Music24 - All day music

TRAINSTATION SQUAT – MAREC 2014

1.3. PUSTOVANJE S PIRATI S HRIBOV
7.3. SMELLS LIKE THE 90’S!
8.3. Koncert neuveljavljenih glasbenih skupin: RISING SKY, BRING ON THE    VANGUARDS
14.3. EYESBURN
15.3. KBO!, KRIK DISNEYLANDA
21.3. Alter rock koncert: SREČNA MLADINA, CHIKI LIKI TU-A
22.3. Metal koncert: SHUTDOWN, TELEPORT, CORDURA
23. – 27.3. Celotedenska brezplačna razstava: PAYPER SOUL
28.3. Zaključna prireditev razstave PayPer Soul: THE STROJ, DIDGE

Trainstation-squat

1.3. PUSTOVANJE S PIRATI S HRIBOV

Arrrrg!!!

Pirati s hribov so drvevši po reki Savi doživeli škandalozen žledolom. Jambor se je pod težo ledu šibil, vrvi so ječaje in kljubovale neusmiljenim silam narave, elektrike je že zdavnaj zmanjkalo. Počekirc Legat je bil presrečen ker ni bilo šuma luči!

Pri Globkem grlu, pri bes’nških čereh, je Stekli močerad zamenjal sirene na delovnem mestu (bila je prva sobota v mesecu) zato se je tulil:» Pazi sneh, bejžte preč!«

Pirati teh opozoril niso razločili zaradi penastih izbljuvkov Steklega močerada, zato so nadaljevali kaotično krmiljenje jambornice, nekateri so držali vrvi, drugi so gledali v zrak iskajoč belega goloba s palco v klunu, spet tretji pa so si mrmrali v brk: »jambor pokonc, pa baba u leže, to zdrži«, baje pomaga!

Narava pa je bila neusmiljena, veter je neusmiljeno bičal in pod Kalvarijo pa presenetizem, baba j rekla: »n’ morem več!« in jambor je padel preč.
Po pogledih sodeč, zaprepaden ni bil nihče preveč, ker je jambor padel na tire, pred njim pa je poslušno čakala dizeleca iz Salzburga in naj me koklja brcne, če to niso bili polni vagoni piva, ki jih je prevažala. Ker pa so imeli Pirati s hribov v bližini kmetijsko živilski kobinat, so ga dobrohotno odstopili za skladiščenje te žlahtne hmeljevine.

Zato vse rdeče kapice, škrate, semaforje, medicinske sestre ali karkoli si ga že bodi, vabijo na tekmovanje za žlahtne nagrade!

Z glasbo nas bosta zabavala hribovca Leu in HellFucker (rock’n’roll, reggae, hard rock, disco, alternative, punk rock, ska, metal, jugo rock, psychobilly, funk, indie, gothic, industrial).

Vstop prost!
facebook/event
7.3. SMELLS LIKE THE 90’S!

Smells Like The 90’s! je klubski večer, tokrat z glasbo iz 90-ih let! Vrnili se bomo v čas, ko je na vodilnih televizijskih postajah, kot sta bili takrat MTV in VIVA, kraljeval alternativni rock, ko je nič hudega sluteče rock zvezde iz 80-ih povozila grunge invazija, ko je melodični punk rock iz undergrounda čez noč prešel v mainstream, ko so vrhove glasbenih lestvic in diskoteke osvojila napol gola dekleta in fantje z novim plesnim fenomenom imenovanim eurodance, ko je znova oživel in prav tako umrl festival Woodstock,… in ko nam je Arnold Schwarzenegger ob zvokih Guns N’ Roses s fimskega platna v trdi angleščini zažugal tisti legendarni “I’ll be back”.

Za glasbeni izbor bosta poskrbela didžeja ALEX in HELLFUCKER.

Vstop prost!
facebook/event
8.3. Koncert neuveljavljenih glasbenih skupin: RISING SKY, BRING ON THE VANGUARDS

Rising Sky-band1

Projekt koncert neuveljavljenih glasbenih skupin se nadaljuje tudi letos! Tokrat se nam bosta predstavila Bring On The Vanguards iz Nove Gorice in Rising Sky iz okolice Kranja in Tržiča.

