponedeljek 25.3. na Dub Lab večeru, v Channel Zeru na Metelkovi nastopil KRAK IN DUB, eden pd pionirjev jungle glasbe v Franciji, od koder tudi prihaja, ter gosta iz Pule, dj-a Sheco in Shugaman Selecta.

11.Seasplash festival se bo odvijal od 18.7. do 22.7.2013 na trdnjavi Punta Christo v Štinjanu pri Puli. Za vse ljubitelje reggae, dub, ska, rocksteady, dancehall, dubstep, jungle, drum’n’bass, hip-hop, elektronske in plesne glasbe, pozitivne in vesele atmosfere, plesa do jutranjih ur, sonca in morja, ki festival Seasplash naredi v idealno počitniško-festivalsko letovanje. Neodvisni Seasplash festival, je eden najdlje trajajočih hrvaških festivalov ter obenem tudi eden najbolj sproščenih glasbenih in lifestyle dogajanj v regiji. Odvija se na edinstveni lokaciji trdnjave Punta Christo v Štinjanu pri Puli, ki je obkrožena s prekrasnimi plažami in s pogledom na Puljski zaliv in narodni park Brioni, ki je postala tudi dom Seasplas Summer Cluba, ki je odprt od maja do oktobra.

KRAK IN DUB, pravi roots reggae junglist, je prišel že daleč po glasbeni poti in je eden originatorjev jungle scene v Franciji. Sodeluje z jamajškimi legandami kot so Capleton, Demolition Man, producira glasne riddime in bassline, njegov live set pa temelji na free flow-u in združuje roots in soul reggae. Svoj zvok širi po vsem svetu, z udarnimi sub zvoki diktira plesiščem vse od Juzne Amerike pa do Vzhodne Evrope in tako pridobiva na spostovanju s strani jamajških artistov ter inspirira novo generacijo junglist gibanja.
myspace.com/krakindub

facebook.KRAK-in-DUB/

facebook.com/FogataSounds

Krak In Dub – Rastaman

SHECO je mlad pulski DJ, ki se z mixanjem ukvarja od konca leta 2010 naprej. Je clan vsem dobro poznanega Seasplash Pula Crew-ja, ter sodeluje pri organizaciji partyjev na katerih so nastopali mnogi znani in neznani DJ-i. V njegovih setih prevladuje D’n’B in Jungle, ob nastopih na lokalnih partyjih ter festivalih Seasplash in Outlook, beleži številne nastope v Zagrebu, Rijeki, Trstu, Ljubljani…

facebook/seasplashpulacrew

SHUGAMAN SELECTA (KSSS/PU) – Puljčan, ki je na sceni od leta 2005, kot del King Shango Soundsystema. Je urednik PulaP reggae oddaje na hrvaškem radiu Pula, ki je na sporedu vsako nedeljo, selekcijo pa največkrat izbira med reggae ritmi od začetka pa do danes.

Vse informacije o Seasplash festival lahko najdete na spodnjih povezavah:

seasplash-festival

facebook/seasplashfestival

twitter.com/seasplash

youtube.com/seasplashfestival

Dubbing is a must!!!

Vstopnina: 3 eur

četrtek, 28.03. ob 21.00 – DISCO’N’ACTION (Hrv)

Če pričakujete band, ki bo preigraval zlizane disco priredbe, se motite. Če pričakujete band, ki se bo posluževal preverjenih disco funk ritmov ter zraven malce popeval, se motite. In če pričakujete, da je to še eden od bandov, od katerega nimate kaj pričakovati, se popolnoma motite. A če pričakujete nepričakovano, potem – dobrodošli na garažno–trance eksplozijo DNA.

