Music24 - All day music

SCHENGENFEST 2014 – ZNANI ŠE NEKATERI HEADLINERJI

»VEDNO VEČJI, VEDNO BOLJ SEKSI.«

 Od petka, 1. 8. do nedelje, 3. 8. 2014,Vinica, Bela krajina

NA SCHENGENFESTU 2014 RAZKRITI ŠE 2CELLOS, MORCHEEBA IN DJAIKOVSKI! IN SVETOVNA ATRAKCIJA – DIE ANTWOORD

 Schengenfest

 

Nazadnje je bil razkrit največji »headliner« festivala Schengenfest 2014, ki bo letos že sedmo leto potekal v Vinici v Beli krajini, tokrat od 1. do 3. avgusta, skupina Die Antwoord! S ponosom napovedujemo še  vrhunski čelistični duo 2Cellos, ki je lani izdal odlično novo ploščo, nastopali pa so z imeni kot so Red Hot Chilli Peppers, Elton John in Queens of the Stone Age, tudi na največjih svetovnih odrih. Ljubitelje britanskega zvoka bo navdušila zasedba Morcheeba, prvič v Sloveniji z originalno pevko Skye Edwards, ki je po mnenju mnogih fanov skupine le ona tista, ki lahko vokalno zastopa skupino. Oboževalce elektronskih zvokov v kombinaciji z balkanskimi ritmi, pa bo razveselil nastop makedonskega didžeja ter avtorja glasbe Djaikovskega. Na Schengenfest pride z veliko zasedbo, v kateri so tudi trubači. Prihaja pa tudi že napovedana svetovna senzacija, južnoafriška zef skupina Die Antwoord! Gre za skupino, ki že od začetka obstoja narekuje in spreminja svetovne glasbene trend in predstavlja največje ime v zgodovini festivala. Zato ne zamudite cenejše vstopnice po 59,00 EUR, saj bo ta cena veljala le do 28. maja, v ceno pa je vključeno tudi kampiranje!  Kot že lahko slutite – za to ceno se obeta izjemno pester in kvaliteten program glasbenih skupin in didžejev ter bogat spremljevalni program tudi na tretjem odru ob reki, uživanje v Krajinskem parku Kolpa in v reki Kolpi. Še vedno velja, da gre za najbolj seksi in najbolj nor festival poletja, ki vam ponuja vsako leto več! Še posebej pa vas organizatorji opozarjajo na to, da kupujte vstopnice pri pooblaščenih prodajalcih. Že zdaj lahko rečemo, da gre za doslej najboljši izbor glasbenih skupin, pa še vedno niso razkrite vse! Kaj se še obeta na treh odrih Schengenfesta, glavnem, elektronskem in tistem na plaži, pa boste še pravočasno izvedeli! Vedno večji, vedno bolj seksi – Schengenfest 2014! Druge skupine še sledijo! Letos pa Schengenfest sodeluje tudi z zavodom Kino Šiška, z namenom predstavitve nekaterih sodobnih trendov iz svetovne glasbene scene.

2CELLOS

2cellos

Hrvaški čelistični duo 2Cellos, Luka Šulić in Stjepan Hauser, sta se od leta 2010 do danes zapisala v sam vrh na glasbenem nebu, od glasbenih zvezd. Pozornost sta prvič pritegnila omenjenega leta s skladbo »Smooth Criminal« Michaela Jacksona na Youtube, za tem pa je sledila bliskovita kariera, ki ju je popeljala na največje in najbolj eminentne odre na svetu. Že leta 2011 sta objavila izjemno popularen album, na katerem se nahajajo čelistične priredbe skladb skupin, kot so U2 (Where the Streets Have No Name), Kings of Leon (Use Somebody) in Nine Inch Nails (Hurt), kot tudi najprej omenjene skladbe Michaela Jacksona. Oba akademsko izobražena čelista z lahkoto izvajata tako znane klasične skladbe skladateljev, kot sta Vivaldi in Bach, kot tudi skladbe, ki se nahajajo na njunem zadnjem albumu iz leta 2013 z naslovom In2ition, skupin AC/DC (Highway to Hell), Coldplay (Clocks) in njune avtorske skladbe Orient Express.Album je produciral sloviti Bob Ezrin (Pink Floyd, Alice Cooper, Kiss, Deep Purple), na plošči pa gostujejo Elton John, Steve Vai, Lang Lang, Naya Rivera in Zucherro.