Rising Sky je petčlanska zasedba, ki prihaja iz okolice Kranja in Tržiča. Sicer igrajo že pet let, vendar aktivno sedaj vstopajo v tretje leto. Preigravajo rock in hard rock, imajo pa tudi nekaj več kot deset avtorskih komadov.

facebook/Rising Sky

Bring On The Vanguards je skupina iz Nove Gorice, nastala konec leta 2012 z namenom ustvarjati avtorsko glasbo po svojem okusu, z elementi stoner in alter rocka.

facebook/Bring On The Vanguards

Bring On The Vanguards-band

Vstop prost!
facebook/event
14.3. EYESBURN (Srbija)

Skupina Eyesburn je bila ustanovljena leta 1994. Prvi album, Freedomize, je bil posnet v živo v beograjskem klubu KST. V tem obdobju je skupina igrala pretežno v beograjskih klubih, občasno tudi v klubih drugod po Srbiji. V tem času so tudi začeli s snemanjem prvega studijskega albuma »Dog Life«. Zaradi menjav članov v skupini so nadaljevali kot trio in začeli raziskovati druge glasbene zvrsti (reggae, dub, drum&bass), s tem pa ustvarili svoj poseben zvok ter mešanico stilov. Njihova glasba je postala všeč mnogim in število oboževalcev se je začelo vzpenjati.

Posneli so soundtrack za mladinski film Munje in se tako predstavili širšemu občinstvu. V letih 2001 in 2002 so odigrali preko 400 koncertov predvsem v Srbiji, Makedoniji, Bosni in Sloveniji ter postali ena izmed bolj zanimivih skupin na glasbeni sceni bivše Jugoslavije. Skupaj s Tonyem Allenom so nastopili na EXIT festivalu v Novem Sadu. Kot gostje so nastopili v Begradu na koncertu glasbenika Lee Scratch Perryja, Burnin Speara in skupinami kot so Pro-Pain in Disciplin’ A Kitchme.

Kasneje je skupina posnela z reggaejem obarvan album »Gabau« ter album »Cool Fire«, na katerem so sodelovali z dub poetom Ank Steady Spearom, ki je napisal besedilo in z njimi tudi nastopal. Naslednji album »Solid« je izšel maja 2003 in je po mnenju tako oboževalcev kot tudi kritikov njihov najboljši album do sedaj. Njihova vse večja popularnost je vodila k vabilu Maxa Cavalere, da se mu pridružijo pri pesmi Moses na albumu Prophecy njegove skupine Soulfly in na evropski turneji leta 2004.

Na začetku leta 2007 je skupina naznanila odmor. Vse je bilo tiho do polovice 2011, ko je Eyesburn javno naznanil povratni koncert na Jelen Top 10 Tour 2011.
Po zelo ugodnih odzivih na ponovno združitev skupine tako s strani kritikov, kot tudi občinstva so Eyesburn poskrbeli za novo navdušenje z novo izdajo. »Reality Check« (2013) je dolgo pričakovani novi album legendarne srbske crossover zasedbe. Album prinaša 15 pesmi, pod katerimi se podpisuje producent Miloša Mihajlovića (Blaze Studios), mastering je bil rezaliziran s pomočjo Jensa Bogrena (Opeth, Amon Amarth, Katatonia, Devin Townsend, Soilwork). Po osmih letih od izdaje zadnjega albuma je za Eyesburn napočilo novo poglavje, čas je da preverimo realnost. Reality Check. Peace Metal.

Eyesburn
facebook/eyesburn.band

Prispevek: 10 €
facebook/event
15.3. KBO! (Srbija), KRIK DISNEYLANDA

Krik Disneylanda-band

KBO! je legendarna HC punk zasedba, ki je nastala januarja 1982 v Kragujevcu. Po nekaj odmevnih kasetnih izdajah v samozaložbi je leta 1989 izšel legendarni debitantski LP »Forever Punk« za grško založbo Wipe Out Records, ki mu je že čez leto sledil »Pozovi 93« za novosadski Start Today Records. V tem času so KBO! postali eno največjih imen na ex-Yu punk sceni in odigrali nešteto koncertov po celotni Jugoslaviji, pa tudi po Madžarski, Avstriji, Grčiji, Belgiji in Nizozemski s skupinami kot so Babes In Toyland, Political Asylum, Gorilla Biscuits in Emils. Po CD-ju »Za jedan korak«, ki je izšel leta 1992 za francosko založbo Oncra Records, so KBO! izdali še tri albume v samozaložbi, pripravljen pa imajo že tudi novi album z naslovom »Prosta proza«. Ves čas ostajajo zvesti hitremu in melodičnemu punk zvoku, katerega posebnost je odsotnost bas kitare, njihovi koncerti pa so vedno polni energije in pravi praznik za ljubitelje pristnega HC/punka.

