Music24 - All day music

PO SCHENGENFESTU 2013

SCHENGENFEST 2013V petek 2.8.2013 se je začel težko pričakovani festival Schengenfest v Vinici, ki je trajal do nedelje 4.8.2013.Vrata kampa so se otprla že ob devetih zjutraj. Koncertni del pa se je pričel ob sedmih zvečer.

Prvi dan je minil ob postavitvi šotorov, druženju in pripravi na večerno dogajanje. Skupina Firefly je imela čast otvoriti festival. Slovenska skupina je odlično opravila svojo nalogo. Naslednji je bil Gušti, pod odrom se je že počasi nabiralo občinstvo. Ponovno nam  je postregel s kvalitetno glasbo in odličnim vokalom.schengenfest2013

 

MI2, sta obljubila, da bo med njihovim nastopom padel mrak, kar se je tudi zgodilo. Ko se je dan prevesil v noč in so temperature ozračja občutno padle je skupina dodobra ogrela staro in mlado pod odrom.

 

schengenfest2013

 

 

 

Za njimi je na oder prišla prva tuja skupina Gentleman & The Evolution, ki je v slogu reggae glasbe razplesala schengensko publiko. Z Nieti smo prepevali Dan za smrt in ostale uspešnice legendarne skupine.

schengenfest2013

Obiskali so nas tudi naši sosedje Hladno pivo, ki si s svojim nastopom zaslužijo naslov zvezde večera.

 

 

 

schengenfest2013

Publika je prepevala, skakala, plesala, skratka uživala. Prvo noč so zaključili Happy Ol ‘Mcweasle, ki so z avtorskimi in malo manj avtorskimi besedili poskrbeli za popoln zaključek prve noči festivala.

schengenfest2013

Elektro oder je prvo noč postregel z odlično house glasbo, ki jo že dolgo nismo slišali. Publiko so ob osmih zvečer začeli ogrevati Spin Riders, sledil je Magic Jay pred zvezdama večera ATFC z odlično vokalistko Liso Millet, ki je odpela tudi svojo največjo uspešnico Bad habit.

 

 

schengenfest2013

ATFC feat. Lisa Millett – Bad Habit, Schengenfest, 02.08.2013

 

 

 

Med čakanjem na eno največjih zvezd v elektronski industriji nas je ogreval Grant Richards. David Morales je prispel z krajšo zamudo za katero se je opravičil in tudi povedal da to ni bila njegova napaka.

 

schengenfest2013

Težko pričakovani set Davida Moralesa se je začel in kljub tehničnim težavam je obiskovalce pripeljal do ekstaze. Ponovno je dokazal zakaj ga uvrščajo v sam vrh elektro industrije. Pričaral nam je plesno – glasbeni spektakel.

David Morales – Schengenfest, 02.08.2013

 

V soboto je že zgodaj zjutraj sonce močno pripekalo, tako da se je dogajanje preselilo  na plažo ob reko Kolpo, ki je vsaj malo ohladila razgreta telesa. Dogajanje pa sta dodatno popestrila dvojec Paris meets Dubai, ki sta še dodatno zvišala temperature ozračja s svojim house setom in s plesnimi ritmi pospremila obiskovalce v še en nepozaben večer.

schengenfest2013

Čez dan pa so se lahko obiskovalci družili v raznih družabnih igrah kot tudi ob bobnarski delavnici, ki je potekala tudi v nedeljo in je bila kjub temperaturam zelo dobro obiskana. Dopoldne pa smo si oba dneva lahko ogledali tudi stand up nastope.

