Music24 - All day music

ELVIS JACKSON in Happy Ol’McWeasel!

V Koper prihajata skupini ELVIS JACKSON in Happy Ol’McWeasel!

EJ-851-x-315

 

 

 

 

 

 

Oktober je dober: sobota, 17.10.2015 Koper-šotor-Koštabona, šotor 21.00, nastopajo: ELVIS JACKSON, Happy Ol’McWeasel, Perfect Strangers

Najbolj priznan, poskočen in energičen punk rock primorski band Elvis Jackson nadaljuje s promocijo novega in uspešnega albuma Radio Unfriendly v Kopru. Potem ko so album predstavljali tisočim navdušencem po Sloveniji in Evropi preko pomladi in poletja, je napočil čas, da se po dveh letih predstavijo tudi pred primorsko publiko v Kopru. Poleg novejših pesmi bodo pregovorno zabavni in udarni Elvisi postregli tudi z vsemi največjimi hiti iz 17-letne dosedanje uspešne in razgibane glasbene kariere. Njihovi koncerti so več kot  zgolj suhoparno rokersko nabijanje, saj kvartet premore izreden občutek za sodelovanje z občinstvom. Posebno atraktiven pa je vedno pristop in nastop frontmena Bude, medtem ko žanrsko Elvisi ne poznajo preprek, saj v njihovi glasbi lahko slišimo vse od punka, rocka, popa, reggaeja, hard cora, skaja in  metala.

Da bo večer popoln in da se boste primerno ogreli in uvedli v Elvis vragolije bodo poskrbeli odlični Štajerci, nori in poskočni, Happy Ol’McWeasel. Vesela druščina ljubiteljev piva in dobre folk punk rock godbe je prepričala že marsikje, tudi po Evropi, album pa so izdali tudi na Japonskem. Tokrat prihajajo predstavit svoj najnovejši, drugi album, “Heard Ya Say!”, ki počasi pridobiva fane vsepovsod po državi, napoveduje pa se mu tudi dobra  popotnica na tujem.  Brez dvoma vas fantje ne bodu pustili ravnodušne. Prvovrstno rock zabavo na tradicionalnem Oktober je dober pa bodo otvorili čedalje glasnejši in z ženskim rock vokalom prepoznavni domačini Perfect Strangers.

Program bo potekal od 09.00 do 04.00h.

Vstopnice v predprodaji od petka, 25.9.  ob 12.uri (Eventim) – do 9.10. posebna AKCIJSKA CENA 12,50€ (vključena je 1x pijača gratis)!

ELVIS JACKSON

zabavni, atraktivni punk rock in ska reggae ter metal tokrat v bolj zašiljeni punk rokerski verziji

Promocija novega albuma »Radio Unfriendly« (EJ Rec), s katerim je skupina navdušila vse punk rock ter metal in hard core poslušalce, v živem in uravnoteženem nastopu pa člani skupine poskrbijo tudi za vse ljubitelje tako melodičnih, baladnih in poskočnih  ter za vse sprejemljive in preverjene hite!

ELVIS JACKSON so v več kot petnajstletni glasbeni karieri ponudili 5 albumov in en EP album, posneli so tudi več kot deset videospotov, beležijo pa tudi preko 1.000 koncertnih nastopov, mnoge od the na tujem in nekaj tudi na najbolj odmevnih evropskih festivalih. Podatki, ki povedo veliko, obenem pa ne razkrijejo, kako poseben in glasbeno samosvoj je punk rock kvartet v svojem dolgoletnem ustvarjanju.

Tokrat, na težko pričakovanem petem albumu »Radio Unfriendly« je dominantna vsebina punk rocka, poskočnih in hitrih ritmov, metalskih riffov ter hard core agresije, vseeno pa vse v dinamično celoto poveže nalezljiva melodija in sproščena energija, ki je skupna vsem izdelkom Elvis Jackson.