facebook

Krik Disneylanda (Ljubljana, Vrtojba, Kranj) so nastali leta 1997 zgolj iz upora do “netoleratno bolane družbe in dolgočasja”. Nekoliko so menjali postavo, na treh turnejah igrali po skvotih, klubih, pubih in luknjah, ter pri slovenski underground založbi Plodna glava Records izdali split single s švicarskim crust punk bendom Hellboozers.

facebook/moredopetous

Prispevek: 8 €
facebook/event
21.3. Alter rock koncert: SREČNA MLADINA, CHIKI LIKI TU-A

Srečna Mladina-band

V preteklem letu je zasedba Srečna Mladina praznovala svojo 20. obletnico delovanja. V tem času so izdali že sedem albumov. Poleg tega so bili večkrat nagrajeni za različne dosežke na področju glasbe, plošče so bile večinoma ocenjene z zelo dobrimi ocenami, pravtako ovitki plošč, pa tudi videospoti so pobrali nekaj nagrad. Koncertno so bili v 20 letih ves čas aktivni, poleg nastopov v Sloveniji so večkrat nastopili tudi na področju nekdanje skupne republike, nekaj koncertov pa so odigrali tudi v vseh sosednjih državah in na Slovaškem. Med pomembnejšimi so nastopi na festivalu Sziget (H), Pannonian Challange (CRO), Vrbovske vetry (SK), Dni mesta Prešov (SK), Trieste film festival (I), Animateka (SLO)… Od začetne »punk na pop akorde« je skozi leta glasba mutirala preko vseh mogočih stilov od metal-rap-hip-hop-jazz-pop do današnjih rockerskih virtuoznih improvizacij. Njihova glasba je bila vedno (pre)drzna, poleg tega pa je v njej čutiti močno družbeno-kritično noto. V preteklem letu so Srečna Mladina s ŠODR teatrom in režiserjem Dejanom Spasićem sestavili popolnoma avtorsko gledališko predstavo, bolje rečeno rock-kabaret, Navajeni na šok. Glasba, ki jo v predstavah izvajajo v živo je že na voljo na CD ploščah (you tube). Za svoje delo so nedavno prejeli nagrado za posebne dosežke za glasbo na Linhartovem srečanju gledaliških skupin. Letos načrtujejo več nastopov v tujini in izdajo plošče, ki bo posneta na koncertih.

Gašper Gantar – bas kitara, glas
Peter Dekleva – kitara, glas
Andrej Zavašnik – bobni
Vladimir Mihajlović – kitara, glas

Chiki Liki Tu-a je slovaška alternativna glasbena skupina iz vzhodnega dela države, iz mesta Prešov. Gre za skupino, ki poleg tega, da ustvarja in igra svojo glasbo, skrbi tudi za pestrost glasbene kulture v svoji širši regiji na način, da v goste povabijo prijateljske zasedbe iz tujine. Mimogrede, gre za eno od bolj priljubljenih in cenjenih slovaških alternativnih zasedb. V svoji osemnajstletni karieri so odigrali več kot 1000 koncertov v 15 državah po Evropi. Pogled na seznam odigranih koncertov v klubih in na festivalih pa je več kot zavidljiv. Sodelovanje Srečne Mladine s slovaško skupino Chiki Liki Tu-a se je začelo s povabilom Srečne Mladine na Slovaško, kjer so jim CLT organizirali prvo turnejo po Slovaškem leta 2011. Seveda so se jim za to velikodušno potezo Srečna Mladina v zahvalo kmalu oddolžili s povabilom v Slovenijo in izmenjave so se vrstile iz leta v leto. Chiki Liki Tu-a so v Sloveniji že nastopili v Ajdovščini, Škofji Loki, Ljubljani in na festivalu Schengenfest. Letos se nam bodo predstavili v mariborskem Sachmu, v Trainstation Squatu v Kranju in v sežanski Podlagi. Takoj po slovenski mini turneji pa se Srečna Mladina odpravlja še na turnejo po Češki in Slovaški.