 

 

Koncertno dogajanje je v soboto začela skupina Imset. Sledili so vedno odlični Manouche, ki so s svojim zvokom in nastopom privabili obiskovalce iz svojih šotorov.

schengenfest2013

 

schengenfest2013

 

Uroš Perič je publiko ogreval pred nastopom Partibrejkersov.

schengenfest2013

Pevec skupine Cane nam je postregel s par pikrih komentarjev v njegovem slogu. Naslednje skupine ni bilo potrebno posebej predstavljati. Plavi orkestar so nam pripravilili nastop, katerega se bomo še dolgo spominjali. Naši stari znanci so Schengenfest popeljali v višave.

schengenfest2013

Slišali smo vse največje uspešnice skupine. Saša je kot vedno dal na odru vse od sebe. Vrhunec nastopa pa je bila nedvomno izvedba slovenske popevke Dan ljubezni, katero vsi dobro poznamo in jo tudi radi prepevamo. Skupina je bila nad sprejemom publike navdušena. Sledila je še ena skupina, ki je zaznamovala 80′ leta.

schengenfest2013

Denis & Denis, ki letos praznujejo tridesetletnico obstoja so s seboj pripeljali tudi novo pevko Ruby. Skupaj Z Marino Perazić sta poskrbeli za energičen nastop, ki je marsikomu pričaral občutek tega obdobja.

 

 

To noč je zadnje mesto pripadalo našemu Perotu. Lovšin je s Španskimi borci in pesmimi, ki so tako ali drugače vplivale na vsakega pozameznika posebej, pričaral nepozaben nastop.

schengenfest2013

 

 

 

 

 

schengenfest2013

Paris meets Dubai sta to noč otvorila elektro oder. Set podkrepljen s saksofonom, tablami, kongi in odličnimi vizualijami je bil prava paša za oči in ušesa.

Paris Meets Dubai – Schengenfest, 03.08.2013

Elektro oder so to noč zavzeli malo trši ritmi, tako da smo poplesavali ob energičnih ritmih dj-jev kot so Theejay, Hex, svetovno znani Pendulum dj set & Verse. Noč pa je v jutro prevesil Pete Jordan.

Nedelja se je začela, kot vsi dnevi na festivalu s hlajenjem v reki Kolpi. Dogajanje  na plaži pa je popestril Dj.

Bottomline je bil prvi ta večer, ki je začel koncertno dogajanje. S svojim Pearl Jamovskim zvokom je privabila kar nekaj obiskovalcev pod oder. Los Eexplozivos, ki so se naši publiki že predstavili s turnejo po Sloveniji, so nam predstavili kako zveni rock v španskem jeziku.

schengenfest2013

Z Sausages smo prepevali To mi deli, pred skupino S.a.r.s. se je pod odrom že zbrala precejšna množica obiskovalcev  v pričakovanju omenjene skupine. S.a.r.s. je naši publiki dodobra poznan in seveda nastop je bil odličen. Skupina je imela odličen kontakt s publiko kot tudi obratno.

schengenfest2013

Kill Kenny so ogrevali publiko pred nastopom svetovno znane zasedbe Skunk Anansie. Po prihodu dolgolasega basista na oder je na prizorišču zadonelo. Pevka skupine je pokazala kako se publiki streže, cel nastop  je energično skakala po odru.

schengenfest2013

Po bisu je polna zaupanja v obiskovalce skočila v publiko, ki jo je na rokah nosila od mešalne mize pa do odra. Nedeljski večer je nedvomno pripadal njej. Vsekakor nastop, ki nam bo še dolgo ostal v spominu. Festival je zaključila skupina Diskobajagi, ki so z mešanico vseh žarnov glasbe pripeljali do konca še en Schengenfest.

Skunk Anansie – Weak, Schengenfest, 04.08.2013

Elektro oder je tudi to noč rasplesal elektronskih ritmov željnih obiskovalcev. Ogrevali so nas Spin Riders, Vanillaz, sledila sta zvezdi večera Chris Lake in Joachim Garraud tudi onedv sta poskrbela za trše ritme elektronske glasbe. Noč je zaključil Exo Beltram & Friends.

schengenfest2013

Ne glede na to da se je koncertno dogajanje končalo, se je rajanje nadaljevalo pozno v jutro. Prav tako smo tudi letos tri dni iskali Marjana in ga tudi to leto nismo našli.

