Music24 - All day music

Grajski koncerti

leskovar_00

Oto-Pestner-Foto-Tjasa-Oman srednja

 

 

 

 

 

GALA KONCERTNI DOGODEK – GRAJSKA NOČ ZVEZD POD ZVEZDAMI: OTO PESTNER S PESMIMI ELVISA PRESLEYJA IN LADO LESKOVAR S PESMIMI FRANKA SINATRE

OTO PESTNER IN THE LUCKY CUPIDS

Četrtek, 13. avgust 2015 ob 21.00,Grajsko dvorišče, Grajska planota 1, Ljubljanski grad, Ljubljana.

LADO LESKOVAR IN GIPSY SWING KVINTET

Četrtek, 20. avgust 2015 ob 21.00,

Grajsko dvorišče, Grajska planota 1, Ljubljanski grad, Ljubljana

OTO PESTNER PREPEVA ELVISA PRESLEYJA (13. 8.) IN LADO LESKOVAR PREPEVA FRANKA SINATRO (20. 8.)

–      ZVEZDI ZVEZDAM NA DVORIŠČU LJUBLJANSKEGA GRADU

Edinstveni ambient Grajskega dvorišča Ljubljanskega gradu bo v poletnem mesecu avgustu zaživel z dvema neprekosljivima slovenskima pevcema, ki obujata živi spomin na dve svetovni legendi. Oto Pestner z The Lucky Cupids bo v četrtek, 13. avgusta, ob 21.00, ob 80. obletnici rojstva Kralja rock’n’rolla Elvisa Presleyja to noč obogatil s svojo vrhunsko interpretacijo njegovih največjih, že zimzelenih pesmi, kot so Love Me Tender, Are You Lonsome Tonight, Heartbreak Hotel, All Shook Up, Devil In Disguise, Don’t Be Kruel, Love Me, Jailhouse Rock in mnogih drugih.

Že teden dni kasneje, v četrtek 20. avgusta, pa boste na istem prizorišču lahko doživeli najlepše skladbe legendarnega Franka Sinatre, ki se je rodil pred 100 leti, v izjemni interpretaciji Lada Leskovarja in Gipsy Swing kvinteta. Med skladbami tega nepozabnega ameriškega pevca, boste prav gotovo slišali pesmi, kot so My Way, Strangers In The Night, Moon River, All Of Me, Everybody Loves Somebody in številne druge legendarne skladbe, ki odzvanjajo po celem svetu tudi že 8 desetletij!

In ne pozabite: na voljo je omejeno število vstopnic, ki so že na voljo na spletni strani www.eventim.si in na njihovih prodajnih mestih po Sloveniji! Ne zamudite dveh izjemnih zvezdnih večerov na Ljubljanskem gradu, kjer bodo zvezde izvajale pesmi – zvezd!

OTO PESTNER – GLASBA ELVISA PRESLEYJA

OB 80. OBLETNICI NJEGOVEGA ROJSTVA

Oto Pestner in Elvis Presley – mnogi najdejo med njima kar nekaj povezav. Nenazadnje sta oba rojena v znamenju kozoroga (Oto – 4. januar, Elvis – 8. januar), seveda v različnih glasbenih obdobjih. Ko se je Oto rodil (1956), je v istem času Elvis objavil svoj prvi single za založbo RCA Victor, Heartbreak hotel/I was the one. Ko je Elvis (na žalost) leta 1977 umrl, je Oto v tem času izdal single ene svojih največjih uspešnic iz obdobja slovenske popevke, Vrača se pomlad.

V spomin temu velikanu je Oto posvetil dvojni album z naslovom Spomini na Elvisa, kjer je predstavil Elvisove najlepše balade v originalu in v slovenskih verzijah. Besedila za le-te je pripravil Tomaž Domicelj. Promocija tega programa je kmalu sledila na razprodanih koncertih Elvis je živ v sodelovanju z Rokom Ferengjo in njegovim bandom.

Oto Pestner je sodeloval s priznanimi svetovnimi imeni, kot so Golden Gate Quartet, Bobby McFerrin, Mercer Ellington, Dexter Gordon, New York Voices, Sheila Raye Charles, The Brown Sisters, Ladies of Song, B. B. King, Acappella, Ridgewood Baptist Choir, New Swing Quartet, Perpetuum Jazzile, Divas, Oliver Dragojević, The Eugster Brothers in mnogimi drugimi. V 45. letih delovanja je Oto

Pestner nastopil na okoli 10.000 koncertih v Sloveniji, Sovjetski zvezi, Avstriji, Nemčiji, ZDA, na Hrvaškem, Poljskem, v Švici, na Češkem in drugod. Oto Pestner je v svoji karieri izdal preko 45 solističnih albumov, s skupino New Swing Quartet nadaljnjih 45 albumov, z Alpskim Kvintetom preko 30 (nekateri prodani v milijonskih nakladah), ter sodeloval še na preko 50 različnih nosilcih zvoka.