Chikiliki
youtube/frapko

Prispevek: 5 €
facebook/event
22.3. Metal koncert: SHUTDOWN, TELEPORT, CORDURA

Shutdown-band7
Novogoriška hard’n’heavy zasedba Shutdown, ki je z delovanjem pričela leta 2006, se je do danes uveljavila kot ena vodilnih v tej glasbeni smeri v Sloveniji. Kljub številnim kadrovskim menjavam imajo za sabo že številne uspešne nastope, na katerih so si koncertne odre delili z imeni, kot so Divlje Jagode, Requiem, Lene Kosti in mnogi drugi. Spomladi 2012 so končno izdali svoj studijski prvenec z naslovom »Heavy As Metal & Hot As Hell«, ki vsebuje tudi njihove že ponarodele uspešnice »Dedicated To Mars«, »Scream Machine« in »Desert«.

Shutdown
facebook

Teleport je sci-fi thrash metal zasedba iz Ljubljane, ki nekako nadaljuje glasbeno tradicijo legendarnih kanadskih posebnežev Voivod. Skupina je nastala leta 2010 kot trio, kateremu se je januarja 2012 pridružil še drugi kitarist. Oktobra 2011 so izdali demo »Galactic Usurper«, ki je tako doma kot v tujini naletel na izredno dobre kritike, jeseni 2013 pa je sledil nov demo zapis z naslovom »Stellar Damnation«.

facebook/TELEPORT
teleport.bandcamp

Cordura je nova slovenska progressive metal zasedba, ki je iz solo projekta kitarista Tima Drakslerja (ex-Eliminator, ex-Interceptor) v začetku leta 2012 prerasla v pravo skupino. Takrat je Tim izdal tudi EP na katerem je sodeloval nadarjeni vokalist César Andrés Vigouroux Gutiérrez (Rusted) iz Čila. Skupino sedaj sestavljajo še Uroš Apat (bas), Gorazd Planko (kitara), Grega Plamberger (bobni) in Nejc Heine (vokal). Fantje trenutno končujejo prvenec »Astral Projection«, ki bo izšel v samozaložbi.

https://www.facebook.com/CorduraOfficial
http://timdraksler.bandcamp.com/

Prispevek: 5 €
facebook/events
23. – 27.3. Celotedenska brezplačna razstava: PayPer Soul

Društvo Šenčurativa & Cosmic/Glitch v sodelovanju z društvom SubArt predstavljajo razstavo, imenovano PayPer Soul.

Otvoritev razstave: 23. marec ob 17h
Trajanje: 23.-27.3. do 22h, v petek, 28.3. pa sledi zaključna prireditev z industrialno zasedbo THE STROJ in lokalnimi glasbeniki DIDGE!

Društvo Šenčurativa:
Živimo v času ko vsak dela le za sebe in se ne ozira na druge. Če smo tako kapitalistično in individualistično mišljenje dolgo povezovali le z Ameriko, se že nekaj časa uspešno naseljuje tudi v duha prebivalcev dežele na sončni strani Alp.

Da to ne more trajati v nedogled, so ugotovili tudi člani Športnega in Kulturno-umetniškega društva Šenčurativa. V društvo so se povezali ljudje različnih profilov, ki pa jih vseeno druži misel, da je potrebno okolju in ljudem ki jih obkrožajo omogočiti boljši razvoj in življenje. Tako so zasnovali svoj program, ki je, kakor nakazuje že predpona Šporno in kulturno-umetniško, široko postavljen in poizkusa res vsakemu ponuditi možnost, da najde nekaj kar mu bo polepšalo dan.

V prvi vrsti, se člani društva, posvečajo mladim, saj lahko na Gorenjskem pa tudi drugje po Sloveniji opažamo pomankanje dejavnosti za ljudi v tem življenskem obdobju. Seveda pa se lahko društvu aktivno ali manj aktivno pridružijo tudi drugi. Namen društva je namreč ljudem predstaviti različne načine preživljanja prostega časa, prav tako pa vzpodbujati kritično mišljenje ter sprejamnje drugačnosti. Sprejemanje drugačnosti pa lepo z roko v roki pride tudi s sodelovanjem, tako bo del letnega programa namenjen tudi urejanju okolice ter pomoči tistim, ki si sami težje pomagajo. Nikakor se nočemo predstavljati za neke junake današnjega časa, veseli pa bomo že, če nam bo uspelo narediti vsaj majhen premik k boljšemu življenju vseh ljudi v naši okolici. Če si dovolim malo poigrati z prežvečeno besedno zvezo, bi lahko za temeljno načelo našega društva dejali: Naredite mi to deželo zopet… srečno.