Schengenfest se je uspešno zaključil. Petek je nedvomno pripadel Hladnemu pivu na glavnem odru in Lisi Millet ter Davidu Moralesu na elektro odru. Soboto si bomo najbolj zapomnili po nastopu Plavega Orkestra in Perota Lovšina na elektro odru je kraljeval Pendulum. Nedeljo pa je ukradla Skunk Anansie. Skoraj dve uri dolg nastop, ki ni nikogar pustil hladnega v mrzli noči.

schengenfest2013

Festival je tudi letos imel par novosti. Nažalost je bil tudi to leto na voljo samo en šotor z boni za pijačo in hrano kar je na trenutke povzročilo precejšnjo gnečo. Zmedo pa so povzročili tudi dvojni boni za pivo. Pohvale organizatorju kot tudi vsem ki so sodelovali pri projektu.

Šesti Schengenfest tri dni sonca, kopanja in dobre glasbe je opravičil svoj sloves in dolgo se ga bomo še spominjali.

 

schengenfest2013

 

 

Foto: d-sounds

Tekst: N.P.

 

 

schengenfest 2013

 

 

 

schengenfest 2013

 

 

 

schengenfest 2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

 

schengenfest 2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

 

schengenfest2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

 

schengenfest 2013

 

 

 

schengenfest 2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

 

schengenfest 2013

 

 

schengenfest 2013

 

 

 

schengenfest 2013

 

 

 

 

 