Skupina The Lucky Cupids je bila ustanovljena leta 1994. Repertoar skupine zajema predvsem rockabillyjevsko glasbo s prizvokom petdesetih let v lastni interpretaciji. Nastopali so že po vsej Sloveniji v vseh večjih dvoranah in na festivalih.

LADO LESKOVAR – PESMI NEMINLJIVEGA

FRANKA SINATRE OB 100-LETNICI ROJSTVA

Poseben program Lada Leskovarja, ki ga izvaja s pomočjo Gipsy Swing kvinteta ob podpori dveh odličnih kitaristov, daje brezčasnim hitom Sinatre živahno in atraktivno preobleko. Lado Leskovar je posnel več kot 300 popevk in šansonov. Igral je tudi v nekaterih slovenskih filmih. Po končani nižji gimnaziji se je vpisal na Pomorsko srednjo šolo v Piranu, kjer je maturiral leta 1961. Svojo prvo glasbeno nagrado je osvojil leta 1963 na Slovenski popevki na Bledu s pesmijo Malokdaj se srečava. Leta 1967 je s pesmijo Vse rože sveta zastopal Jugoslavijo na tekmovanju za Pesem Evrovizije na Dunaju. Kot novinar in urednik je deloval na RTV Slovenija. Od leta 1998 je slovenski ambasador UNICEF-a.

Lado Leskovar je od sredine šestdesetih let, takrat je začel svojo pevsko kariero z zmago na oddaji Pokaži kaj znaš, ena osrednjih slovenskih pevskih osebnosti. Preizkušal se je v različnih zabavno-glasbenih zvrsteh, uveljavil se je v slovenskem, tedaj jugoslovanskem, in evropskem glasbenem prostoru (tu velja spomniti na njegovo izjemno pevsko kariero v Sovjetski zvezi in v nekdanji Jugoslaviji), pesmi, ki jih je pel na festivalih (tako na Slovenski popevki, kot v Opatiji in še kje), pa so bile velikokrat nagrajene z najvišjimi festivalskimi priznanji.

Omenimo naj le nekatere izmed festivalov, na katerih je Lado Leskovar nastopil z velikim uspehom, ob domačih so tu še mednarodni – Evrovizija, Intervizija, Glasba ne pozna meja, Jazz z Elizejskih poljan … Prepeval je še v Barceloni, Budimpešti, Moskvi, Montreauxu in seveda po vsej nekdanji Jugoslaviji. Za domače in evropske diskografske hiše je posnel vrsto plošč in kaset, v radijske fonoteke je tako prispeval več kot 200 pesmi.  Kar preko 300 posnetkov, plošč, kaset, nastopov na TV, festivalov, filmov je za Ladom. In jih bo še! Gotovo!

Njegova pevska kariera je bila povezana tudi s filmskimi vlogami, najbolj odmevna je bila v slovitem angleškem filmu Isadora, v katerem je zaigral ob Vanessi Redgrave. Angleška igralka se je priklonila pevcu in prijatelju Ladu Leskovarju, ko se je udeležila njegovega samostojnega koncerta v ljubljanskem Cankarjevem domu ob 30-letnici Leskovarjeve pevske kariere.

Lado Leskovar se je kot pevec uveljavil v mnogih zabavno–glasbenih zvrsteh, vsekakor pa je dosegel enega svojih pevsko ustvarjalnih vrhuncev z imenitnim interpretiranjem tako slovenskih, kot tudi svetovno znanih šansonov. Njegova doživeta tenkočutna interpretacija šansonov Zakaj, Glažek vinčka, Vagabund, Pismo za Mary Brown, Tvoje oči Marija, Nekoga moraš imeti rad, Nathalie, Nedelja na Orlyju, Otrok, Potraži me u predgradju, Poslednja postaja,  … – omenili smo le nekatere – ga je uveljavila kot imenitnega šansonjerja, ki mu je uspelo umestiti šanson tudi v slovenskem okolju. Tu pa najdemo tudi Leskovarjevo intimno in pevsko vezanost na nepozabno poezijo in šansone Franeta Milčinskega – Ježka. 

Neponovljiva večera na čarobni in elitni lokaciji, nepozabnih legend ameriške glasbe, Elvisa Presleyja in Franka Sinatre, dveh glasbenih Kraljev, v interpretaciji vrhunskih domačih izvajalcev Ota Pestnerja in Lada Leskovarja, bosta zagotovo nekaj prav posebnega, večera, ki se vam bosta za vedno vtisnila v spomin na poletje 2015, na poletje v grajskem ambientu pod zvezdami – na neminljive glasbene zvezde! Število vstopnic je omejeno.

Cene vstopnic:

v predprodaji 22,00 EUR,

na dan koncerta 25,00 EUR.

Predprodajna mesta:

Hiše vstopnic Eventim Si pa vse ostale bolje založene trgovine.