Opis razstave:
Razstava PayPer Soul poskuša ustvariti prizmo skozi katero lahko pogledamo
na stanje duha v dandanašnji družbi. Skupek njenih nagnenj tako razstavi
na prevladujoče smernice in jih pokaže v groteski ekstrema. Želi vzbudti
prostor za kritično oceno smiselnosti dejanj sodobnega človeka ter njegovo
samorefleksijo. Kot taka ne daje odgovorov, kar je v navadi tiranom, temveč
želi, da le-te poiščejo obiskovalci sami.

Vstop na razstavo je brezplačen, vstopnina na zaključno prireditev pa znaša 5 €!

facebook/events

28.3. Zaključna prireditev razstave PayPer Soul: THE STROJ, DIDGE

The Stroj-band

Po celotedenski brezplačni razstavi sledi reciklaža z zasedbo The Stroj in lokalci Didge!

Ime The Stroj je skovanka angleške besede the ter besede stroj, ki pri izgovorjavi zveni kot angleška beseda destroy. Ime predstavlja glasbeno zvrst, ki jo je skupina ustvarjala v slogu industrijske glasbe.

Glasbeni kolektiv je nastal leta 1997 v Laškem. Na začetku je deloval kot osemčlanska tolkalska zasedba, katere inštrumentarij so sestavljali odpadni plastični in kovinski sodi, odsluženi strojni deli ter različna delovna orodja. The Stroj je postal prepoznaven predvsem po neposredno fizičnih ter udarnih glasbenih nastopih, temelječih na izraziti ritmiki izvenserijskih tolkal, spektakularni pirotehniki ter nenavadnih prizoriščih kot so kamnolomi, rudnik, predelan mestni avtobus ter različni industrijski objekti.

Aktualna zasedba:
Dare Hriberšek – sod
Nina Orlič – sod
Žiga Miklavc – sod
Matej Voglar – sod, hang
Stane Špegel – elektronika
Matic Kadliček – pajk
Fabijan Purg – kick
Primož Oberžan – vzmetni bobni, efektor, teremin, glas

Diskografija:
Ventilator (Strojmusic/Dallas Records, 1999)
Gremo! (Strojmusic/Dallas Records, 2002)
Cona/The Zone (Strojmusic/Dallas Records, 2006)
Metafonik (MKC Maribor, 2013)

youtube/TheStrojTV
the Stroy

Skupina Didge iz Kranja se giblje pretežno v art/prog rock vodah (vplivi Pink Floyd, Genesis, Tool, King Crimson, The Beatles, Steven Wilson, Van Der Graaf Generator…), spogledujejo pa se z najrazličnejšimi drugimi zvrstmi glasbe.

Prispevek: 5 €

facebook/events

Za pomladne mesece so v Trainstation Squatu zaenkrat že napovedani tudi ELVIS JACKSON, HORNSMAN COYOTE, WATAIN, ZABRANJENO PUŠENJE, EDO MAAJKA, DEAD DILDO DROME, MANNTRA in številni drugi.
 