Zadnje NOVICE

 • Nina Badrić
  • Trojni razlog za veselje? Zahvala gre Nini Badrić! Nina Badrić je z izidom njene nove pesmi napovedala novi album.     Ena največjih pop zvezdnic Nina Badrić je v teh dneh svojim številnim oboževalcem pripravila kar trojni razlog za slavje! Nina je namreč izdala nov singel ‘#onokad’, ki napoveduje novi studijski album in veliki koncert v Areni Zagreb, ki
  • 20.06.2024
 • THE SIIDS
  • THE SIIDS kot posebni gostje nove londonske indie rock atrakcije LEAP          THE SIIDS | Kristina Barišić  Reški duo THE SIIDS, Darko Terlević in Stanislav Grdaković, sta svoja dva albuma z odličnimi kritikami, predstavila s fantastičnim koncertom pretekli mesec v Pogonu kulture na Reki. Prvenec “Brutalist” je končno zaživel na odru, skladbe z novega albuma “I I” pa
  • 20.06.2024
 • Balkan Boys
  • Balkan Boys feat. Tomy DeClerque imajo ‘Romantic moment’ je bila sprva mišljena za Evroviziji 2024, a je usoda hotela drugače.   Foto: Rok Šuster Klik, klik VIDEO.  “Glede na to, da ni bila sprejeta, smo si željo in sanje po takšnem festivalu uresničili kar sami. Posneli smo videospot in se tako približali festivalu. Pesem vas bo spomnila na čase,
  • 20.06.2024
 • Alya z
  • Alya z novo skladbo – Hvala ker si Alya nas je ob začetku letošnjega poletja presenetila z novo zelo živo skladbo in pripadajočim videospotom, ki nosi naslov Hvala ker si – glasbo za pesem je napisal Raay, besedilo pa Tadeja Hlebd Salobir. »Moja nova skladba govori o sveži ljubezni in o tem kako ti pozitivna naravnanost lahko
  • 20.06.2024
 • Glasbeni dan
  • V petek, ko praznujemo prvi poletni dan in najdaljši dan na severni polobli, po vsem svetu praznuje tudi glasba! Slovenija se že enajsto leto pridružuje svetovni pobudi Fête de la Musique. Letos se praznovanju pridružuje 25 mest, kar je tudi največ v zgodovini praznika glasbe pri nas.   Mesta: Ankaran, Izola, Koper, Piran, Portorož, Smokvica, Črnomelj, Dravograd,
  • 19.06.2024
 • Samantha Maya
  • Samantha Maya napolnila Zorico in v živo predstavila svoj novi album.        Včeraj se je v polni Zorici v Ljubljani odvil koncert pevke Samanthe Maye, ki je z gostjo Stello in v družbi svojega banda, predstavila debitantski pred kratkim izdani album Sofia. ‘Sophia’ na digitalnih platformah.              Foto: Luka KranjeMaja je Samantha Maya na albumu Sofia združila 9 avtorskih pesmi,
  • 18.06.2024
 • Luce
  • “Biraš nas” je novo avdio-vizualno delo Luce, ki predstavlja tudi njen zadnji album “Fragmenti”.           »Biraš nas je ena tistih pesmi, za katero sploh ne vem, kako je nastala. Spomnim se le, da sem bila takoj prepričana o refrenu, kar se ne zgodi pogosto, a ko se je to najboljši občutek na svetu. Kot mini katarza; preplavijo
  • 18.06.2024
 • BOOOM!
  • #italodisco: BOOOM! V PORTOROŽU Z THE KOLORS!Ta četrtek pa s Flirrti na že razprodanem koncertu v Khislsteinu. BOOOM! bodo 15. 8. v sklopu Portoroških noči nastopili z The Kolors, eno najbolj vročih italijanskih skupin, ki postaja evropska atrakcija s hiti, kot so ‘Italodisco’, ‘Karma’ in ‘Un ragazzo una ragazza’. Poleti bodo nastopili tudi v Riminiju in Milanu,
  • 18.06.2024
 • BosaZnova
  • BosaZnova sta spet na začetku! Nova skladba ‘Kot, da je prvič’ z albuma ‘Terapija za pare’.        Ah poletje. Sproščeni, brezskrbni dnevi so pred nami. Dnevi, ko smo še malo bolj navihani, še bolj zaljubljeni in še bolj se imamo radi. Tudi BosaZnova. Album ‘Terapija za pare’, ki sta ga BosaZnova izdala lani, skriva skladbo, ki od ostalih še
  • 18.06.2024
 • Vzrock
  • FANTJE, KI OBOŽUJEJO HARMONIKO IN ROCK Ljubitelji slovenske narodno-zabavne glasbe ime Vzrock že zelo dobro poznajo. Njihovi vikendi so namreč zasedeni z nastopi in kljub svoji mladosti so fantje že kar nekajkrat stali na največjih odrih širom Slovenije. Nik, Tilen, Nejc in Gašper pa danes med svoje poslušalce pošiljajo novo skladbo Jagode in med, za katero
  • 18.06.2024