“Radio Unfriendly” je v glavah nastajal dolgo, se razvijal in rastel, bil povratek jedra skupine k svojim začetkom in revizija punk rock zvoka, s katerim  so odraščali in  jih obkroža, niso pa pozabili na svoje primarne vzgibe ter inspiracije. Tudi za snemanje so si vzeli potrebni čas, zato so angažirali Roka Podbevška v studiu na Metelkovi, za miks je tokrat poskrbrel nemški priznani producent in tehnik ArneNeurand (Guano Apes, Subway to Sally,..), mastering pa je bil zaupan še eni legendi, Janezu Križaju. Epizodo imenovano “Radio Unfriendly” je v visokem slogu najavil prvi single in videospot “Any Place to go” in tudi največjim skeptikom je bilo takoj jasno, da so Elvis Jackson spet udarni, energični ter energični.

ELVIS JACKSON, prepoznavni po svoji energični mešanici punka, rocka, skaja ter reggae glasbe, so lanskega aprila predstavili svojo novo, tokrat EP izdajo 7 pesmi. V času, ko se je že tako velika ELVIS JACKSON družina povečala za še kar nekaj novorojenih članov, se je v zbirki EJ produkcije nabralo namreč nekaj zanimivih posnetkov. Zato so nam EJ postregli idealen Radio friendly soundtrack, EP izdajo “Window”, s katero smo veliko lažje dočakali kompleten album.

Predhodnji album “Against The Gravity ” je skupina uspešno predstavljala na največjih festivalih in večjih klubih po Evropi ter sosednjih državah, posnela pa ga je v sodelovanju s producentom Billom Gouldom iz Faith No More. Elvis Jackson so bili pri nas doma zasluženo deležni širše medijske prepoznavnosti, na tujem jih poznajo po nepozabnih in atraktivnih nastopih. Ne spreglejte jih, z novo izdajo »Radio Unfriendly« so še bolj glasni, odločni in prodorni.

Elvis Jackson so mnogi kritiki označili kot skupino, ki vas bo s svojo neposrednostjo, energijo, tehnično dovršenostjo in simpatičnostjo prevzela v trenutku. Obetate si lahko torej Radio Unfriendly showtime za vse, ki jim radijske postaje in  domače okolje socialnih omrežij ne morejo pričarati pravega koncertnega vzdušja!

HAPPY OL’McWEASEL

Happy Ol’ McWeasel so energičen folk-punk-rock bend. Recept za njihovo glasbo bi bil približno takšen: za osnovo vzameš keltske tradicionalne pesmi, ko pa jih zmanjka, spiješ liter viskija in napišeš lastno, pomnožiš ritem x10, bradate starce zamenjaš s podivjanimi pijanimi podlasicami in jim za zabavo daš v roke bobne, električne kitare, banjo, harmoniko in violo. Vse fino zaliješ z nekaj litri viskija in… vržeš vžigalico.

Nastanek skupine sega v leto 2007, ko se Gregor Jančič in Primož Zajšek odločita, da nadaljujeta svojo glasbeno pot in priložnostno za St. Patricks day slovenski publiki ponudita nekaj drugačnega.

Po dveh odlično sprejetih singlih Irish Rover in Hairy Grizzly Leta 2012 skupina izda visoko pričakovani debutni album z naslovom “NO OFFENCE”, ki predstavlja zaključeno celoto nekega obdobja v katerem se je band znašel po drugi strani pa nakazuje na novejše, še bolj samosvoje smernice. V besedilih je zaznati veliko mero socialnega čuta in družbene kritike, ne pozabi pa se na igrivo, veselo in nemalokrat sarkastično podajanje besed. Happy Ol’ McWeasel ohranjajo tradicionalni keltski melos, ki je aranžiran v visokooktanskem in iskrenem uličnem punk-rocku. Album NO OFFENCE je bil tako v Sloveniji kot tudi drugje po svetu odlično sprejet, posledično pa izbran kot eden izmed top albumov leta v najrazličnejših revijah, blogih in fanzinih (Ox Fanzine, The Punk Site, Outspoken Magazine, RockKultur Mag, The Playlist, Grinning Beggar, Paddy Rock, itd).