Njun uspeh je osnovan na virtuozni umetelnosti igranja čela, kot tudi izjemno energičnih nastopih na velikih koncertnih in festivalskih odrih, na katerih sta nastopila ob velikanih sodobnega popa in rocka, kot so Elton John, Red Hot Chili Peppers, Queens of the Stone Age in George Michael. Njun bliskoviti uspeh je bil po številnih nastopih na največjih odrih s klasičnim repertoarjem, ovenčan tudi z nastopi na Madison Square Gardnu, pariški Olympii, na diamantni obletnici angleške kraljice, na podelitvi emmyjev v Los Angelesu, kot tudi v največjih tv showih: The Tonight Show with Jay Leno, The Ellen DeGeneres., Lopez Tonight, TV Total s Stefanom Raabom …, bila pa sta tudi prva inštrumentalna umetnika, ki sta nastopila v izjmeno priljubljeni nanizanki Glee. Po številnih svetovnih odrih, jih bomo letos lahko videli in slišali v njuni izjemno energični in privlačni različici končno tudi na Schengenfestu 2014 v Vinici!

 

MORCHEEBA

Morcheeba je britanska zasedba, ki v svoji glasbi prepleta tip hop, rock, folk rock in downtempo. Od leta 1995 so ustvarili osem albumov, od tega sta dva prišla na lestvico najboljših 10 v Veliki Britaniji. Skupina velja za odlično koncertno in festivalsko zasedbo, ki je nastopala domala po vsem svetu, tudi na največjih festivalih.

Že sredi devetdesetih so opozorili nase s sladkim, svetlim in pretočnim vokalom Skye Edwards, podloženim s kombinacijo fusion, funk in blues glasbe, ki sta jo producirala brata Paul in Ross Godfrey. Trio so ustanovili leta 1995, ko se je Godfrey odločil, da se bo lotil avtorske glasbe po temu, ko je koproduciral ploščo Feelings Davida Byrna. A šele po temu, ko se jim je pridružila vokalistka Edwards, so kmalu izdali svoj prvi inštrumentalni demo posnetek, že leta 1996 pa so izdali dva EP-ja (Trigger Hippie in Music That We Hear), nato pa svoj prvi album Who Can You Trust? Kmalu so se podali na ameriško turnejo z zasedbo Live and Fiono Apple naslednje leto. Leta 1997 so izdlai še album Big Calm, leto kasneje pa Fragments of Freedom, na katerem sta gostovala Kurg Wagner (Lambchop) in raper Slick Rick. Leta 1999 je trio izdal zbirko uspešnic Parts of the Process, Skye Edwards pa je zapustila skupino. Leta 2005 se je skupini priključila pevka Daisy Martey (nekoč Noonday Underground), ko so snemali ploščo The Antidote, album, na katerem je umetelno kombinirana akustična glasba s psihadelično in pop glasbo. Dive Deep (2008) je bil album, s katerim so se očitno obrnili k folk glasbi, na njem pa so gostovali Thomas DybdahlJudie Tzuke in Bradley Burgess. Prvotna vokalistka Skye Edwards se je vrnila za album Blood Like Lemonade (2010) in je ostala v skupini še pri snemanju zadnjega albuma iz leta 2013, Head Up High, seveda pa jo bomo lahko v živo letos končno videli in slišali na Schengenfestu 2014!

MORCHEEBA foto1 srednja

 

 

 

 

 

 

 

 

DJAIKOVSKI

Djaikovski (nekoč bolj znan kot Kiril) je makedonski skladatelj in producent, znan po kombiniranju makedonske etno glasbe in elektronike. Omenjajo ga kot enega pionirjev balkanske elektronike, ustanovitvenega člana elektro benda Bastion in enega od članov legendarne makedonske skupine Leb i sol. Kiril nastopa z deset-člansko zasedbo s katero je v zadnjih treh letih nastopil kot glavni nastopajoči na največjih glasbenih festivalih v balkanski regiji (Exit, InMusic Festival, Greenfest, Urbanfest idr).