Rock-disco-trance skupina Disco-N-Action aka DNA karakterizira spoj rock tradicije s sodobnimi elektronskimi smernicami, kot sta trance in novi industrial. Zvenijo kot mešanica The Young Guns, techno-rock obdobja Primal Scream, Ministry, zraven pa še malo Chemical Brothers, punka, metala, rocka, electro-industriala in raznih eksperimentov. Poseben vtis naredi njihov zvok in veščina njihovega igranja. Vse skladbe so plesne, nasičene s finimi elektronsko/techno vložki, brez vokala. Ves čas držijo plesni ritem, brez psihadelčnih vpadov. So močni plesni-rock romantiki, ki poslušalstvo držijo v uro in pol dolgi plesni idlili. Z glasbeno manijo so štartali iz rodne Reke, osvojili najprej Istro in nato celo Hrvaško.

disconaction
myspace/disconaction

Vstopnina: 5 eur

petek, 29.03. ob 23.00 – Elektroliza

 E.B.KING (Scienceofuse, Gumitwist)

OCULAR (Bio-mechanics, Elements)

MARYTHMETIC (Crobot Rec., Principia Audiomatica / Hrv)

LE CHOCOLAT NOIR (Disco Panonia / Intergalactic FM)

MARYTHMETIC aka Dj Mary je pionir in pomemben sotvorec prave elektronske in industrial scene na Hrvaškem, v kateri sodeluje od samega začetka, med drugim redno od konca 80’ih in 90’ih v legendarnom klubu KSET, domače občinstvo pa se ga morda bolje spomni kot pogostega gosta Aldovega (Borghesia) programa “Technodrom” klubu K4. Z več kot 20-letnimi DJ izkušnjami, goreči predanosti in z vedno varirajočim izborom glasbe Marythmetic okorišča svoje tehnične vrline, ki jih pili na matematično strukturiranih tech-elektronskih sekvencah in razpoloženjih, za premiero na prihajajoči Elektrolizi pa pripravlja elektro ritmično plesno norišnico z old school & new school electro vožnjo, podprto z obstranskimi industrijskimi zvoki.

djmary

principia-audiomatica

facebook/art.and.strategy

 LE CHOCOLAT NOIR, stari znanec in rezident programa Elektroliza DJ Yas, še vedno prisega na vinyle in electro. V Zagrebu je v zadnjem obdobju delil oder s Sneak-Thief-om in Delta Funktionen-om, še vedno pa redno vodi tudi radijsko oddajo na Intergalactic FM.

facebook.Elektroliza

Vstopnina: 4 eur do 24h / 6 eur

 

sobota, 30.03. ob 20.30 – Deathrashing Across Europe: INFEST (Srb), SPACE EATER (Srb), PANIKK (Slo)

30.3. se bo v anale Metelkovske zgodovine zapisal kot dan, ko smo bili  priča pravemu thrash metal masakru. V sklopu turneje »Deathrashing Across Europe« se  bodo namreč pri nas zopet ustavili srbski deathrasherji Infest, ki so eni vidnejših predstavnikov srbskega metala že od same formacije zasedbe v Jagodini leta 2003. Od takrat pa vse do danes, poleg številnih menjav v zasedbi, Infest zaznamuje odločna posvečenost oldschool death/thrash metalu in jasno izražena antikrščanska ideologija. Že v letu nastanka posnamejo prvi demo Inquisition, temu pa leto za tem dodajo še enega – Time to Die. S prvim albumom Anger Will Remain, ki ga izda Terror Blast Production, se prične tudi tesno prepletanje s še eno prepoznavno srbsko zasedbo The Stone;Kozeljnik in Demonetras na omenjenem ploščku prispevata solaže, kasneje pa se Infest pridruži tudi nekaj bivših članov te beograjske zasedbe. K vse večji prepoznavnosti banda v veliki meri prispeva tudi naslednja izdaja, EP Christ Denial, ki je deležen vsesplošnega odobravanja tako doma kot v tujini, prijateljevanje Vandala, frontmana in gonilne sile Infest, pa doprinese tudi do mednarodnih sodelovanj z Aadom Kloosterwaardom iz Sinister in Harryjem Maatom, znanem po plodnem sodelovanju z Vader. Omenjene pesmi izidejo na albumu Onward to Destroy, ki ga založi Grom Records/Zero Budget Production.