 

Zadnje NOVICE

 • IZŠTEKANI BOWRAIN
  • Pianist, komponist in glasbeni producent Tine Grgurevič BOWRAIN je nenavadna, široka, nepredvidljiva glasbena osebnost. Svojo večžanrskost, nadžanrskost, lahko bi rekli tudi nežanrskost bo predstavil v tokratni oddaji IZŠTEKANI na Valu 202. Na pot se podaja z več kot dvajsetčlansko posadko: z godalnim triom, s pevskim zborom in s številnimi gostujočimi pevci. Prerez skozi pestro delo
  • 19.04.2024
 • LUKA NIŽETIĆ
  • Z novim singlom in videospotom “Manistra na pome” preizkuša meje naše domišljije.    Dalmatinski glasbenik, master chef zmagovalec ter večni optimist, Luka Nižetić je objavil novi videospot ‘Manistra na pome’, v pripravi pa je tudi novi album.Govorimo o subtilni, nežni ter senzualno – plesno atraktivni skladbi, ki je podčrtana z ljubeznijo do tradicionalne dalmatinske jedi – testenin
  • 19.04.2024
 • DIMEK IN DAVOR KLARIĆ
  • Na samostojni glasbeni (stran)poti!Prvenec ‘Za žejne in srečne’ izide 13.4., novi single ‘Blues ob žici’. Jernej Dirnbek – Dimek in Davor Klarić izdajata ‘Za žejne in srečne’. Album je plod njunega šestletnega druženja, v okviru katerega sta snovala in ustvarjala glasbene zgodbe, ki bodo kmalu pred vami. Album uradno izide v soboto, 13. aprila, avtorja pa
  • 19.04.2024
 • Raiven
  • Barcelona, London, Amsterdam, Stockholm, Ljubljana … Malmö!Predevrovizijska vročica se je iz Madrida preselila v Barcelono in London. V roku 24 ur – in na zračni razdalji približno 1.139 kilometrov – je Raiven dva večera zapored hipnotizirala evrovizijsko občinstvo z Veroniko.“Oba dogodka sta bila zelo naporna, ampak nagrajujoča. V Barceloni sem nastopila na večjem prizorišču kot v
  • 19.04.2024
 • Orlek
  • Po več desetletjih Punca s Šohta spet in še vedno aktualna!Orlek in Matevž Šalehar – Hamo posneli novo različico kultne skladbe. ‘Punca s Šohta’, legendarna skladba še bolj legendarnih Orlekov, je danes še vedno in še kako aktualna. Prvič je bila objavljena pred skoraj tridesetimi leti, na tretjem, leta 1995 izdanem albumu Orlekov ‘Adijo knapi’. Danes
  • 19.04.2024
 • Ice on Fire
  • Ice on Fire leto 2024 nadaljujejo udarno. Tokrat z nekoliko drugačno skladbo, saj stoji na temeljih poezije Daneta Zajca, uglasbil in napisal pa jo je Gregor Strasbergar Stras že pred 10-imi leti.     “Ptice so naše sanje, naše upanje, in smisel življenja. Ne glede na to, kako sam si, kako težko ti je, kdo vse te kritizira,
  • 19.04.2024
 • Psihomodo pop
  • Psihomodo pop verjamejo v čudeže(ter v svoj novi album)! » V glasbenem ustvarjanju skupine Psihomodo pop ni zgrešenih metkov. Veliko njihov pesmi je vklesanih v kamen za vse večne čase, pesmi bodo čakale nove generacije, da se jih naužijejo. Do sedaj niti en njihov album ni doživel zavrnitve, ne pri občinstvu in tudi ne pri glasbenih
  • 19.04.2024
 • Fehtarji
  • Fehtarji ob premieri nove skladbe in videospota, v katerem se jim je pridružil tudi Denis Avdić: “25. maja pripravljamo največji open air spektakel pod gorami.” ZAN’GA DEJ…      FOTO: Žan Zajc, Innea StudioFehtarji, ki so se prejšnji mesec v Dallasu družili z Luko Dončičem, danes predstavljajo novo pesem in videospot z naslovom Zan’ga dej. Nova pesem napoveduje
  • 19.04.2024
 • BOOOM!
  • BOOOM! IZŠEL JE ALBUM ODISEJA Pesem ‘Avantura’ je Popevka tedna – 18. 4. v živo z bendom na Radiu Koper iz studia Hendrix – 15. 5. koncert v SiTi Teatru BTC Skupina BOOOM! se je v vikend podajala s svojo prvo Popevko tedna na Valu 202 (‘Avantura’), zdaj lahko končno prisluhnete njihovemu dolgometražnemu prvencu ‘Odiseja’, že v četrtek pa bodo album v zvoku
  • 19.04.2024
 • KATJA KOROŠEC
  • KATJA KOROŠEC z novo skladbo ‘Preberi me’ celi stare rane         Po lanskoletnem izidu njenega prvega albuma TI SI TA, bivša tekmovalka za naziv miss športa, Katja Korošec, na radijske valove in med svoje poslušalce pošilja skladbo PREBERI ME, ki prinaša močno sporočilo v preprostih besedah. Skladba Roka Lunačka in Krešimirja Tomca, se dotika teme izražanja čustev
  • 19.04.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021