Kiril je danes najuspešnejši in najbolj priznan ustvarjalec elektronike z balkanskega področja. Njegov stil mešanja elektronike in vplivov makedonske ter balkanske etno glasbe sega v začetek devetdesetih let prejšnjega stoletja in od takrat naprej žanje odlične ocene. Kirilova glasba je bila vključena na številne kompilacije po celem svetu, remiksirali pa so jo znani glasbeniki, kot so Bushwacka, Dreadzone, Danny Briottet, Nathan Coles in mnogi drugi.

Kiril poleg solo albumov piše tudi glasbo za filme, televizijo in gledališče. Napisal, uredil in produciral je celotno glasbeno podlago za filme »Dust«, »The Great Water« (nagrajen kot najboljši »soundtrack« Filmskega festival v Valenciji 2005) in Balcancan ter dodatno glasbo za  »Shadows«. Napisal je tudi glasbo za gledališko produkcijo »Proud Flesh« in moderni balet »La Capinera«. Na Schengenfest pride z veliko zasedbo, v kateri so tudi trubači.

djaikovski

 

 

 

 

 

 

Die Antwoord

Die Antwoord (v afrikanščini pomeni ime skupine Odgovor) so letošnje veliko presenečenje Schengenfesta! So provokativni južnoafriški rap-rave – bolj natančno zef – trojec, utrganci, ki so le v 6 letih, odkar obstajajo, močno prevetrili glasbeno mainstream in alternativno sceno. In kar je doslej uspelo le redkim – iz južnoafriške ulične scene, so se prebili tudi na Zahodni glasbeni trg. Tako kot teksti, so tudi njihovi videospoti močno provokativni, tako duhoviti, morbidni, močni in sporočilni, njihova zgodba pa izvira iz življenja na revnejših ulicah južnoafriškega Cape Towna, kjer sta glavna protagonista skupine, belca, hitrojezični Ninja in pevka Yo-Landi Vi$$er z otroškim glasom, odraščala v naselju, ki spada na sam rob južnoafriške urbane družbe. Getovska glasba, začinjena z elektronskimi osnovami, ki so se razvijale zadnjih 20 let, je tako postala svojevrsten fenomen, t.i. zef glasba, ki je nekakšna mešanica rapa, ravea, rocka in hip hopa. Toliko prahu, kot so ga Die Antwoord dvignili s skladbami (in videospoti) Fatty Boom Boom, Evil Boy, Rich Bitch, I Fink U Freeky, Cookie Thumper! in drugimi, že leta ni nobena skupina, tako konsistentno in prepričjivo. V glasbi in spotih pa je čutiti vso multikulturnost, tako etnično, kot tudi socialno, da je morda mnogim že težko razumljivo, a glasba pojave tria Die Antwoord na odru, energičnost in pronicljivi samo-kritični humor, ki jih njihova glasba izžareva, pa dajo vetra slehernemu poslušalcu njihove glasbe, da se lahko dodobra razživi na živih nastopih, kar so dokazali na številnih svetovnih odrih! Letos prvič v Sloveniji, in na enem redkih letošnjih nastopov v Evropi, na Schengenfestu 2014 v Beli krajini, ob izidu njihove nove plošče, ki jo prav tako že nestrpno pričakujemo!

Die Antwoord

Internetna prodaja:

www.kartoteka.si

www.eventim.si

 

Predprodajna mesta:

RIC Bela krajina, Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija

 

 