Na turneji, ki bo poleg slovenskih obredla še avstrijske, nemške, poljske, češke in seveda srbske odre, se jim bodo pridružili tudi beograjski thrash puritanci Space Eater, ki svoje začetke beležijo v letu 2004, ko so nastali na pogorišču zasedbe After Life. Že v naslednjem letu skupina na Radiu Beograd posname svoj prvi demo, Live in Studio 6. Temu v letu 2006 sledi še en, Bombs Away!, ki ga srbska izdaja revije Metal Hammer proglasi za demo meseca, svoj prvi album Merciful Angel pa v letu 2007 izdajo za švedsko založbo I Hate Records. V obdobju za tem na veliko koncertirajo ter intenzivno pripravljajo material za svežo ploščo, vse to pa v letu 2009 grobo prekine tragična smrt frontmana in ustanovnega člana skupine Boška »RNA« Radišića, ki se mu zasedba pokloni na izdaji Aftershock. Na omenjenem ploščku, ki ga leta 2010 založi kalifornijska Stormspell Records, namreč pri večini komadov uporabijo posnetke njegovega vokala. Zadnjo izdajo Space Eater zabeležijo v letu 2012, gre za demo Ninja Assassin.

Kot tretji pa bodo na odru Channel Zera nastopili domači Panikk, ki slovensko thrash sceno bogatijo že od svojega nastanka v letu 2008. Njihovi glasbi, ki jo močno zaznamuje vpliv starošolskega Bay Area thrash metala, smo bili lahko priča na v letu 2009 izdanemu demu in številnih koncertih po slovenskem klubovju. V začetku meseca pa so za slovensko založbo Metal Tank Records povili tudi svoj debitantski dolgometražec naslovljen Unbearable Conditions, ki je bil posnet pod skrbno producentsko taktirko vodje DYZ Sonic Temple Studia. Recenzenti z vseh koncev zemljevida so poenoteni: gre za izredno soliden, energičen in hiter izdelek tehnično podkovanih svežih glasbenih sil, ki popolnoma zaobjame duha ameriških velikanov osemdesetih. Panikk je gotovo zasedba, na katero je, medtem ko nadalje razvijajo lastno izraznost, treba biti pozoren.

Skorajda ni potrebno posebej poudarjati – obeta se prava starošolska thrash metal norija, ki jo bo za pravovernika kar blasfemično izpustiti.