Skupina do leta 2014 preigra bolj kot ne celo Slovenijo in osvoji marsikateri evropski oder ter se poda na evropsko turnejo.  2014 vsekakor predstavlja prelomnico in nove izive saj se za skupino pričnejo intenzivno odpirati tuji trgi, tako v letu 2014 Happy Ol’ McWeasel podpišejo pogodbo z japonsko založbo Uncle Owen / Hats Unlimited Ltd., ki lansira album No Offence na police glasbene trgovinske verige Tower Records po Japonski.

Trdo delo skupine v letu 2014 ponovno obrodi sadove, ko pesem DANNY BOY pristane kot soundtrack v CBS-ovi ameriški TV seriji THE CRAZY ONES, kjer glavne vloge pripadajo filmskemu zvezdniku Robinu Williamsu, Sarah Michelle Gellar in Jamesu Wolku.

Leta 2014 se po festivalskih nastopih po Evropi in Sloveniji skupina ponovno zapre v studijo Epix Productions in posname album Heard Ya Say, ki izide 17. marca 2015. Za mastering albuma ponovno poskrbi nihče drug kot Mika Jussila (Apocalyptica, Nightwish, HIM) v legendarnem finskem studiju Finnvox. “Heard Ya Say!” je logično nadaljevanje prvenca “No Offence”, po drugi strani pa odkrivanje novih voda, ki peljejo čez divje čeri vse do sedaj neznanih svetov. Besedila odražajo družbeno kritičnost skupine in nagovarjajo posameznika, da je v slogi moč in da smo skupaj močnejši, bodisi za šankom ali v boju za boljši jutri.

Za fanti je uspešna promocija albuma v Sloveniji z nekaj razprodanimi samostojnimi koncerti, številnimi festivalskimi nastopi, nekaj ogrevanja na tujih odrih, ogromno prevoženih kilometrov, veliko prelitega švica in še več popitega piva. Fantje z velikim srcem, nalezljivimi pivskimi vižami in vedno energičnim nastopom, ki vas nikdar ne pusti ravnodušne! Pridružite se jim tudi tokrat in sproščeno zažurajte z njimi!