Zadnje NOVICE

 • Yoko Nono
  • Yoko Nono predstavljajo debitantsko skladbo in videospot ‘Se ti zdi’!           Yoko Nono. Foto Rok MlinarYoko Nono so iz dnevne sobe, iz nočnih druženj in pogovorov o življenju in glasbi razvili in osnovali bobnar Blaž Horvat, kitarista Klemen Mlinar in Mark Žakelj, basist Nejc Klun ter pevec in tekstopisec Žan Koprivec Perjet. Vsak od njih je s
  • 28.03.2024
 • Kataya
  • »Vse, kar si zaželiš«Kataya ni le glasbenica, njen glas lahko prepoznamo v risanih filmih za naše najmlajše, saj se pevka med drugim ukvarja tudi s  sinhronizacijo najlepših animiranih filmov. Kot priznana vokalna igralka se je preizkusila v sinhronizaciji različnih Disneyjevih filmov in risanih serij za mlade.           »V tem delu zelo uživam, saj lahko tako pokažem različne
  • 28.03.2024
 • Big Foot Mama
  • Skupina Big Foot Mama v svojem 34. letu delovanja jadra na krilih novega, čisto svežega komada ‘Obseden z njo’. Pesem napoveduje naslednji, že deveti studijski album, ki bo predvidoma izšel prihodnje leto.         Foto: Tadej Kreft“Obseden z njo je zgodba o obsedenosti, ki tako močno zamegli razum, da vodi že skoraj v absurd … Pesem predstavlja nekakšno
  • 26.03.2024
 • ZLATI RAPETEK 2024
  • Program za starejše odrasle s področja hip hop kulture V letu 2024 Gala hala in Društvo Kapa premierno predstavljamo ZLATI RAPETEK, program za starejše odrasle, ki razširja vizijo in domet hip hop kulture.           Rap, beatbox, DJ-anje, beatmaking, ples in grafitiranje so pred 50 leti oblikovali mladostniško subkulturo, ki je z razcvetom prerasla starostni okvir in pustila močan
  • 26.03.2024
 • TINKARA KOVAČ in BAND
  •   Kino Šiška @26. oktobra ob 20. uri     Tinkara Kovač bo jeseni z original zasedbo v Kinu Šiška koncertno proslavila 20-letnico izida albuma O-range.  Tinkara Kovač se s koncertom v Kinu Šiška, 26. oktobra 2024, vrača na velike odre z all star zasedbo. Prav ob 20. obletnici izida albuma O-range je povabila takratno zasedbo (Matej Mršnik, Peter Dekleva,
  • 26.03.2024
 • MIRANA RUDANA
  • OZADJE 40 LETNE KARIERE LEGENDARNEGA MIRANA RUDANA »Vzponi in padci so del vsake glasbene kariere, tudi Miran jih je imel veliko«             Sreda, 20. marca 2024 – Cineplexx Ljubljana Rudnik – premiera dokumentarnega filma AMEN Premiera dolgo pričakovanega dokumentarnega filma “Amen” je v sredo zvečer pretresla dvorano Cineplexx Ljubljana Rudnik. Občinstvo je bilo priča ganljivi osebni zgodbi in glasbeni
  • 26.03.2024
 • REGINA
  •   Z NOVIM GLASBENIM STILOM IN Z NOVO SKLADBO “TE PLAVE OČI”             Regina napoveduje nov projekt v stilu elementov bossa nove, jazza in sambe. Prva skladba, ki najavlja tudi njeno novo ploščo se imenuje Te plave oči, v kateri je čutiti nove, barvite in pozitivne ritme in vibracije.  Pesem Te plave oči je izjemna kombinacija prekmurščine, za katero
  • 26.03.2024
 • Laka
  • LAKA Z NOVIM SINGLOM  ‘MAMA’ IN NAPOVEDJO IZIDA ALBUMA ZA ZALOŽBO DALLAS RECORDS! »Ženske morajo končno prevzeti svet, saj so ga moški popolnoma uničili. Živele mame!’Elvir Laković je s skupino Laka za hrvaško založbo Dallas Records izdal nov singel in videospot “Mama” ter napovedal skorajšnji izid istoimenskega albuma “Mama”. Na albumu bo osem pesmi, ki jih je
  • 25.03.2024
 • SENDI
  •   SVET UTVAR       Sendi, danes uveljavljena pevka, priznana jazzistka in učiteljica petja, nam po nedavni uspešni vrnitvi na pop glasbeno sceno predstavlja novo skladbo Svet utvar. V času tehno pop vala je bila Sendi kraljica slovenskih diskotek, z njenim največjim hitom Nemirna kri je na mah osvojila plesni podij in radijske frekvence.Sandra Klemm – Sendi je pred
  • 19.03.2024
 • FLIRRT – OSTANI ZA VEDNO
  •  Ljubezen, glasba, koncerti – in vse, kar je vmes. Po hitih ‘Kometa’ in ‘Ko leživa’ pošilja Flirrt v radijski eter in svetovni splet novo pesem ‘Ostani za vedno’. Po seriji manjših razprodanih dvoran se skupina že konec aprila vrača tudi na največje odre. ‘Ostani za vedno’ na spletnih platformah—>       ‘OSTANI ZA VEDNO’ je nova pesem skupine Flirrt,
  • 19.03.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021