Zadnje NOVICE

 • Jure Lesar
  • Jure Lesar in Krila ptice »LEP DAN«         Avdio – “Lep dan”Videospot in fotografije – “Lep dan” (Veruš Villangó)Poslušaj “Lep dan” na pretočnikihJure Lesar, obalni kantavtor iz Pirana ter neutrudni opazovalec življenja, nam predstavlja že peti singel in videospot iz prihajajočega tretjega studijskega albuma, ki bo izšel v jesenskem času letošnjega leta.Tokrat prvič izdaja singel skupaj s spremljevalno
  • 17.04.2024
 • Raiven
  • Raiven predstavila ožjo ekipo, ki jo bo spremljala na Evroviziji. Nov single in videospot ‘Ofelija’ Raiven je po zadnjem predevrovizijskem koncertu, ki je potekal v Stockholmu, v državi gostiteljici letošnjega izbora za pesem Evrovizije, dan preživela v družbi slovenskih medijev. V Cankarjevem domu, kjer bo konec tedna, v nedeljo, 21.4., pripravila koncert ob 10. obletnici kariere,
  • 17.04.2024
 • ROMAN VUKINA – Romc
  • Roman Vukina – Romc se predstavlja z novim singlom KJER AJDE VEČ NI.S samostojno kariero je pričel med korono, ko je napisal skladbo Svet se vrti, sledile so skladbe Kavalir, Verjamem v dobre ljudi in Edina si, na začetku letošnje pomladi pa se predstavlja z novo avtorsko skladbo. V pesmi se Roman spominja preteklosti in obuja spomine na otroštvo. Govori o realnosti današnjega sveta, kjer
  • 15.04.2024
 • Yoko Nono
  • Yoko Nono predstavljajo debitantsko skladbo in videospot ‘Se ti zdi’!           Yoko Nono. Foto Rok MlinarYoko Nono so iz dnevne sobe, iz nočnih druženj in pogovorov o življenju in glasbi razvili in osnovali bobnar Blaž Horvat, kitarista Klemen Mlinar in Mark Žakelj, basist Nejc Klun ter pevec in tekstopisec Žan Koprivec Perjet. Vsak od njih je s
  • 28.03.2024
 • Kataya
  • »Vse, kar si zaželiš«Kataya ni le glasbenica, njen glas lahko prepoznamo v risanih filmih za naše najmlajše, saj se pevka med drugim ukvarja tudi s  sinhronizacijo najlepših animiranih filmov. Kot priznana vokalna igralka se je preizkusila v sinhronizaciji različnih Disneyjevih filmov in risanih serij za mlade.           »V tem delu zelo uživam, saj lahko tako pokažem različne
  • 28.03.2024
 • Big Foot Mama
  • Skupina Big Foot Mama v svojem 34. letu delovanja jadra na krilih novega, čisto svežega komada ‘Obseden z njo’. Pesem napoveduje naslednji, že deveti studijski album, ki bo predvidoma izšel prihodnje leto.         Foto: Tadej Kreft“Obseden z njo je zgodba o obsedenosti, ki tako močno zamegli razum, da vodi že skoraj v absurd … Pesem predstavlja nekakšno
  • 26.03.2024
 • ZLATI RAPETEK 2024
  • Program za starejše odrasle s področja hip hop kulture V letu 2024 Gala hala in Društvo Kapa premierno predstavljamo ZLATI RAPETEK, program za starejše odrasle, ki razširja vizijo in domet hip hop kulture.           Rap, beatbox, DJ-anje, beatmaking, ples in grafitiranje so pred 50 leti oblikovali mladostniško subkulturo, ki je z razcvetom prerasla starostni okvir in pustila močan
  • 26.03.2024
 • TINKARA KOVAČ in BAND
  •   Kino Šiška @26. oktobra ob 20. uri     Tinkara Kovač bo jeseni z original zasedbo v Kinu Šiška koncertno proslavila 20-letnico izida albuma O-range.  Tinkara Kovač se s koncertom v Kinu Šiška, 26. oktobra 2024, vrača na velike odre z all star zasedbo. Prav ob 20. obletnici izida albuma O-range je povabila takratno zasedbo (Matej Mršnik, Peter Dekleva,
  • 26.03.2024
 • MIRANA RUDANA
  • OZADJE 40 LETNE KARIERE LEGENDARNEGA MIRANA RUDANA »Vzponi in padci so del vsake glasbene kariere, tudi Miran jih je imel veliko«             Sreda, 20. marca 2024 – Cineplexx Ljubljana Rudnik – premiera dokumentarnega filma AMEN Premiera dolgo pričakovanega dokumentarnega filma “Amen” je v sredo zvečer pretresla dvorano Cineplexx Ljubljana Rudnik. Občinstvo je bilo priča ganljivi osebni zgodbi in glasbeni
  • 26.03.2024
 • REGINA
  •   Z NOVIM GLASBENIM STILOM IN Z NOVO SKLADBO “TE PLAVE OČI”             Regina napoveduje nov projekt v stilu elementov bossa nove, jazza in sambe. Prva skladba, ki najavlja tudi njeno novo ploščo se imenuje Te plave oči, v kateri je čutiti nove, barvite in pozitivne ritme in vibracije.  Pesem Te plave oči je izjemna kombinacija prekmurščine, za katero
  • 26.03.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021