Zadnje NOVICE

 • Yoko Nono
  • Yoko Nono predstavljajo debitantsko skladbo in videospot ‘Se ti zdi’!           Yoko Nono. Foto Rok MlinarYoko Nono so iz dnevne sobe, iz nočnih druženj in pogovorov o življenju in glasbi razvili in osnovali bobnar Blaž Horvat, kitarista Klemen Mlinar in Mark Žakelj, basist Nejc Klun ter pevec in tekstopisec Žan Koprivec Perjet. Vsak od njih je s
  • 28.03.2024
 • Kataya
  • »Vse, kar si zaželiš«Kataya ni le glasbenica, njen glas lahko prepoznamo v risanih filmih za naše najmlajše, saj se pevka med drugim ukvarja tudi s  sinhronizacijo najlepših animiranih filmov. Kot priznana vokalna igralka se je preizkusila v sinhronizaciji različnih Disneyjevih filmov in risanih serij za mlade.           »V tem delu zelo uživam, saj lahko tako pokažem različne
  • 28.03.2024
 • Big Foot Mama
  • Skupina Big Foot Mama v svojem 34. letu delovanja jadra na krilih novega, čisto svežega komada ‘Obseden z njo’. Pesem napoveduje naslednji, že deveti studijski album, ki bo predvidoma izšel prihodnje leto.         Foto: Tadej Kreft“Obseden z njo je zgodba o obsedenosti, ki tako močno zamegli razum, da vodi že skoraj v absurd … Pesem predstavlja nekakšno
  • 26.03.2024
 • ZLATI RAPETEK 2024
  • Program za starejše odrasle s področja hip hop kulture V letu 2024 Gala hala in Društvo Kapa premierno predstavljamo ZLATI RAPETEK, program za starejše odrasle, ki razširja vizijo in domet hip hop kulture.           Rap, beatbox, DJ-anje, beatmaking, ples in grafitiranje so pred 50 leti oblikovali mladostniško subkulturo, ki je z razcvetom prerasla starostni okvir in pustila močan
  • 26.03.2024
 • TINKARA KOVAČ in BAND
  •   Kino Šiška @26. oktobra ob 20. uri     Tinkara Kovač bo jeseni z original zasedbo v Kinu Šiška koncertno proslavila 20-letnico izida albuma O-range.  Tinkara Kovač se s koncertom v Kinu Šiška, 26. oktobra 2024, vrača na velike odre z all star zasedbo. Prav ob 20. obletnici izida albuma O-range je povabila takratno zasedbo (Matej Mršnik, Peter Dekleva,
  • 26.03.2024
 • MIRANA RUDANA
  • OZADJE 40 LETNE KARIERE LEGENDARNEGA MIRANA RUDANA »Vzponi in padci so del vsake glasbene kariere, tudi Miran jih je imel veliko«             Sreda, 20. marca 2024 – Cineplexx Ljubljana Rudnik – premiera dokumentarnega filma AMEN Premiera dolgo pričakovanega dokumentarnega filma “Amen” je v sredo zvečer pretresla dvorano Cineplexx Ljubljana Rudnik. Občinstvo je bilo priča ganljivi osebni zgodbi in glasbeni
  • 26.03.2024
 • REGINA
  •   Z NOVIM GLASBENIM STILOM IN Z NOVO SKLADBO “TE PLAVE OČI”             Regina napoveduje nov projekt v stilu elementov bossa nove, jazza in sambe. Prva skladba, ki najavlja tudi njeno novo ploščo se imenuje Te plave oči, v kateri je čutiti nove, barvite in pozitivne ritme in vibracije.  Pesem Te plave oči je izjemna kombinacija prekmurščine, za katero
  • 26.03.2024
 • Laka
  • LAKA Z NOVIM SINGLOM  ‘MAMA’ IN NAPOVEDJO IZIDA ALBUMA ZA ZALOŽBO DALLAS RECORDS! »Ženske morajo končno prevzeti svet, saj so ga moški popolnoma uničili. Živele mame!’Elvir Laković je s skupino Laka za hrvaško založbo Dallas Records izdal nov singel in videospot “Mama” ter napovedal skorajšnji izid istoimenskega albuma “Mama”. Na albumu bo osem pesmi, ki jih je
  • 25.03.2024
 • SENDI
  •   SVET UTVAR       Sendi, danes uveljavljena pevka, priznana jazzistka in učiteljica petja, nam po nedavni uspešni vrnitvi na pop glasbeno sceno predstavlja novo skladbo Svet utvar. V času tehno pop vala je bila Sendi kraljica slovenskih diskotek, z njenim največjim hitom Nemirna kri je na mah osvojila plesni podij in radijske frekvence.Sandra Klemm – Sendi je pred
  • 19.03.2024
 • FLIRRT – OSTANI ZA VEDNO
  •  Ljubezen, glasba, koncerti – in vse, kar je vmes. Po hitih ‘Kometa’ in ‘Ko leživa’ pošilja Flirrt v radijski eter in svetovni splet novo pesem ‘Ostani za vedno’. Po seriji manjših razprodanih dvoran se skupina že konec aprila vrača tudi na največje odre. ‘Ostani za vedno’ na spletnih platformah—>       ‘OSTANI ZA VEDNO’ je nova pesem skupine Flirrt,
  • 19.03.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021