Naslednji EVENT

 • NAXATRAS
  • Četrtek, 26.10.2023 / Gala hala Škuc KSB & Društvo Kapa predstavljata: NAXATRAS (GR)           “All alone in this place of darkness I’m all alone in this place of darkness All alone I saw you were shining like a rainbow in my heart And all alone I saw dust of red all through my eyes” 1000Mods, Nightstalker, Tuber, Villagers of Ioannina City (tudi pri
  • 06.10.2023
 • IZŠTEKANIH 30
  • Legendarna glasbena oddaja Izštekani na Valu 202 letos praznuje trideset let. Vrhunec praznovanja bo 8. junija 2023točno ob 21.00 z velekoncertom Izštekanih 30 v ljubljanskih Križankah. Oder bo ob spremljavi izvrstnega sedemnajstčlanskega benda Smrdel Brothers Collective zavzelo petnajst eminentnih glasbenih izvajalcev, ki so tako ali drugače zaznamovali Izštekane. Že dolgo razprodani koncert boste lahko spremljali
  • 05.06.2023
 • PIVO IN CVETJE
  •  NA PIVO IN CVETJE PRIHAJA BONEY M! 14. – 16. julij 2023 @ Laško Rasputin, Ma Baker, Daddy Cool, Sunny, Brown Girl in the Ring, Kalimba de Luna, Belfast, Malaika, Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday, Rivers of Babylon, Gotta Go Home, Papa Chico … so le največji hiti ene najuspešnejših plesnih pop skupin vseh časov, ki se lahko
  • 20.04.2023
 • HENRY ROLLINS
  • GOOD TO SEE YOU 2023 “Spoken word” nastop               Ne zamudite edinstvenega večera z enim najpomembnejših likov glasbene zgodovine! Punk rock ikona Henry Rollins, legendarni frontman Rollins Banda in Black Flag, igralec, pisatelj, aktivist in še kaj, nam bo ob prvem obisku Kina Šiška v enem svojih nepozabnih nastopov iskreno in brez dlake na jeziku govoril prigode iz svojega
  • 03.02.2023
 • Kino Šiška
  • ALO!STARI               Da bi razumeli fenomen Alo!Stari, moramo nazaj v preteklost. V zlate čase generacije, ki je odraščala s skejti v rokah, ko so se CD-ji in kasete še presnemavali, ko je bila moderna tehnologija še v plenicah. V tistih časih je svojo popularnost in mesto v svetovnem glasbenem mainstreamu dobivala tudi muzika z imenom skejt punk.
  • 06.09.2022
 • OFFLINE FESTIVAL
  • 5. in 6. avgust 2022, ZVEZDA FESTIVALA BO MEGAZVEZDNIK @ LIL PUMP                   Slovenija bo bogatejša za največji elektronsko- hip hop obarvan festival OFFLINE FESTIVAL, ki bo sprejel več kot 10.000 glavo množico. Zvezda festivala bo mega popularni hip hop zvezdnik LIL PUMP, najbolj vroče ime novega (t)rap vala, ki ima na YouTube na milijarde ogledov. Lil Pump Offline
  • 13.06.2022
 • GET TOGETHER
  • GET TOGETHER POWERED BY I FEEL SLOVENIA 3. – 5. JUNIJ @ Park Zvezda & Kongresni Trg, LJ Slovenija bo gostila novo svetovno atrakcijo!             V Ljubljani se bo od 3. do 5. junija odvijal atraktiven dogodek svetovne serije, katerega rdeča nit bosta breakdance in urbana plesna kultura, glavna atrakcija za gledalce pa svetovno prvenstvo profesionalnih breakdance plesalcev do 18. let. – Dogodek s
  • 17.03.2022
 • 7AM V IZŠTEKANIH
  • 14. Wmarca 2022 bodo Izštekani hrupni. Slovenskonemški duo 7AM bo svoj spevni, čustveno nabiti in ostri pank razvil v povsem nove razsežnosti. Glasbo bo izvajalo šest ljudi, trem električnim kitaram bodo zoperstavili godala, akustično kitaro in klaviature, hrupu pa milino, ki je v prikriti obliki muziki 7AM ne manjka. V živo ob 20.00 na programu
  • 14.03.2022
 • CIKEL INTIMNO AVGUSTA
  • Cikel Intimno svoj program iz julijskega letnega vrta podaljšuje še v Avgust!               Štirje intimni ponedeljki z žanrsko raznolikimi kantavtorji – 2.8., 9.8., 16.8, 23.8.2021 LETNI VRT GALA HALE Prvi avgustovski ponedeljek nam bo pomagala dočakati Muzikačaka, na drugem bo zagodel in zapel svoj temačni folk Gašper Letonja, sledila bo Katja Šulc z novim albumom, posvečenem Mehiki, zaključili bomo pa
  • 28.07.2021
 • GREMO NA MORJE
  • GREMO NA MORJE SO NAJLEPŠE PESMI ŽE NAPISANE 3 fotografija: Gašper Pintarič Več kot desetletje nazaj, natančneje leta 2008 je izšel album So najlepše pesmi že napisane. Album se je s svojimi trinajstimi, modernimi priredbami slovenskih zimzelenih zasidral na prvem mestulestvice najbolj prodajanih albumov in tam ostal kar 60 tednov. Skladba Vsak je sam pa najbolj predvajana skladba
  • 15.07.2021