Vstopnina: 10 eur z rezervacijo na ch0.metal@gmail.com / brez 12 eur

Zadnje NOVICE

 • Ogenj
  • Ogenj z novo skladbo »Perce«, ki je  hibrid med praznično pesmijo in uspavanko.            Ogenj je folk rock zasedba iz hrvaške Koprivnice, njihova glasba se vedno pogosteje vrti na slovenskih radijskih postajah. Novi singel je mešanica med uspavanko in pa praznično pesmijo.Pesem je posvečena pevčevi hčerki, ki se je že rodila peresno lahka. Deklica, lahka kot pero, je
  • 17.07.2024
 • Emil Memon
  • Emil Memon – “It’s a line…”S singlom Emil najavlja izid albuma “Jacki6”, ki bo izšel avgusta 2024.   Emil Memon –  Jackie 6Emil Memon s singlom »It’s a line …« najavlja izid novega albuma, ki ga jepoimenoval Jackie 6, po Jackie 60 klubu, ki se je v preteklosti nahajal v četrti “Meat packingdistrict “ na Manhattnu v
  • 08.07.2024
 • REGINA
  • REGINA – DANES NA MMS S SREČNO ŠTEVILKO 13             Kraljica festivalov se vrača na oder MMS.  Regina bo danes stopila na oder MMS, v drugačni luči, kot ste jo vajeni. Sama pravi: »Od festivalov sem se zavestno odmaknila, a  povabilu Ferija Lainščka sem se odzvala brez razmišljanja, ker je z njim tako lepo delati in letos praznujeva 20
  • 08.07.2024
 • SZJ – Anabe
  • SZJ – Anabel na MMS-u s poletno uspešnico Bilo bi lepo .           Anabel je na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca, ki jih je gostil portoroški Avditorij, predstavila novo poletno uspešnico ‘Bilo bi lepo’. 25-letna pevka je z ganljivo izvedbo navdušila tako občinstvo kot žirijo. 👉VIDEOSPOT SI LAHKO OGLEDATE TUKAJPesem ‘Bilo bi lepo’ pripoveduje zgodbo o ljubezni, ki
  • 08.07.2024
 • FOLK IDOLI
  • Zasavska rock zasedba se je na 43. festivalu Melodije morja in sonca predstavila s skladbo “Lejla”        Avdio – Folk idoli – LejlaFOLK IDOLI – LEJLA (DENIS HORVAT/ TADEJ PROSENC, DENIS HORVAT) Režija: TINA NOVAK Scenografija: MOJCA VILHAR Oblikovanje luči: GREGOR SMRDELJ – GRGA Oblikovanje vsebin za LED zaslone: DEN BARUCA (THENVISION) Glasbena producentka: KSENIJA KOS Mojster zvoka:
  • 08.07.2024
 • BEPOP
  • VALOVI MORJA BEPOP DEKLETA PONESLI NA 3. MESTO       Bepopovke Alenka, Ana in Tinkara so na letošnjem 43. festivalu Melodije morja in sonca navdušile z novo pesmijo, himno poletju ‘Valovi morja’. Gre za pesem s pozitivnim sporočilom, ki v sebi nosi močan poletni utrip. Pesem so močno začutili tudi poslušalci, strokovna žirija in radijske postaje ter ji namenile odlično 3. mesto. Valovi
  • 08.07.2024
 • LUKA NIŽETIĆ
  • LUKA NIŽETIĆ z novim singlom in videospotom – “Vrića sriće” razkrije pravi recept za poletno srečo.        foto: Petra Nižetić Za vroče dni nam Luka prinaša pravo nalezljivo, poletno, pozitivno, zabavno pesem ‘Vrića sriće’, ki jo je nedavno premierno predstavil na Melodijah Jadrana. Luka je na novem singlu ponovno združil moči z Branimirom in Marijem Mihaljevićem, avtorjema glasbe in besedila,
  • 06.07.2024
 • SANDRO BASTIANČIĆ
  • SANDRO BASTIANČIĆ in ‘NA RUBU SNA’!     Sandro Bastiančić – avtor fotografije; Robert KalčićReški kantavtor Sandro Bastiančić je z novim singlom ‘Na rubu sna’ še en korak bližje cilju na zadnji postaji te zgodbe – izidu  albuma z naslovom ‘Priča’.  Nova “laganica” izpod kitare Sandra Bastiančića z vokalnim pridihom Martine Majerle prinaša atmosferično balado, ki sprosti um in ga
  • 05.07.2024
 • TURISTI
  • Reški TURISTI z novim singlom“CALIFORNIA”      ‘California’ je drugi singel reških Turistov iz njihovega aktualnega studijskega dela – EP-ja “7”, na katerem so združili sedem enotnih skladb, ki skupaj z atmosfero in besedili tvorijo celoto. Vlado Simcich Vava, avtor glasbe in besedila, ki prepleta sanje in resničnost, s pesmijo poslušalcem ponuja drugačno dimenzijo zvoka, ki ponovno poudarja odličen
  • 03.07.2024
 • Zaljubljeni Dejan
  • PESEM JE PRVIČ V CELOTI NAPISAL SAM  Dejan Dogaja s svojim bendom danes predstavlja novo skladbo in videospot za pesem Obljubim. “Ta pesem je stara približno šest let. Takrat smo posneli tudi prvi demo posnetek, potem pa se iz tega ni zgodilo nič.  Vsake toliko časa sem se spomnil nanjo in jo komu pokazal, saj sem sprva želel,
  • 03.07.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021